Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-08-09 21:22

Лікування ангіни

З самого дитинства мене переслідує напасть під назвою #ГострийТанзіліт або, іншими словами, #ангіна . Кому як, а до мене ангіна приходить чомусь влітку і чомусь саме у серпні місяці. Ні, не кожного року (дякувати Богові), але раз на 4-5 років виходить така собі печалька з горлянкою, що на 3-4 дні вибиває мене з колії активного життя. Але не все так сумно, бо я ще той боєць і озброєна досвідом, знаннями і рішучістю не здаватися. А також допомагають мені декілька хитрощів, про які я вам і розповім. І зразу ж обмовлюся: мій випадок – це лише мій випадок і я нікого не закликаю повторювати мої методи #ЛікуванняАнгіни .
Доктор Комаровський рекомендує спочатку здати аналіз крові, щоб визначити вірусна ангіна чи бактеріальна, бо від цього залежить призначення адекватного лікування. За все своє життя я жодного разу не хворіла вірусною ангіною. Якщо в мене ангіна, то виключно бактеріальна, а це означає, що тільки антибіотик може подолати цю напасть і захистити органи від ускладнень та наслідків ураження їх. Ще для мене є показником вірусна чи бактеріальна ця інфекція - вигляд язика: якщо він «обкладений» - білий (фото 4), то це показник дії бактерій, якщо ж червоно-бардовий, то це бешкетують віруси.
Прийом антибіотиків для мене є вкрай важливим аспектом і я одразу ж приймаю їх і не зволікаю, бо їх дія полегшує стан вже на другу добу (хоча Комаровський каже, що антибіотики можна прийняти і на другий чи третій день хвороби). І як можна зволікати з прийомом антибіотиків, якщо температура 39-40, а біль просто нестерпний. І болить не тільки горло, болить все тіло: суглоби, серце, голова, вуха, зуби і навіть волосся. Цефалексину я довіряю вже багато років. Під час хвороби гнійною ангіною, цей антибіотик для мене самий найкращий варіант. Коштує він 20-30 грн.
Другим важливим моментом, після прийняття антибіотиків, для мене є – мазання горла Йоддицеріном (коштує 15-20 грн.). І не просто мазання. Разом з Йоддицеріном я влаштовую тортури своїм мигдалинам. Беру шматок бинта, намотую його на вказівний палець, добре пропитую бинт розчином і обдираю увесь наліт та гній з мигдалин. Повторюю це декілька разів, доки не очищу від всієї бяки горлянку. Такі тортури я повторюю 2-3 рази на день. Так, це боляче і неприємно. Але ж відразу настає полегшення і біль у горлі зменшується. Я не знаю, чи можна так чинити з гнійниками, але такий метод прискорює моє одужання в рази. Не вірите? Дивіться: фото 5 - другий день хвороби, фото 1 - третій день хвороби (через добу). Звичайно, що #антибіотик я приймаю повний курс 5-7 днів, але вже на третій день я вже почуваюся себе огірком, а на четвертий день я вже не можу всидіти чи влежати на місці (ангіну потрібно вилежати, бо ускладнення можуть бути страшними).
Ось я і здорова. Тепер я оминаю десятою дорогою холодні напої і морозиво. Хворіти погано, а хворіти влітку – жахливо.
156

