2015-03-12 00:13
Дуже люблю підсніжники - перші весняні квіти. Цьогоріч весна видалася теплою, тому підсніжники пробралися крізь тогорішню листву, а не крізь снігову ковдру. Але все одно, дуже гарно. Фото з сусідського садку :)
Хотілося б звернутися до всіх, хто прочитає цей пост - не купуйте підсніжники в букетикaх, будь ласка! Ці квіти у вазах стоять дуже недовго (буквально1-2 дні), а "квіткозбиральники" часто висмикують їх разом з цибулинкою. Тобто наступного року такий підсніжник вже не розквітне. Біля мого села, у одному прекрасному лісі, були величезні галявини підсніжників. Мисливці за квітами буквально за 5-6 років знищили усі ті галявини. Зараз підсніжників там майже немає. Звісно, є ще такі, як мій сусід - викопали, та й посадили у себе в садку. Це ще досить непоганий варіант. Але скільки ти їх в садку виростиш? Ну на 10 букетиків буде. А перед 8 березня бачила "підприємців" які торгували з 2-3 ящиків. І букетики досить об'ємні - до 50-60 квіток.
Передбачаю заперечення такого плану: най люди трохи зароблять, зараз тяжко... Кажу з баченого на власні очі: таким "бізнесом" часто займаються не бідні люди, а ті, кому не вистачає на пляшку. Хоча вони теж бідні - але по своїй вині. Часто видирають цілі галявини і продають перекупкам на ринку, які вже на місці перев'язують нещасні підсніжники ниткою і додають зелений листок.
Давайте будемо любити свою природу! Якщо ми не будемо купувати, то такі "мисливці за легкою наживою" не будуть зривати ці ніжні паростки весни!
12

Коментарі 14

  • 2015-03-12 08:59
    Ці квіти вже давно занесені в Червону книгу, а толку ?! А ви впевнені, що продавала їх не будуть зривати, якщо ніхто квіти не буде купувати. Мені здається у нас такий контингент людей, яких ніщо ніколи не зупинить. Їм легше десять разів зірвати, а потім викинути. У них всредині завжди є надія: "а раптом куплять" ... а де така квітуча краса, якщо не секрет? Бо саме підсніжники білі у нас й не ростуть. А я обожнюю ними милуватися - вони дуже красиві. В наших краях ростуть тільки проліски.
    • 2015-03-12 11:43
      Якщо кожен з нас буде відповідати за свою поведінку - тобто не купуватиме квіти, які занесені до Червоної книги, то попит зменшиться. Сусідський садок десь на Поділлі :)
  • 2015-03-12 09:30
    Так а чего вы их так называете? Это же "проліски".
  • 2015-03-12 12:36
    Повністю вас підтримую! Серце кровю обливається коли бачу у продавців оберемки зірваних квітів. Я не можу усвідомити, чи це люди так прагнуть наживи чи вже втратили останні краплі совісті. Постійно про це говорять і в школах, і в газетах, і в інтернеті, але на це мало хто звертає увагу і далі винищують такі рідкісні рослинки..
  • 2015-03-12 16:51
    Я теж бачила у переході продаються підсніжники.. величенька така корзинка. Вже встигла розсердитись, але коли побачила, що продає їх маленька старенька бабулька - серце моє сжалося.. Була з малим на руках, дуже поспішала, і нічого не купила.. бабульки мабуть не дуже в курсі, що квіточки в червоній книзі.. Враховуючи сьогоднішнє подорожчання хлібу - я вже й не знаю, кого більше шкода, квіточки чи бабусь(((
    • 2015-03-12 17:01
      А правду ви говорите....ехххх....як все складно...
      • 2015-03-12 22:19
        Якщо у бабусі сьогодні ніхто не купить підсніжників, то вона завтра вже не буде їх зривати, а привезе до міста на продаж кріп і петрушку. Це ж ще здоровя треба мати - сходити до лісу і нарвати тих підсніжників.
    • 2015-03-12 22:18
      Теперешні бабулі добре знають, що підсніжники занесено в Червону книгу, бо дивляться телевізор. Моя бабця ніколи не стояла на ринку з підсніжниками. Яблука, молоко, огірки, зелень, ягоди (вирощені на власному городі) чи квіти з квітника вона могла продавати - але природу руйнувати би не стала, і мене того ж вчила. Мені бабусі-продавчині не стрічалися ні разу (це ж іще здоровя треба мати - сходити до лісу і нарвати квіток), все більше жіночки непевного віку, типові ринкові перекупки. А стати торгувати квітами в людному місці - теж треба заплатити, бо сусідні торговки (або міліція) швидко тебе проженуть. У нас обласний центр, але навіть тут за місце на стихійному риночку біля ж/д вокзалу треба дати мзду міліціянту. На ринку такса офіційна, але всі кращі місця давно зайняті перекупками. Тому, купуючи у таких бабусь, ми перш за все ложим декілька копійок в фонд руйнування природи. А якщо бабуся справді нужденна (не виключаю такого випадку), то наступного разу візьме на продаж кріп, петрушку і тюльпани, а не вирвані в лісі підсніжники.
  • 2015-03-22 15:49
    Да, я теж за те, що не треба ці квіти купувати на стихійних ринках. Їх дуже багато у Криму. Моя мамуся завжди каже, як вже баче ці квіти, то вже це весна, це сльози зими, тому вони завжди біленькі. Так що весна уже на порозі і все вже оживає...)))

Наступний запис

2015-03-08 18:02

#8Березня #Рукоділля

5
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.