2015-02-08 14:43
Захотілось мені сьогодні оладок. Та звичайні з тіста якось не дуже цікаво. Пригадала, як нещодавно у своєї бабусі куштувала смачнючі #оладки с яблука. Вирішила і собі такі приготувати. Як раз вдома залишилось два #яблука .)) Знайшла в інтернеті рецепт. Виявилось все дуже просто. Хоча, все одно трохи змінила його. Вийшли дуже смачні, вже й майже нічого і не залишилось).
#ЯблучніОладки : 1 яйце, 3 ст. ложки цукру (взалежності від солодкості яблуків), 0,5 ч.л. солі, 1стакан (250г) кефіру, 2 яблока, трохи (невеличка дрібка) розпушувачу для тіста, 180 г муки (в оригінальному рецепті написано 220 г, але мені цього виявилось забагато) ванілін, кориця, олія для смаження.
Яйце перемішати разом із цукром. (я завжди перед додаванням цукру яйце трохи підсолюю, тоді воно краще збиваеється.) Потім додати склянку кефіру і ще раз все перемішати. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, хвостики, попки, і натерти на крупній терці. З'єднати з яєчно-кефирною масою і швидко перемішати, щоб яблука не встигли потемніти. В окремії мисці просіяти муку, додати сіль, розпушувач, ваніль, корицю. Все трохи змішати і поступово вводити до рідкої частини, добре вимішуючи, щоб не було комків. Тісто повинно бут як густа сметана, або домашкі вершки. Смажаться оладки доволі швидко. Десь по 1-2 хвилині з кожної сторони. Головне не робити великим вогонь, одразу починають горіти.
Усім Смачного! ;-)
4

Коментарі 0

Наступний запис

2015-02-06 11:53

Рибу полюбяю в будь-якому вигляді

4
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.