2015-03-04 22:49
#Чай - повсякденний напій чи не кожної людини. На сході він в великій пошані, а чайні церемонії - це справжня наука. Для нас же чай - це, зазвичай, не більше, ніж спосіб зігрітися чи підбадьоритись. Намагаючись всеж таки відвадити себе від кави щодня, я вирішила поцікавитись, існують види чаю і як їх заварювати і яка користь від якого чаю. Сортів чаю насправді дууже багато. Все залежить від обробки чайного листа. Ось, наприклад, #білийЧай взагалі майже не пдлягає обробці. Збирають його всього лише 2 дні в році, використовують бруньки з двома зовсім молодими листочками. Бруньки, які збирають для цього чаю,вкрити білим пушком, звідки і назва. Завдяки ефірним оліям, пектинам і амінокислотам, білий чай сприяє омолодженню. Для #заварювання вода має бути не вище 70 С, 2-3 хв. #ЖовтийЧай містить більше кофеїну, ніж зелений. Він добре бадьорить, активізує захисні сили організму, знімає головний біль, відновлює сили. Темпертура і час заварювання аналогічні із білим чаєм. Зелений чай - це, классика). Мабуть, всі знають корсить від нього. Він відновлює водний баланс, сприяє схудненю, знижує артеріальний тиск, покращує загальний стан імунної системи. Це - джерело антиоксидантів. Важливо, щоб температура води для такого чаю була не більше 90 градусів. Червоний чай - буває середньої ступені ферментації (оолонг) або сильної ступені (чай улун). Такий чай містить багато більше ефірних масел і характерний приємний запах. До заварювання його неважко сплутати з чорним. Після заварювання лист червоного чаю по краю має червоний колір, а в середині зеленуватий. Червоний чай знижує рівень холестерину. Заварюють при температурі 90-95 С протягом 2-4 хвилин. Чай #Пуер - особливий чай. його вирощують лише в провінції Юньнань. Для його виробництва використовують лише найбільш крупні чайні листя. Пуер піддають 100% ферментації, що забезпечує характерний аромат і смак. Деякі сорти цього чаю можна використовувати для заварки до 20 разів! Його кілька років витримують в підвалі. Від чого залежать якість і ціна. Нормалізує травлення, позбавляє від нудоти, придає заряд енергії. Має незвични спосіб заварювання. Температура має бути 100 градусів, тобто тільки-но чайник закипів заливають заварку (десь 2-3 ч.л.) окропом на півхвилини. Спочатку буде неприємний запах сіна. Потім цю воду з чашки зливають і заварюють заново вже хвилин 5. Чай має стати дуже темним і міцним, щоб набути потрібного смаку. Від себе добавлю, коли я вперше скуштувала пуер, заварила його як звичайний чай - не змогла його пити. Але тепер, це один з моїх улюблених видів чаю.
12

Коментарі 6

  • 2015-03-04 23:11
    Ооо, як я люблю різні смачні чаї! Я навіть би не відмовилася від подарунка у вигляді хорошого чаю на якесь свято. Правда, зазвичай смакування чаєм є буденністю, як ви і написали, та й чай найчастіше самий простий... А хочеться смакувати ним, насолодитися його ароматом..хочеться свята :)
  • 2015-03-05 09:55
    Очень интересная и познавательная информация. В омолаживающий эффект белого чая я конечно не верю, но думаю, что у него есть и другие полезные свойства. А кому противопоказаны белый чай, вы не знаете?
    • 2015-03-05 16:28
      Мені і самій слабо віриться, що щай здатен омолоджувати. Але, як стверджують вчені, в ньому міститься багато різних корисних мікро- макроєлементів, вітамінв і т.ін., а ось кофеїну зовсім мало. І тому, він діййсно здатен продовжувати молодість, і навіть боротися з утворенням ракових клітин! (прямо ліки від усіх хвороб, а не чай!) Щодо протипоказань, якось ніде ніяких обмежень не зустрічала. Можливо, тому білий чай і кошутє, мало як не біле золото, бо такий корисний). Але мені він на смак зовсім ніякий - так, ледь зафарбована вода.
      • 2015-03-05 16:30
        Белое золото я люблю :))) ну от всех болезней я знаю только одно средство - смерть (черный юмор). :)
        • 2015-03-06 16:21
          О_о це вже занадто радикальний спосіб лікування)) для початку, так..на про всяк випадок, можна і чайок спробувати) А раптом все ж таки допоможе :)
          • 2015-03-06 17:13
            мой способ дешевле :)))

Наступний запис

2015-02-27 12:38

Вчора захотілось якогось салату

13
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.