Коментарі 36

  • 2015-08-09 23:13
    Будь здорова, Тетянко!
    • 2015-08-10 00:04
      Уже, спасибки. Че, ангиной не болеешь?
      • 2015-08-10 09:37
        Та как сказать всякое бывает... мне главное на море...
        • 2015-08-10 09:57
          А что море с ангиной имеет общего? Чего-то не врубаюсь
          • 2015-08-10 11:58
            Ну не знаю, еще с детства педиатры советовали маме возить меня на море, я выросла, но реально замечаю, что только на теплом песочке и в соленой воде мой организм укрепляется и я могу весь год вообще не болеть, а вот только стоит не ехать и тогда раз в месяц стабильно.... Но сама понимаю, что вирусы можно подхватить кругом
            • 2015-08-10 12:24
              Так это же речь о вируса, а не о бактериях. Я вообще уже года 7 не знаю, что такое вирусы. А вот с ангиной в августе - проблемка. Я сделала вывод, что как только у меня обострение аллергии (ослабевает иммунитет), так сразу хватается ангина. А на море мы уже скоро выезжаем.
  • 2015-08-10 08:37
    Я теж знаю, що таке ангіна. Хоча лікуюсь троих по іншому. Чоловік при хворому горлі теж завжди маже його Люголем, але кусок бинта намотує на пінцет. Процедура неприємна, оскільки породжує рвотний рефлекс. Я так із собою не роблю. Для мене краще смоктальні антисептичні пастилки типу Септефрил або стрепсілс. А ще я використовую спрей для горла Ангілекс. Згодна, що без антибіотиків така ангіна не лікується, тому я останнього разу приймала Сумамед(його можна годуючим матерям). А ещ є хороший антибіотик місцевох дії, якраз для горла - Біопарокс. Правда зараз він зовсім недешевий, але дієвий.
    • 2015-08-10 09:31
      дело в том, что люголь и йоддицерин отличаются по составляющим и воздействию. йоддицерин - антибактериальное средство, которое идеально помогает после операций, где присутствует гной. А мажу горло пальцем. т.к. я так лучше чувствую и палец можно, при необходимости, согнуть, повернуть. Сосательные всякие штучки при ангине малоэффективны в лечении, разве что снимают болевые ощущения. О биопроксе не слышала.
      • 2015-08-12 23:25
        Тань, а йоддицерин детям можно? А он получается как местный антибиотик? Не будет ли медвежьей услуги - он не даст организму самому побороться с бактериями?
        • 2015-08-12 23:33
          Почитай инструкцию в и-нете. Маленьким детям лучше не надо. О какой борьбе организма во время ангины идёт речь? Организм не может сам (без последствий для сердца и почек) справится со стафилококками.
  • 2015-08-10 12:15
    Биопарокс дуже пекучий і гидкий препарат.  
    Я вилікувала свій хронічний тонзиліт, який в мене був кожен ранок напротязі багатьох років кожного опалювального сезону, коли почала пити холодне, а не підігріте (починала з 1-2х глотків, зараз випиваю стакан компоту з холодильника) і виключала опалення зимою. Правда квартира в нас тепл і менше 18 градусів не падає. Опалення було вклучене тільки коли були дуже сильні морози.
    • 2015-08-10 12:29
      Ну, тут спорный вопрос о хроническом тонзилите. На то он и хронический, что сидит годами, а потом раз - и обострение. А ещё (к слову): правильно - протягом ))
    • 2015-08-10 12:52
      Можна взнати - а яка темпа у вашому в холодильнику?
    • 2015-08-10 12:55
      Не можу комфортно існувати, якщо темпа повітря в кімнаті нижче +25. Вже +24 відчуваю відразу -мерзнуть ноги. )
  • 2015-08-10 12:23
    Ох, я така ж ангінна все життя. А зараз тонзилит в мене хронічний, 4 рази на рік, коли міняється сезон - хворію 100%. (( 
     
    Скажу так: біопарокс мені не пішов ніяк. Якийсь такий присмаК, що я ригаю, вибачте... Тож 5 років назад це були викинуті на вітер гроші. А коштував він тоді 60 гривень у нас. Оце так мене зло взяло, що послухала лікарку... Що аж запам'ятала ціну! )))  
     
    Старий добрий Інгаліпт виручає, коли лише починає горло шкрябати. Просто стрептоцид та евкаліпт. Вбиває заразу в зародку. )  
     
    А ось моя подружка, така ж руда та куражна як ти, Тань, мене років із 10 лає, що я не роблю для профілактики ангін вранці позу лева.  
     
    Вона теж хворіла ангінами, забебалась лікуватись. І який лор їй сказав робити позу лева кожен ранок. І вона реально не хворіє тепер ангінами -я з нею 4 роки працювала, та хоч би хни!!! Можеш подивитьсь в інеті - там все показано ,як її робити. Думаю, твоєму допитливому розумові та дієвій натурі ця рекомендація буде якраз доречною. Вона в мене асоціюється з яйцями пашот та салатом, поданим по-ресторанному. Тобто - всім подобається, всі знают, а робиш тільки ти!!! )))
    • 2015-08-10 12:31
      ))) как всегда - повеселила. Надо посмотреть.
      • 2015-08-10 12:48
        )))))))))))))))))
        • 2015-08-10 12:57
          Татьяна, ты что издеваешься с этой позой льва?!)))) я ни за что ее делать не буду. Во-первых, я и йога - вещи несовместимые по темпераменту. Во-вторых, я бы просто ржала, понимая какая у меня рожа выходит. А в третьих, я не понимаю куда одеваются при этом бактерии? Не испаряются же. Это может прокатить в виде профилактики, но из "во-первых" и "во-вторых" я этого делать не стану. Все равно спасибо, поржала я!
          • 2015-08-10 12:58
            )))* одеваются =деваются
          • 2015-08-12 23:27
            Да, это для профилактики, ну и не надо так уж проникаться филисофией йоги. встала раком, голову вверх, язык вытащила и так несколько раз. подружка говорила , что так очищаеися горло, стока дряни отходит от миндалин, даже когда не болеет. и она реально перестала болеть ангинами. мне кажется, лучше, чем лекарствпми гробить печень и желудок. но никак сама не начну так себя профилактить. ыыыыыыыыы ((
            • 2015-08-12 23:34
              Ну да, лучше с меня поржать рычащей))
              • 2015-08-13 04:13
                Рычащая - благородней шипящей!! )))) 
                 
