2015-01-10 13:36

Наша Кіса

«Не мала баба клопоту, купила порося». Це стареньке прислів’я цілком підходить до ситуації в нашій сім’ї. Справа в тому, що вже з 4 місяці у нас живе #хомячок .
Цей #ДомашнійУлюбленець породи джунгариків має спокійний характер, не панікує ні при вмиканні пилососа, ні тоді, коли ми забуваємо кліточку на столі, біля колонки – і починаємо дивитися якийсь блокбастер з постійними «бум, бух».
Найбільша радість тваринки – жмуток туалетного паперу, з якого Кіса (так назвала нашу сіреньку дівчинку донька) мостить собі кубельця у своєму будиночку. А так вона страшенна нечупара. Корм з коритця у Кіси миттєво розлітається по всій кліточці, половину зерняток з корму вона їсти відмовляється – вибирає тільки насіння соняшника, та ще, може, кукурузку. Радіє, коли ми привозимо їй від бабусі гарбузове насіння. А ще з задоволенням виїдає зелень, зварену в супі (до речі, це – прекрасний спосіб нагодувати супом і нашого маленького сина, який не сяде їсти, якщо Кіса не вилізе зі свого будиночка і не почне хрустіти стебельцем укропу).
А вечорами, коли дітки поснуть, я випускаю її погуляти по підвіконню. Тваринка діловито порпається у підвазонниках, вишукує крихти від бубликів, а час від часу по руці перелазить нам з чоловіком на плече. Лапки в неї дуже смішно лоскочуть, тому довше трьох секунд на шиї вона не протримуєтьс я – сміємося і знімаємо.
Ось такий у нас улюбленець живе, всіх радує. Тільки клітку я чищу сама, і годую хомку теж сама. Ніколи не вірте дітям, якщо вони проситимуть хомяка і присягатимуться, що самі за ним доглядатимуть...
24

