2015-03-12 23:23
Сьогодні я хочу показати вам наступну серію фотографій своїх кімнатних квітів, які я вирощую у себе вдома переважно на підвіконні. Квіти я рідко купую в квіткових магазинах, в основному міняюся зі знайомими, родичами, на форумі нашого міста знаходжу цікаві для мене рослини. Деякі з них дуже легко розвести живцями, наприклад, герань, толстянку, золотий вус, тому можна домовитися з будь-ким, зустрітися з цією людиною у центрі міста, взяти не вкорінені #живці , а потім укоренити їх самостійно та посадити у #грунт . Ось уже вам й готова доросла #рослина . #Фіалки можна розводити легко листовою пластиною або дітками.
Щоб розмножити #калатею чи #маранту , я акуратно поділяю коріння материнської рослини і дитинчат, якщо сильно багато рослин в одному горщику та вони щільно прилягають один до одного, тоді просто перерізую ножем з'єднуючі їх корені.
30

Коментарі 10

  • 2015-03-13 11:36
    Я також найчастіше беру "дитинчаток" у родичів чи знайомих. Іноді мені дарують вазони. Подобається мені коли в будинку багато рослин....
    • 2015-03-20 23:30
      Я теж люблю коли в будинку багато зелених рослин. Мені подобається розглядати дизайн будинків, де як зовні, так і всередині зелені стіни, колони і навіть зелений дах з трав'яним покриттям. А які саме вазони Вам дарують, чи є фотографії? Дуже хотілося би подивитися.
      • 2015-03-21 11:58
        Із подарованих вазонів: гусманія, орхідея (котра, на жаль, загинула) і юка. Фото двох перших є в мене на сторінці, а юку постараюся сьогодні сфотографувати і закинути :)
  • 2015-03-13 14:54
    Гарні квіточки у Вас! У нас ростуть калатеї, ми їх вже на два горщики розділили, вони не люблять сонця, а в нас нема темних закутків, тому вони час від часу згортають листя, коли на дворі сонячний день і на підвіконня світить сонце. Варто їх полити з душа холодною водою і вони набувають звичайного вигляду.)) Традесканція в нас постійно цвіте, мабуть вона навпаки, любить солнце))
    • 2015-03-20 23:34
      А у мене калатеї згортають листя якщо я їх забуваю полити вчасно. Потім поливаю й вони знов стають такими як завжди. Вони люблять коли я їх обприскую з розпилювача, стають зелененькими, гарними.
  • 2015-03-20 17:17
    Побачила, що у Вас теж є пеларгонія. Кажуть, що це одна з найпоширеніших кімнатних квіток, але мені дуже подобається: невибаглива у догляді, існує велике різноманіття барв. Дуже гарно, коли влітку висаджують на балконах, чи на підвіконні, так, щоб було видно з вулиці.  
    А ще кажуть, щоб добре рослина росла треба "дитинча" вкрасти. Я інколи так і роблю, тільки перед цим питаюсь чи можна))) Тобто хазяїн відвертається та робить виглядь, що не бачив))) Такі от забобони!
    • 2015-03-20 23:43
      Мабуть, весело усім стає, коли ви так викрадаєте «дитинчат»)).  
      Мені теж дуже подобається пеларгонія. Я багато читала про її чудову енергетику та позитивний вплив на сімейне щастя там, де вона росте.
  • 2015-03-27 21:10
    Дуже красиві кімнатні рослинки))) Сподобалася фіалка, у мене раніше також було кілька, та чомусь загинули(( Кажуть, що вони не дуже вибагливі у догляді. Вони справді легко розводяться листковою пластиною? Може і мені в когось "позичити" листочки. Хороша і вигідна ідея, обмінюватися живцями з людьми на форумі вашого міста, адже зараз купувати вазони досить дороге задоволення!!!
  • 2015-04-01 21:06
    У вас дуже красива маранта. У мене було два різновиди (один, як у вас). Але вони захворіли, одну врятувала, а з другої мабуть діла не буде. Є в неї один малесенький пагін, наче б то з нього розвивається листочок (ще дуже крихітний). Думаю, може її пересадити? Може ґрунт не підходить? Бо вона в такому стані вже декілька місяців. А який ви використовуєте ґрунт?  
    Мені в марантах подобається, як зі зміною освітлення вони піднімають або опускають свої листочки.
    • 2015-04-01 23:50
      Спасибі. Ми для маранти купували землю в супермаркеті. Здається на пакеті так і було написано "Семейство марантовые". Маранта дуже любить пухкий грунт, спробуйте частіше розпушувати верхній шар. Ще ми її часто з пульверизатора кропили і не виставляли на пряме сонце, бо вона у нас любить півтінь. Спробуйте пересадити свою маранточку, може це піде їй на користь.

Наступний запис

2015-03-11 23:26

#Євпаторія (продовження)

5
3

© 2010 - 2024. Всі права захищено.