2015-01-13 20:55
Я дуже люблю курятину, вона легко і швидко готується, і раніше якось не бралась за готування свинини, але мама розказала мені один дуже вдалий рецептик, яким я і хочу поділитись з Вами)
Нам знадобляться: трохи свинини, ложка борошна, сіль, перець, лавровий листочок, цибулинка, морква, пару ложок томатної пасти.
1. Нарізаємо невеличкими кубиками м'ясо та обжарюємо кілька хвилин з усіх сторін на пательні.
2. Додаємо за смаком сіль, перець, нашинковану кільцями моркву, подрібнену цибульку та дві-три ложки томатної пасти. Обжарюємо кілька хвилин все разом, бажано щоб рідина з пасти випарилась.
3. Збавляємо вогонь, заливаємо нашу суміш гарячою кип'яченою водою, кладемо лавровий листочок і тушкуємо приблизно півгодини, при цьому слідкуємо щоб не випарувалась вся вода, час від часу підливаємо трохи.
4. Коли м'ясо готове, додаємо суміш води з мукою. Суміш готуємо так: в чашку холодної води додаємо ложку борошна, змішуємо таким чином, щоб не було комочків, якщо вони таки з'явились, то перетираємо їх через ситечко. Після додавання суміші, ще хвилин 5-10 тушкуємо наше м'ясо з відкритою кришкою. За бажанням можна додати улюбленні приправи.
Таке м'ясо з підливкою, особисто мені, добре смакує майже до всього, а найбільше - до макаронів.
Смачного!)
2

Коментарі 2

  • 2015-01-16 17:37
    Звучит даже вкусно. Я чуть по другому делала всегда - если томатная паста, то побольше овощей разных и без муки, а если овощей не много, то сметана, хотя свинина сама по себе жирная, но вкусно) Если еще не готовили - очень советую приготовить свинку в рукаве для запекания. Просто выбирайте кусок побольше, натирайте специями, шпигуйте чесноком-морковкой и в духовку на 220 градусов. На каждый кг веса - час времени. Тоже очень вкусно. У меня к Вам вопрос по рецепту)) Насколько густая подлива получается в итоге?
    • 2015-01-16 18:03
      Залежить від того, скільки рідини залити, я люблю, щоб підливка була ріденькою, тому в мене виходить за густиною десь як ряженка) можна густішу робити, можна рідшу. 
      А за пораду з рукавом - дякую!) Ще не пробовувала таке готувати, але обов'язково спробую! Мама також так готує, виходить смачно)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.