Коментарі 18

  • 2015-01-10 17:16
    Гарно написано, дякую :)
  • 2015-01-10 21:28
    О, як мені це знайомо. Спочатку мамо купи, мамо давай додому заберемо, а потім все сама. Ми так купили сину морську свинку, а через пів року ще одну свинку. Вже два роки одна я за ними доглядаю: клітку чищу, кормлю, вигулюю.
    • 2015-01-13 13:08
      от-от! а мої собачку хотіли. але як подумаю, що це ж мамі потім у будь-яку погоду з песиком гуляти... ледве вмовила на хомяка, все ж менше мороки:)
  • 2015-01-10 21:46
    Все, як з нас списано...Відверто кажучи, думала, що то лише в нас така проблема :) Продавчиня зоомагазину мене так запевнила, що джунгаріки геть чемні тваринки... а коли я пожалілася на свою Пушку (скорочено від Пушинка:)), то так й заявила: " Якась невихованавона в Вас".А від сміття по всій кімнаті від тої твариночки реально стомлююсь:(. Хотілося замінити на брекетовані такі палички з усіляких злаків, але то не є для них повноцінний харч,а лише за смаколики зійде... Але наша мадам дуже любить соняшникове насіння ...В нас є мега-атракціон: діти ( в мене троє) по черзі дають насінину саме соняшникову,а вона бере прямо з рук та запихає за щічки, допоки є місце...потім біжить в своїпаперові хащі й знов збирає харчі:)
  • 2015-01-10 22:41
    О, хом'яки дуже активні вночі! Мій постійно гриз клітку, а одного разу навіть спробував вилізти за "ґрати". Тому встановили колесо всередині клітки, якому тваринка віддавала всю свою невгамовну енергію. Але тут виникає інша проблема - колесо, що постійно крутиться вночі, дуже заважає спати.  
    Зате можна купити хом'ячку такий собі шар і випускати погуляти ввечері по всій оселі. Тут є безліч плюсів:  
    - шар достатньо великий, тому не закотиться куди-небудь під ліжко 
    - хом'ячок весь час у безпеці всередині шару 
    - тваринці є куди діти свою енергію 
    - хом'ячок не нашкодить оселі, не прогризе нічого і не насмітить 
    Але дуже довго, а тим паче на всю ніч, залишати в шарі хом'ячка ні в якому разі не можна. І потріюно обов'язково потім мити цей шар із середини після прогулянки.
    • 2015-01-13 13:10
      У нас з кулькою не зійшлося - син (2 роки) вирішив, що то м"ячи, і футболяв його разом із Кісою... Ми пошкодували хомяка, і шар сховали.
  • 2015-01-11 00:48
    Джунгарик-це дуже моторна тваринка.Ми купили цю маленьку,волохату кульку і подумали,що клопіту не будє!Алє,коли ми заснули,то він втік із вєликої коробки і довєлося шукати його увєсь день!
  • 2015-01-11 14:03
    На мою думку,це наймиліше створіння.В мене жив хом'як коли мені було 7 рочків,житло його було-бутель,але для нього це було за щастя.Він там копирсався цілими днями,перебираючи газетку,всі його так любили але сморіт від нього був жахливий!Ну звісно на той час моя мама за ним доглядала.....Але в один прекрасний час в неї терпіння лопнуло! І вона його подарувала подрузі.....Ох,же і сліз тоді було......Правильно підмітив автор що обіцянки пусті,і він вам набридне!
  • 2015-01-11 21:53
    У нас теж з'явився хом'як. Я навіть не знала, які вони забавні. Виявилася дуже добродушною. За весь час укусила дитину лише двічі, і те тоді, коли її будили в будиночку сплячої. Ми її перевиховали і ночами вона тепер спить. Мабуть досить активний спосіб життя вдень. Колесо їй не подобається. А ось по квартирі бігати любить. Ми її інколи випускаємо, на подив вона не втікає. Навіть якщо десь сховалася, досить покликати і вона виходить. Так цікаво за цим звіром спостерігати. У нас до цього була папуга. Хом'як - набагато цікавіше.
  • 2015-01-12 12:41
    Вітаю) Дуже знайома ситуація, все хом'яки напевно однакові. З них не можна навіть очей спускати. Будьте обережні і перевіряйте, чи щільно закрита клітка. Одного разу 2 моїх хоми втекли, і бігали по всій квартирі, поки я не спромоглася їх спіймати. Практично всі шнури довелося замінювати, бо погризли) А на рахунок їжі - згодна, у мене вони теж були привередливі в цьому плані. У них напевно теж, як і у нас, є свої смаки)
    • 2015-01-13 13:12
      У моєї невістки хомка втік і за тиждень, поки його шукали, влаштував собі кубельце в шафі з одягом. Поки тваринку знайшли, третину кофтинок і брюк перегриз - не повністю, але дірок багато наробив. Отакі вони бувають вредні. так що ми дуже дивимося, а то він нас розорить:)
  • 2015-01-16 17:12
    Хомка тваринка специфічна, мій 3-річний син увесь час просить, щоб я йому його купив, але я проти, достатньо уже вражень від того, як він доглядає за виноградним слимачком Павликом, котрий живе у нас вдома))) Так той повільний і невибагливий, та якби я з дружиною не доглядав за ним, точно би вмер з голоду((( Діти явно не можуть за тваринками доглядати і вся турбота про друзів наших менших лягає на плечі батьків...
    • 2015-01-17 16:07
      Моїй доньці вже цілих 7. Але історія та сама - забуває вона про тваринку, а щоб почистити клітку, у неї просто сил не вистачає (там замочки на боках клітки тугі для її ручок). Але хомка - це не пес, з ним гуляти на вулиці не потрібно, так що нам, дорослим, з хомкою небагато мороки. Тим більше, що й я сама люблю з ним гратися :)
  • 2015-01-16 17:33
    А чи знаєте ви звичайний хом'як – хороший плавець, в цьому йому добре допомагають защічні мішечки, наповнені повітрям. Звичайний хом'як відноситься до найкраще вивчених видів тварин. Загальна маса запасів хом'яка може досягати 10-20 кг.
    • 2015-01-17 16:05
      Як цікаво))) Але про плавання - я б не ризикнула перевіряти. Тим більше, при дітях, яким точно сподобається це заняття... Можна зрозуміти, чим все може скінчитися:)
  • 2015-01-18 19:13
    А ми теж плавали. Тепер у хом"яка кожень день водні процедури. Такі вони кумедні.
  • 2015-02-11 13:28
    Чудовий хом:ячок у Вас. На мій погляд дуже дабра та спокійна тваринка. Хом:ячки дуже милі створіння, і приносять радість не тільки дітям але й дорослим.
  • 2015-02-28 23:30
    Коли ми купували собі хом’ячка , то вибір робила донька . Вона з усіх волохатих вибрала того що старанно їв , я хотіла іншого , але оскільки тваринка більше для дитини – то і вибір був за нею . Ось читала про вашу Кісу , і знаєте вам пощастило з хом’ячком . Наш бешкетник весь час при вигулі хоче кудись дряпанути , кусається – дуже він у нас злий

Наступний запис

2015-01-05 13:18

Печінка, тушкована з яблуками

10
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.