2015-01-15 21:11
Світ не стоїть на місці. В більшості ми вивчали комп'ютери вже в підлітковому віці і доволі успішно оволоділи цими знаннями, наші батьки і досі намагаються стати хоча б звичайними юзерами, а наші діти вже з народження освоюють нові гаджети і вже в дошкільному віці чудово користуються ними.
Я, як мама однолітньої дитини, зараз задумуюсь про те як не забороняти, але при цьому навчити дитину розумно використовувати всі доступні технології.
На жаль, я поки-що не побачила прикладів успішного і позитивного використання електронних гаджетів в житті дитини. Мова, в більшості своїй, піде про такі гаджети як #планшет , #ноутбук та звичайний #комп 'ютер.
Звичайно всі ці девайси можуть привнести багато корисного в життя дитини. Але чомусь в реальному житті весь позитив дуже мізерний, а негативний вплив значний.
Ось мої невтішні спостереження.
Мій 13-літній двоюрідний брат весь свій вільний час проводить за іграми на планшеті.Та найбільший шок у мене був коли моє запитання:"Чи був ти коли-небудь на рибалці?" він відповів:"А навіщо? Можна порибачити у грі".
А нещодавно мої знайомі купили своїй 7-літній дочці планшет. Їх дівчинка завжди була досить спокійною, слухняною дитиною. А зараз вона не розлучається з ним, перестала слухатись дорослих і стала дуже дратівливою.
Я розумію, що забрати з життя дитини всі електронні технології вже не можливо. Та хочеться, щоб вони були добрими помічниками батьків, а не ворогами.
Якщо в кого є позитивні приклади привнесення сучасних технологій в життя дитини, буду рада про них почути.
6

Коментарі 2

  • 2015-01-17 12:46
    В першу чергу дитину необхідно зацікавити. Моя донька в свої шість років чудово грає в шашки. Зараз починає грати в шахи. Ми з чоловіком на роботі, в основному займається дід. І вона ніколи не проміняю живу гру на перегляд мультиків або гру на планшеті. Бо з дідом цікавіше. Я з нею малюю красками, вона поки що не вміє змішувати кольори, я їй допомагаю. Але такий вид діяльності, наприклад, вимагає витрачання коштів. Найдешевша розмальовка на холсті з фарбами коштує 100 гривень. Дешевше дати планшет в руки. Моя подруга з чоловіком і дочкою все літо катаються на велосипедах. Прийшли з роботи, повечеряли і поїхали. А комусь краще серіал подивитись чи в танчики пограти. А дитину нехай планшет розважає.
  • 2015-01-27 12:23
    Дійсно малювання зараз також дороге задоволення. Вчора зайла в магазин купила декілька баночок фарби і кісточки - від суми в чеці оторопіла.

Наступний запис

2015-01-08 01:09

Домашні улюбленці і філософські роздуми.

10
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.