                Так звуки не надо издавать вроде как. Тока вісовівать язык и все... Блин, надо спросить еще у подружки -неужто рычит??? )))))))))))
  • 2015-08-10 15:53
    А деякі лікарі кажуть, що не можна здирати наліт з мигдалин. Необхідно виполіскувати. Але коли в мене донька хворіла на ангіну я терпляче чекала тиждень, а потім намотала на паличку бинт, змочила його содовим розчином і поздирала ці всі білі штуки. При чому бинт декілька разів змінювала, бо він швидко ставив жовтим від гною. Вранці зробила – ввечері ми вже були без температури.
    • 2015-08-10 16:19
      Та я тоже как-то слышала, что нельзя. Но причин мне этого "нельзя" никто не объясняет. Ну так реально помогает избавление от этих налетов и гнойников.
  • 2015-08-10 23:17
    Я думала, що одна така, що любить хворіти літом.. Якраз теж долікувалася. Пробувала і полоскання, і Біопарокс, але поки не випила Сумамед (антибіотик), то ангіні було хоть би хни. 
     
    З поверненням вряди здорових) І дякую за Йодоцирин. Раніше користувалась Люголем, але виявилося, що зараз це дефіцитний продукт. Тепер знаю замінник.
    • 2015-08-10 23:37
      После пробы йоддицерина, вы однозначно скажете "фе" на действие люголя. )
    • 2015-08-12 23:28
      Люголь дефицит? Як це???
      • 2015-08-13 00:27
        Тиждень назад обдзвонила усі аптеки міста і ні в одній не найшла. Рідкісний препарат)
        • 2015-08-13 04:12
          Ого! То мій флакон - то є скарб? ))) Може, на перереєстрації, як ото нурофєн та лісобакт колись були?
        • 2015-08-13 04:12
          Ого! То мій флакон - то є скарб? ))) Може, на перереєстрації, як ото нурофєн та лісобакт колись були?
  • 2015-08-13 13:49
    Так, ангіна захворювання дуже на просте, і найголовніше вона "кусає серце і суглоби". Тому, щоб не хворіти на ангіну, потрібно займатися попереджувальним лікуванням: Полоскати горло вечорами календулою, ромашкою, прополюсом, шавлією і не пити у спеку напої з холодильника. Це дуже неприємний стан організму і ангіна ніколи не проходить швидко, це до семи днів забезпечено лікування. Найцікавіше, що крім таблеток, а то і уколів у своєму житті лікувала ангіну грушами стиглими. Так лікувала мене моя бабуся в дитинстві, я потім з віком читала в книзі лікування травами, що ангіну дійсно лікують грушами "Народний засіб". Груша хороший антісепнік! Я люблю груші та поєдную корисне з приємним! )))
    • 2015-08-13 13:51
      Увы, ромашка и все травы мне противопоказаны.
      • 2015-08-13 19:36
        Если нельзя травы, то мне очень помагал для полоскания - квасцы жженые проявляют подсушивающий, противовоспалительный, прижигающий, антимикробный, кровеостанавливающий и обволакивающий эффект. Также для данного средства характерно противозудное действие. Эта медицина наших бабушек и мам. А вообще если часто болеете ангиной, то нужно проверить щитовидную железу, может в ней проблемы...((((
        • 2015-08-13 20:14
          Ну раз на 4-5 лет - это не часто. Вот в детстве по 6 раз в году. Сейчас тьфу, тьфу, тьфу.
          • 2015-08-15 14:30
            Это хорошо, лучше не болеть...))))
  • 2015-08-14 13:34
    Ага, ось що з тобою! Ти точно-преточно описала, що робиться із людиною, коли приходить ангіна, болить все до кінчиків волосся!!!! Минулого року (влітку теж) в мене була ангіна, приймала якісь антибіотики, але в горлянці нічим не мастила, бо маю такий рвотний ревлекс, що не позаздриш! А перед цим (років ніби 5-6) була така ангіна, що аж крапельницю ставили. Боюся пити холодне, газоване, з льодом і все, що з холодильника щойно - це для мене табу!!! А ти одужуй і не хворій!

Наступний запис

2015-08-05 23:54

Гель для душу чи мило?

352
16

© 2010 - 2024. Всі права захищено.