2015-02-27 21:31
А чи бувало у Вас, що приїжджаєте у чуже місто, де ніколи раніше не були, виходите із поїзда/автобуса/літака і відчуваєте, ніби повернулись додому? У мене було. В #Мукачево .
Це дуже незвичне місто, не схоже на жодне з тих, що я бачила раніше. Складається враження, що воно не в Україні, а десь в старовинній Європі. Ніби непомітно для себе ти перейшов кордон і опинився в іншому світі, де всі посміхаються і завжди раді допомогти, де на вулицях чистенько, а балкони і вікна будинків майоріють яскравими квітами. А ще Мукачево нагадує казку. Ось зверніть увагу на салатовий #замок , ніби з якогось чарівного королівства. Думаєте, музей чи дитячий комплекс? Ні, це міська адміністрація. А #книгарня «Друг читача» нагадала мені творчість #СтівенаКінга – маленька, темна і таємнича.
Загалом, там просто дуже гарно – і вулиці, і річка #Латориця , яка протікає через місто, і церкви й костьоли… лише замок «Паланок», який є візитною карткою Мукачево, мене розчарував, тому його фото навіть не буду показувати.
До речі, якщо колись доведеться побувати в цьому місті, ніколи не проходьте мимо сажотруса з котом! Обов’язково потріть ґудзика на його куртці, або погладьте кота. Кажуть, вони приносять удачу)
6

Коментарі 15

  • 2015-02-27 22:16
    Дійсно дуже гарно! Так і хочеться поблукати по вулицям чужого міста, подивитися архітектурні споруди і просто відпочити від буднів))) Хочеться, але...
    • 2015-02-28 17:33
      У мене аналогічні думки. Зараз дивлюся старі фото і розумію, що такі подорожі повторяться зовсім не скоро... але ж надія вмирає останньою)
      • 2015-02-28 18:56
        Все в нас буде добре!!!
        • 2015-03-01 18:55
          Тіко так))
  • 2015-02-28 10:51
    А я как тот сапожник без сапог: столько ездила, но поездками по Украине похвастаться не могу.
    • 2015-02-28 17:34
      Зате, напевне, країни, де Ви не побували, можна порахувати на пальцях. Завжди з захватом дивлюсь Ваші фото і читаю розповіді)
  • 2015-02-28 16:40
    О, вірите, коли прочитала ваш пост і подивилася фото, то дійсно зёявилося відчуття, ніби повернулася додому) Хоча в Мукачево я провела лише чудовий тиждень минум літом в гостях у подруги. Не можу розділити вашого захоплення містом - центр там невеликий і за один день усе можна передивитися, тому туристові там насправді тиждень немає що робити. Але в цілому містечко доволі миле. В книгарні Друг Читача працює (чи працював) цікавий говірливий хлопчина, його прям не перебалакати було, доволі приємний, а от ціни дійсно як у Стівена Кінга - жахливі:( А от Замок Паланок справив чудове враження, не розумію, чому він вам не сподобався.
    • 2015-02-28 17:43
      Я не дуже люблю пам`ятки архітектури, тому для мене більш важлива загальна атмосфера міста, а від Мукачево тягне теплом і гостинністю. 
      На книги зараз скрізь ціни жахливі, тому мене вони зовсім не здивували. Та й взагалі я надаю перевагу електронній літературі, яка завжди при тобі і можна почитати в будь-який момент. А в книжкові магазини ходжу, щоб хоч потримати книжку в руках і понюхати її запах... обожнюю запах нових книг) 
      Замок не сподобався ще на під`їзді - весь його вигляд псують супутникові антени, натикані з усіх сторін.
      • 2015-02-28 19:16
        ой, а мені так казково здалося - замок на пагорбі))) 
        Стосовно цін на книг, то вони, звісно, високі, але 117грн за Люко Дашвар, яку в будь-якому іншому магазині за 35-40 можна купити було - то вже перебір. І так там усе. 
        А ще мені не дуже сподобалося, що там багато циган, цілий циганський квартал є на вулиці І.Франка. Я нічого проти не маю, не расистка, але якби вони не чіплялися на кожному кроці, у мене один малий ледь гаманець не стирив:(
        • 2015-03-01 18:58
          З циганами стикнутися не довелось - бачила їх там, але в основному вони були чимось зайняті: замітали, сміття носили. А от таке враження, як ви описали, справило місто Берегово. Саме там цигани дуже нахабно приставали на вулиці, буквально за руки хватали - було дуже неприємно.
  • 2015-02-28 21:58
    Бачу, як їх загладили, того кота з гудзиком, аж блищать! В мене часто таке буває насправді. то в місто приїдеш, начеб-то ти там був... то якісь події, які снились колись давно, і я ловлю себе на думці, що я ж так вже бачив. але як бачив, якщо я тільки туди приїхав...
    • 2015-03-01 19:00
      Ой, у мене таке було в Севастополі) Я там знала, куди потрібно йти і що буде за поворотом... дивне відчуття, ніби дежавю)
  • 2015-03-01 20:49
    Дуже люблю подорожувати, вже побув у багатьох цікавих місцях України, але ось чомусь в Мукачево досі жодного разу не був. Я вражений тим, яке гарне це місто, яка прекрасна природа довкола нього, я зовсім не сумніваюся в тому, що в це місто можна закохатися з першого погляду. З великим задоволенням відвідаю його, та зроблю власні фото, якими потім зможу похвалитися. Сподобалася ваша розповідь, скажіть будь ласка, а які б місця ви порадили відвідати в цьому чудову місті?
    • 2015-03-01 21:10
      Я не великий любитель архітектурних пам'яток, тому мені важко порадити щось дільне. Взагалі усі йдуть до замку "Паланок", відвідують Ратушу (зелений замок на фото), костел Святого Мартіна (передостаннє фото), їдуть до Свято-Миколаївського монастиря та Собору Почаївської ікони Богоматері. Проте мені цікавіше було просто гуляти вулицями міста, спілкуватись з людьми (там стільки різних мов намішано!) та їздити на прогулянки в гори.
  • 2015-03-03 15:49
    Я коли в Крим приїжджала, завжди таке відчуття, ніби я вдома. Завжди в Сімеїзі, або в Форосі, як гуляли цими парками – таке враження, ніби це мій справжній дім, хотілось тут лишитьсь назавжди. Ми один раз приїхала в червні, холод стояв собачій, температура вище + 15 не підіймалась. Нам господарі одежу давали, бо нічого теплого не брали. А все одно додому не хотілось їхати.  
    Дивлюсь на фото - і плакати хочеться. Бо ще не скоро туди тепер поїхати зможу -(

© 2010 - 2024. Всі права захищено.