2015-02-01 12:16
Багато хто вже розповідав тут про національний дендрологічний парк «Софіївка». Вставлю і я своїх п’ять копійок)
Це дуже гарне місце! І кожної пори року воно різне, тобто якщо ви вже були в Софіївці весною, то поїхавши восени, побачите зовсім інший парк. На жаль фото залишилося зовсім мало (моя вам порада – завжди робіть резервну копію файлів, а то жорсткий диск комп’ютера може згоріти в самий непідходящий час!) і тільки з перших відвідин.
Колись одна подруга, наслухавшись моїх розповідей про екскурсію, разом з сім’єю машиною поїхали до Умані. Але по поверненню вона сказала, що не розуміє, чому я так захоплююся цим місцем: «Парк як парк. Ну, дерева, ну, озера… але нічого особливого!». А все тому, що вони гуляли там без екскурсовода, а значить не чули чарівної розповіді про кохання пана Потоцького до своєї дружини Софії і не взнали історії створення парку на зовсім для цього непридатному граніті. Їм не розповіли, що фонтан «Змія» працює без насосів під тиском вод Верхнього ставу, яким чином доставлялося і висаджувалося кожне екзотичне дерево і що означає кожен камінь, грот і підземна річка, по якій можна пропливти на невеличкому кораблику – а парк же створений по мотивах «Іліади» та «Одіссеї» Гомера.
Тому, якщо вирішите відвідати Софіївку, обов’язково приєднайтесь до екскурсійної групи. А ще постарайтесь поїхати у вихідні – тоді у павільйоні Флори грає муніципальний оркестр, і звуки музики розносяться по усьому парку.
PS. Згадка про подорож завжди зі мною)
6

Коментарі 4

  • 2015-02-01 12:43
    Было бы красивее, если бы вода не была такой грязной, а архитектурные постройки очищены от грибка и плесени.
    • 2015-02-01 18:31
      Ваша правда, історичним пам'яткам у нас приділяється дуже мало уваги. Але порівняно з іншими садибами і парками Софіївка має ще доволі пристойний вигляд.
  • 2015-02-01 17:08
    Краса. Навіть не віриться, що парк в Україні розташований. А ще, що він зберігся і в доволі пристойному стані знаходиться. Праду кажуть, що зроблено з любов'ю, то те - на віки.
    • 2015-02-01 18:32
      Будемо надіятися, що так буде і надалі. Зараз парк передано Національній академії наук України.

Наступний запис

2015-01-31 21:31

#Водоспад Шипіт

5
9

© 2010 - 2024. Всі права захищено.