2015-04-23 23:01

Харчова плівка - знахідка для ледарів…

або замаскований рецепт котлет ;)
Давно хотіла написати про харчову плівку та все руки не доходили. Для мене вона стала справжньою панацеєю на кухні. Не буду зараз розповідати про банальні способи використання – накривання тарілок, замотування продуктів тощо. Розкажу про те, як завдяки їй можна значно зменшити об’єм прибирання. А для ілюстрацій ми приготуємо котлети.
Так, виймаємо 600 г фаршу, 1 цибулину, 1 картоплину, 2 яйця, 5-6 столових ложок манки, сіль, спеції.
Цибулю і картоплю тремо як на деруни. От тут вперше в нагоді стає плівка – просто замотуємо у неї тертку. Тепер овочі не будуть застрягати між зубчиками, а тертку потрібно буде лише сполоснути, а не відмивати зубною щіткою. З’єднуємо овочеву масу з фаршем, яйцями, спеціями і сіллю, гарно перемішуємо. Далі підмішуємо манку і даємо настоятися протягом 10-20 хв.
Знову згадуємо про плівку і накриваємо нею стіл. Беремо фарш мокрими руками та формуємо котлетки. Одна знайома, яка все життя пропрацювала кухарем, розповідала, що котлети потрібно не просто ліпити, а відбивати, сильно кидаючи з однієї руки в іншу – тоді вони при смаженні не будуть розпадатися. Обвалюємо котлети в борошні та складаємо на плівку.
У сковорідці розігріваємо олію. Ще одне яйце збиваємо в окремій тарілці. Кожну котлету занурюємо у яйце та викладаємо на пательню. Завдяки паніровці з борошна та яйця при смаженні вони не стріляють, залишаються соковитими, а олія навіть не піниться. Обсмажуємо на невеликому вогні з двох боків до готовності.
Ще один гарний спосіб використання харчової плівки – відбивати у ній відбивні. По стінах не бризкає, молоток чистий. Ну просто ідеальний винахід)
А ви використовуєте харчову плівку?
0

Коментарі 3

  • 2015-04-23 23:51
    И я так люблю делать )) Такие у вас фотки с готовыми котлетками клёвые, что хочется на заставку в ноуте поставить.... боюсь, что экран начну лизать тогда.
    • 2015-04-24 20:21
      Приятно осознавать, что нас много - лентяев)) Или Вы не о том? 
       
      Спасибо)
      • 2015-04-24 20:23
        Я о пленочке, но это никак не меняет лодырничества...)))

Наступний запис

2015-04-22 22:39

Мамин рецепт тіста на пиріжки

10
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.