2015-03-21 22:30
Дитячі #Іграшки - колись і сьогодні
А які у вас в дитинстві були улюблені іграшки? Наприклад, мої батьки жили зовсім не багато і не могли дозволити собі купувати нам з братом багато цяцьок, тому ми придумували щось самі. Моєю найулюбленішою забавкою було малювати на картоні ляльок, вирізати, а потім вже на звичайному папері по контуру малювати їм одяг. У моїх «дівчаток» були цілі скрині приданого)) Дивно, що після цього захоплення я не подалася у модельєри)
А недавно нас запросили на #ДеньНародження до племінниці чоловіка. Відразу попередили, щоб не купували #подарунки , а приносили гроші, бо потрібно багато чого придбати дитині з одягу та взуття. Але якось шкода дівчинку, через що ми вирішили принести хоч якусь дрібничку, щоб вона була саме їй.
Вирушили до дитячого магазину… а там побачили саме таких ляльок, яких я колись любила. Не повірите, але у мене аж сльози виступили на очах)) Тільки зараз дітям не потрібно нічого малювати самим – все уже готово, тільки вирізай і грайся. Наскільки простіше. Але в той же час, мені здається, це шкодить розвитку фантазії.
Звичайно ж ми купили таку книжечку. А ще придбали розмальовку з різноманітними завданнями та #пазл з кошенятами. Сподіваюсь, малій сподобається.
PS. #Кошенята такі симпатичні, що пазл зовсім не хочеться віддавати(
12

Коментарі 16

  • 2015-03-22 00:14
    Точно, точно! И я таким страдала! :)) А еще тетрадка - песенник, тетрадка - анкета. Сами одёжку шили на пупсиков. :)) хорошие времена!
    • 2015-03-22 22:06
      О, так, ці зошити - це було щось) У нас ще робили зошити з сюрпризами - листки загорталися у конвертик і туди клався якийсь маленький подарунок, а відкривати не можна було до самого літа) Це було так душевно. Зараз, напевне, у дітей такого нема.
  • 2015-03-22 09:35
    Ми самі одежу малювали))) А пазли і зараз з малими збираємо. В мене є знайома, котра сама на принтері роздруковувала різні розмальовки і давала малій. Робила вона все це на роботі, тому виходило безкошовно ;-)
    • 2015-03-22 22:09
      Ми в минулому році теж роздрукували все, що змогли знайти в інтернеті з Вінкс. Але куплена книжечка виглядає набагато ефектніше. 
       
      До речі, пазл дитину зовсім не зацікавив, а от всі дорослі повсідалися на підлозі і почали його збирати - дитинство ніколи не проходить)
  • 2015-03-22 16:53
    У дитинстві дуже полюбляв збирати пазли, також розмальовки, грав у солдатиків з друзями, у морський бій. Мені пощастило, що я жив у той час, коли стало популярним йо-йо=) Спочатку дідусь мені сам зробив дерев`яне йо-йо, а потім вже купили у магазині з надписом Coca Cola (мабуть у багатьох таке було) Ну і куди ж без машинки на пульті управління)
    • 2015-03-22 22:11
      А ми йо-йо робили самі з кришечок від пляшок)) 
       
      А Джоні, Квадрат, Козаки-Розбійники, Квач, Вибивала... я б і зараз з задоволенням в це пограла)
  • 2015-03-22 16:59
    У мене улюблена іграшка – це болото на вулиці, мені не потрібно було нічого: ні ляльок, ні конструкторів. Я ходила з відерком та лопаткою, завжди знаходила болото та готувала «смачну їжу», а з трави та квітів робила салатики та прикраси для тортів. Отаким я була кулінаром. 
    А ще улюблена іграшка – це косметика моєї мами!!!!!!!!!!
    • 2015-03-22 22:13
      Яка вигідна була дитина - і іграшок не просить, і ще й всю родину нагодує)) 
       
      А косметичка, напевне, всіх цікавила... а яку красу наводили - не налюбуєшся))
      • 2015-03-23 16:01
        Я пам’ятаю, як я одного разу взяла косметику у своєї старшої подруги, накрасилася та пішла гуляти. Як зараз пам’ятаю: блакитні тіні на очах та навколо їх, стрілки аж до скроні та ярка червона губна помада! Додайте ще до цієї краси рум’яна! Отака я була гарна, коли мати прийшла з роботи!
  • 2015-03-22 17:07
    Я також малювала принцес, одяг для них. Красунчика принца. Такий щасливий час був. А іграшок було не багато. Чотири ляльки, буратіно та м'який Вінні Пух. І всі досі живі, та у нормальному стані. А іграшки моїх дітей стоять в великих клітчатих сумках на балконі. Вони їм не цікаві. Сумно.
    • 2015-03-22 22:18
      А я дуже запам'ятала залізного камаза - величезну і тяжелезну машину, в якій я катала котів у селі) Ляльки якійсь теж були, проте їх навіть не пам'ятаю. Більше саморобні іграшки, м'яч, велосипед (великий, дідусевий, на якому каталась, залізши під раму).
  • 2015-03-22 18:14
    Сподобається -). Я своїй теж часто такі купляю, але для неї то на пів години. Мама вирізає пів дня, а інтерес втрачає миттєво. Зараз у малої канікули, через певні проблеми телек, планшет та інші девайси під забороною. То тепер все піде.
    • 2015-03-22 22:21
      По-факту, розмальовка сподобалася, принц з принцесою зацікавила, проте дитина не додумалася, що з ними робити, гадаю, що коли разкажуть, то буде вирізати і гратися, а от пазл зовсім не викликав інтересу. Зате сподобався дорослим гостям)
  • 2015-03-23 17:11
    Боже, як давно це було - дитинство, іграшки, дитячі дні народження, веселі і не потрібні, потрібні і нудні подарунки)))Зараз і справді є така тенденція - всі просять дарувати гроші, а не подарунки, бо батькам так легше розрахувати що дитині купити. Але я з вами згодна, що прийти на дитячий День народження без маленьких цікавих дрібничок - якось не по-людськи)) Дитинка чекає свята, сюрпризів, веселощів, а не грошей. Ви правильно зробили, що придбали дитинці книжечки та пазли. 
    PS. А таких лялечок і я любила, одягала їх і бавилась з ними. 
    PS. PS. Кошенятка й справді няшні)))
    • 2015-03-23 18:07
      Як на мене, то воно й розумно, бо хто, як не батьки, краще знає, що потрібно купити дитині і що їй подобається. Але навіть дорослому хочеться сюрприз - нехай зовсім непотрібний, маленький, але несподіваний) Що вже говорити про дітей.
      • 2015-03-23 20:32
        тисяча разів "так"!

Наступний запис

2015-03-18 21:38

#Дача – бути чи не бути?

16
20

© 2010 - 2024. Всі права захищено.