2015-01-06 22:12
Сьогодні, за різдвяною вечерею, розповідала сину про те, як раніше колядували. При чому не моє покоління, а покоління моїх батьків. Коли збиралось декілька сімей, брали скрипку, акордеон, дітям давали бубни, і майже до ранку ходили по знайомих колядувати. #Вертеп в ці часи був заборонений, тому ніхто не переодягався. Від хати до хати, кількість колядників постійно зростала. Люди покидали теплі оселі і йшли весело святкувати #Різдво . Співали такі #колядки , які я більше ніде не чула. І для нас, для дітей, це була найвеселіша ніч за цілий рік. Тепер, коли в мене э власна сім'я, ми так не робимо. Сумно.
3

Коментарі 2

  • 2015-01-07 11:52
    Дивовижна традиція. Я в дитинстві кожне Різдво святкувала у бабусі і там ми теж так робили. Люди цілими сім'ями, дворами ходили до друг-другу колядувати, при цьому красиво одягалися і розмальовувалися . Зараз теж колядують , але якось не так ... Шкода , традиція поступово згасає. Сподіваюся, вона ніколи не пропаде. Зі Святом !
  • 2015-01-08 12:24
    Я таку коляду тільки в селі у бабусі бачила.  
    А тут одного року наші друзі перевдяглись. Дівчата пов"язали на голови хустки. Зробили зірку. І пішли колядувати по знайомим. Так було приємно, коли до тебе додому прийшли перевдіті друзі, ще й заспівали колядку "Добрий вечір тобі".

© 2010 - 2024. Всі права захищено.