2015-02-11 18:09
Я вже дуже давно захоплююсь таким рослинами, як #кактуcи . Багато спостерігаю за ними, та читаю велику кількість літератури, пов'язаної з цими дивакуватими рослинами. Одного разу, прогулюючись, по одному з квіткових магазинів я помітила дуже цікаву картину - кактуси зображені нижче.
Зараз вирішила поділитися своїм подивом стосовно незвичайного окрасу кактусів та моїми асоціаціями стосовно цього.
Отже, "зелененькі їжачки" нагадали мені ультрамодну молодь на крутій вечірці, бо їхні колючі "шевелюри" були пофарбовані в яскраві, так звані «кислотні» кольори - помаранчевий, філолетовий, рожевий, блакитний. Але при всьому цьому, м'ясисті стебла залишаються традиційно зеленими.
Насправді - це були самі звичайні кактуси - ехінопсіси, але декоративне забарвлення надало їм якоїсь підліткової забавності, завдяки якій вони і викликали у мене інтерес.
Мені стало цікаво, як досягається такий ефект. Вирішила спробувати розпитати. Мені пощастило дізатися правду.
Виявляєтьс, #барвники , є аналогічними тим, які використовуються для зміни кольору волосся. Вони фарбують мертві тканини і не закріплюються на живих. Під час розмови це все було пояснене на прикладі, коли жінка використовує хну, басму або іншу фарбу. Шкіра свій колір не змінює, тільки волосся. Те ж саме і у кактусів - препарат вбирають лише засохлі видозмінені листки або, якщо сказати про інше, колючки.
Тепер вже поступово з'являється "косметика" для рослин, в даному випадку кактусів. Диво-дивне! ))
118

Коментарі 4

  • 2015-02-12 00:01
    Теж часто задивлялася на ці кактуси, але думала, що це їх справжній колір))
  • 2015-02-13 16:47
    Яка краса! Дуже люблю кактуси - вони невимогливі в догляді і виглядають вельми гарно). Підозрюю, що фарбовані кактуси коштують дорожче, чим звичайні, так? 
    Дуже цікава інформативна стаття, хоча спочатку я подумала, що ці кактуси - ваше захоплення, і ви їх фотографуєте у себе вдома.
  • 2015-02-14 15:50
    Дивина та й годі:) Хоча у кактусів дуже багато видів, проте фарбовані голки - це щось нове і цікаве. Захоплююсь квітами, але на кактуси раніше особливої уваги не звертала. Тепер пошукаю такі екземпляри.
  • 2015-02-14 15:50
    Дивина та й годі:) Хоча у кактусів дуже багато видів, проте фарбовані голки - це щось нове і цікаве. Захоплююсь квітами, але на кактуси раніше особливої уваги не звертала. Тепер пошукаю такі екземпляри.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.