Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-14 13:42

Китайська троянда в цвіту

Вирішила і я написати про деяких зі своїх “зелених друзів”.
Китайська троянда, або гібіскус — традиційна рослина для багатьох українських помешкань. В радянські часи такі квіти часто ставили у холах поліклінік, шкіл та санаторіїв. При наявності великого горшка рослина перетворювалась у справжнє дерево.
Ось і я стянула гілочку гібіскусу у санаторії “Товтри-Сатанів” (до речі, зараз лікувального закладу вже не існує — закрили на реконструкцію, а будівництво потім заморозили).
Гілочку запхнула у горщик, та й більше нічого з нею не робила. Ну, ще, звісно, поливала. Рослина зовсім невелика (приблизно 50 см у висоту), але цвіте регулярно. Отже, я зробила для себе висновок — щоб китайська троянда регулярно цвіла, їй потрібно достатньо сонця і тісний горщик.
19

Коментарі 8

  • 2015-05-14 14:25
    І вона маю бути поцуплена)) у нас на роботі декілька гібіскусів, і самий гарний - махровий жовтий. Квітка просто нереально красива. шкода, що цвіте один лише день.. В мене якось досі немає такої рослини..В дитячій поліклініці таких гібіскусів повно по коридорах.. може там зломати гілочку))
  • 2015-05-14 15:50
    А знаєте, що вона в залежності від освітлення цвіте різними квітками? Моя, коли стояла на сонці, випускала таку ж пухнасту квітку, як у Вас, а коли я її переставила подалі від вікна, то квіти стали схожими на дзвіночки, а потім вона зовсім перестала цвісти (по описаній Вами причині)
  • 2015-05-14 21:45
    Ця кімнатна квітка росте у моєї тітки вже дуже багато років. Коли я потрапляю на період її цвітіння, в цей момент мені здається, що перед очима справжнє диво. Ось тітка мені говорила, що режим поливу взимку і влітку відрізняється. Towaroved, а чи справді це так? Ще, я читала, що в наших краях прийнято вважати дану рослину квіткою, а ось в Полінезії, Індії та Китаї - це дерево. І ніби як кажуть, що гібіскус категорично не переносить, коли крутять-вертять горщик. Наслідки: листя жовтіє і китайська троянда просто-напросто починає скидати листя. Я ось все хочу ризикнути поцупити у тітки, але все не наважуся :)
    • 2015-05-19 22:58
      не знаю, у мене завше така квітка. Може, то від сорту залежить ;) ?
      • 2015-05-19 22:59
        хоча тан4ік_тес пише, що від освітлення. Коротше, скажу чесно - я не знаю :)
  • 2015-05-15 13:32
    В мене теж колись була така квітка, і я її теж поцупила. Вона стояла в мене на підвіконні, горщик був не великий, але гібіскус перетворився на справжнє дерево. Таке, з якого я колись відламала гілочку. Цвів він часто, квіточок було багато, але не такі пишні, як ваші.  
    Коли рослинка не стала поміщатися на підвіконні – віддала мамі (у них свій будинок). Деякий час вона росла у них, а потім взагалі «переїхала» до школи. Так там зараз і стоїть в кінці коридору біля вікна. Я так думаю, що гібіскуси бувають різних сортів, і відповідно розмірів.
  • 2015-05-15 15:34
    Я дуже полюбляю цю троянду - гібіскус. Я вперше познайомилась з цією рослиною, дуже давно. Мої рідні працювали в Йемені і привезли додому чай з цими квітами .Найголовніше, що чай з квітами китайської троянди добре збиває тиск (чай повинен бути горячим), а ось охолоджений напій добре тонізує. А вже потім я побачила цю квітку і цю рослину...
  • 2015-05-16 10:44
    Не здогадувався, що звична для нас домашня китайська троянда та гібіскус, який вживаємо у якості чая каркаде, - практично одна й та ж рослина. Але для приготування такого чая використовуюсь лише квіти розели, одного з видів гібіскуса.

Наступний запис

2015-05-13 23:08

Кімнатні квіти фіалки.

198
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.