2015-02-22 18:31
От, дівчата, та й хлопці теж, розкажіть мені, будь-ласка, як ви зустрічаєте гостей.
Наприклад, моя свекруха завжди заставляє увесь стіл у п’ять рядів, час від часу щось доносить, а останні страви ніхто навіть не куштує. При цьому вона майже не сидить з гостями, а постійно бігає на кухню, бо у неї там щось готується, підгорає, википає і т.д. За вечір вона так втомлюється, що ледве стоїть на ногах. Я ж у цьому плані зовсім нікудишня невістка, оскільки притримуюся принципу, що господиня повинна бути з гостями. Саме тому гарячі страви приносяться відразу, як вони збираються. Поки що ніхто не жалівся) Але в її очах, чомусь мені так здається, я виглядаю егоїсткою.
Хто скаже, як правильно?
***
Ну і знову про #мультиварку . Від цікавості просто розпирає) Тому зранку зварила кашу – вийшла саме тої консистенції, яку ми любимо… і перемішувати не потрібно, щоб не підгоріла, і не збігає – ляпота)
А тільки що зварила супчик «Врятуй закуску». #Рецепт простий – виймаємо з холодильника залишки з вчорашнього свята, нарізаємо і відправляємо в диво-каструльку з водою. На кухню повертаємося лише коли вона запищить. А мій чоловік взагалі прийшов на запах)
1

Коментарі 14

  • 2015-02-22 21:38
    Я теж так полюбляю приймати гостей))) Хоча останнім часом роблю як ваша свекруха, мабуть старію;) А все тому, що маленький хвостик мені зовсім не дає сидіти за столом, ото і бігаю)))
    • 2015-02-23 21:28
      У Вас поважна причина))) Тут ніхто і слова не скаже))
  • 2015-02-22 22:41
    Мені здається треба триматися золотої середини ;-) І з гостями, і на кухні. 
    Що з приводу мультиварки, каша завжди виходить смачна, як на вогнищі ;-) 
    Супчик дуже апетитний на фото. Бажаю Вам вдалих експериментів з Вашою мультею ;-)
    • 2015-02-23 21:29
      Дякую за відповідь!  
      І за побажання) Буду далі нею гратися)
  • 2015-02-23 09:19
    Ви молодець, все робите правильно. Я взагалі майже не приймаю гостей, у нас вони бувають на дні народження і то, не всі з них ми відзначаємо.
    • 2015-02-23 21:32
      У нас аналогічно - лише дні народження, і то тільки для батьків та родичів... з друзями намагаємося зустрічатись на нейтральній території - так зручніше.
  • 2015-02-23 14:03
    Таня, мені здається що люди того покоління такі всі. Ось у мого чоловіка був день народження в суботу. Я в п’ятницю приготувала 3 салати, спекла торт і замаринувала гуску. Всього нас і гостей 16 чоловік. В суботу з малою ми були записані до лікаря, я розпланувала, що мені як раз вистачить часу на те, щоб почистити і відварити картоплю і зробити бутерброди. Поки ми були у лікаря моя мама приготувала ще один салат, наробила котлет, насмажила риби і зробила торт з печінки. Бо всього мало і люди лишаться голодні. В результаті лишилась купа наїдків, холодильник забитий. Це діагноз і він не лікується.  
    Я теж подаю на стіл всі страви відразу і жодного разу не відволікаюсь на те, щоб щось принести і доготувати. Поїли, прибрали, подали солодке -)
    • 2015-02-23 21:52
      От те, що холодильник повний і продукти псуються мені найбільше не подобається. Це ж зовсім нераціонально - потратити стільки сил і часу, щоб потім викинути. Напевне, Ви праві - це просто таке покоління. В нас вже по-іншому, а наші діти, напевне, взагалі готувати самі не будуть)
  • 2015-02-23 15:20
    Якось виходить, що гостей в нас не більше 8 чоовік, і це все найближчі нам люди. Тому можна поставити хоч яєшню з банкою помідорів - ніхто не образиться)) Але я теж стараюсь готувати смачненьке, хоч і не багато. Колись запросила багато гостей, то замовила готовий шашлик з вірменського закладу, з іншого закладу салати, гарнір і канапки з накрізкою вже сама приготувала. Трошки дорожче вийшло, але набагато простіше і смачніше:)) А так намагаюся все ставити на стіл. Потроху підсипати, коли мало лишається)
    • 2015-02-23 21:53
      У Вас взагалі самий класний підхід - і гості задоволені, і шия не в милі))
  • 2015-02-24 16:36
    Так, і моя свекруха точно так поступала, коли приходили гості. Точно так бігала з кухні в кімнату. Вона вважала, що це правильно - вчасно нагодувати теплою їжею, прибрати брудні і порожні тарілки. Зрозуміло, що я, як невістка, точно так моталася. Хоча завжди приїжджала з мрією - відпочити у неї. Але я поважала її вибір. 
    А правильно так, як зручно. Це мій погляд. Тому що люблю робити інакше. І моя свекруха, до речі, не критикувала мене ніколи. Готую теж багато страв - салати, закуски, гаряче, солодке і інш. Подаю на стіл спочатку все холодне, попереджаю - народ, буде і гаряче, і солодке, потанцюйте! Потім приношу гарячі закуски, після них - випічку. Це с часом такий досвід прийшов - часто піднімаємося і танцюємо, так швидше їжа засвоюється! До речі, хоч і багато готую, тарілки завжди порожні після гостей! Хіба що залишаться напої.
    • 2015-02-24 16:40
      Нічого собі у Вас застілля - аж з танцями) Так точно нічого не пропаде))
  • 2015-02-25 16:39
    Якщо про страви, то додам, что зараз піст, тому я намагаюся готувати пісне. Навіть якщо день народження припадає, я гостей годую пісними стравами. До речі, рецептів таких страв дуже багато. Якщо правильно приготувати закуски, салати і навіть випічку, то ніхто і не зрозуміє, що ви годуєте всіх не скоромної їжею, а пісної. 
    Можу розповісти один рецептик. Очистити миті картоплю, гриби, цибуля, морква. Наріжемо все довільно, але картоплю можна побільше. Якщо у вас здоровий шлунок, то підсмажте цибулю, моркву і гриби на рослинній олії. Якщо не їсте смаженого, то масло просто потім влийте в каструлю. Поки смажаться овочі, картоплю покладіть в окріп і варіть до готовності. Потім покладіть овочі до картоплі, доведіть до кипіння і підсолити за смаком, додайте спеції за смаком, сушені кріп, петрушку та ін. Дуже ситно буде, якщо в кінці покласти жменьку пластівців гречаних, горохових або тих, що вам подобаються! 
    А взагалі все готується так, як і раніше, тільки без м'яса! Випічка пісна просто шикарна, як і інші пісні страви
    • 2015-02-25 17:00
      Мені, до речі, пісна випічка подобається більше - вона виходить значно пишнішою і м'якішою. 
      Дякую за рецепт, повинно бути дуже смачно)

Наступний запис

2015-02-21 22:59

Не бійтесь свої бажань)

8
10

© 2010 - 2024. Всі права захищено.