2015-04-09 08:32

А ви виходите працювати на суботниках?

Я працюю на комунальному підприємстві. І щороку напередодні Великодня у нас проводитися суботник. Присутність обов’язкова. Я взагалі не проти суботників. Коли місцевий депутат проводить такі акції, я завжди їх підтримую, завжди беру участь. Але такий суботник проводиться у власному дворі – тож я фактично роблю кращим місце, де я живу і де грається моя дитина.
Ми працювали на такому суботнику восени, і 25 квітня знову будемо у дворі сіяти квіти і білити дерева. А потім я напечу піци, сусідка наробить канапок, хтось винесе солоденьке, заваримо чай в термосі і влаштуємо посиденьки.
Минулого року у нас з великої феєрією зняли пам’ятник Леніну. Зняли культурно, без мітингів і вандалізму. Просто приїхав кран, величезну фігуру поклали на машину і вивезли на зберігання та територію одного з комунальних підприємств.
Парадокс – Леніна ми вже не шануємо, як пережиток радянського минулого. А звичай проводити на комунальних і державних підприємствах суботники лишились.
Фотки з нашого осіннього суботника у дворі -) І одна з суботника на роботі -)
9

Коментарі 6

  • 2015-04-09 10:15
    Должно же хоть что-то остаться от ленинской эпохи. Я давно не участвовала в субботниках, а вот сына погнала в институт с запретом отлынивать от работы. Красили бровки. :) Хорошая традиция у вас с соседями... а у нас даже не все друг друга знают (не здороваются). Хотя в этом есть своя прелесть: никто не лезет со своими советами и расспросами = отсутствие сплетен и выяснений отношений.
    • 2015-04-09 11:26
      На цю тему є гарний анектот. 
      Стоять два вуйка і поглядають в небо. А там летить змій-Горинич, і кричить: "Все на субботник!! Все на субботник!!" Тоді один господар каже другому: " От клята скотина, знов москалів об'їлася" Діло добре зібратися всією громадою і поприбирати, та краще придумати другу назву.
    • 2015-04-09 11:49
      Бабульки найдут про что посплетничать. Я когда к родителям переехала вообще с соседями не общалась. Через три месяца после рождения дочери сердобольные бабушки сочувствовали моей маме, что бедную Оленьку муж бросил, как же она одна с ребеночком. 
      А муж в это время работал на второй смене и его во дворе вообще никто не видел -)
    • 2015-04-09 11:50
      Бабульки найдут про что посплетничать. Я когда к родителям переехала вообще с соседями не общалась. Через три месяца после рождения дочери сердобольные бабушки сочувствовали моей маме, что бедную Оленьку муж бросил, как же она одна с ребеночком. 
      А муж в это время работал на второй смене и его во дворе вообще никто не видел -)
  • 2015-04-09 15:42
    Ой, скільки я пережила суботників важко і порахувати))) Я не проти чистоти, поки працювала, то не тільки загрібала, білила чи палила сміття, а вирубувала акацію і навіть прибирала придорожню смугу((( Шана і хвала нашій владі! Було це років 6 назад, коли нам повідомили, що колектив (десь 20 чоловік) нашої школи має прибрати смугу біля дороги, кусок лісу і поля іншими словами, цей кусок довжиною 4 км по дві сторони, відстань між селами. Прибирали і мовчали, бо кожен тримався свого місця, добре, що учні допомогли, тому такі суботники я не розумію, а побілити чи погребти я тільки "за".
  • 2015-04-09 19:08
    І у нашому місті сьогодні проводили суботник (точніше четверник). Любо глянути на вулиці - ніде ні смітинки, навіть в лісі і біля річки поприбирали. Шкода, що така чистота протримається недовго, бо якісь нехороші люди (не хочеться вживати нецензурні слова) знову кинуть недопалок/пляшку/папірець.

Наступний запис

2015-04-05 18:28

Вхід Ісуса Христа у Єрусалим

4
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.