2015-02-02 12:44
Часто готую з курячих субпродуктів -печінки, серця. І смачно, і недорого. Ось вчора був один з таких днів. Готувала #курячіПечінки . Вирішила поділитись із вами рецептом. В мене було усього 300 грам печінки, тому кількість усіх інших інгрідієнтів на з розрахунку на 300 гр печінки.
Одже: курячі печінки промила, розрізала навпіл, видалила усе зайве і поки відставила. Почистила одну середню цибулину і 1 невеличку морквину ( в мене виявились лише остатки моркви від попередньої страви). Моркву нарізала кружечками або напівкружечками. Цибулю - півкільцями. Розігріла пательню з рослинною олїєю, і підсмажила #лук з морквою на невиликому вогні до готовності. Потім вийняла їй на тарілку. А до сковородки відправила печінки. Вогонь трохи добавила. (Якщо лук з морковю не вийняти є ризик, що вони згорять, смажити усе разом - печінки на початку смаження виділяють воду, і лук з морквою будуть не смаженні, а тушковані. Так, можна смажити все окремо, а потім все змішати, але печінки зазвичай готуються дуже швидко, і в такий спосіб не встигнуть ввібрати в себе соки і #аромат овочів.) Смажила печінки на середньому вогні з обох боків десь пару хвилин. Потім збавила вогонь, підсолила, добавила підсмажені #овочі , спеції, перемішала добре і так ще смажила десь хвилин 5-7 під кришкою. Зі спецій брала трохи карі та трохи прованських трав. Через 7 хвилин додала трошки води (1/3 склянки), трошки цукру і тушкувала ще хвилин 3-4. В загальній кількості печінки готувались десь 15 хвилин.
3

Коментарі 2

  • 2015-02-03 13:48
    Гарна примітка про те, що лук з морквою краще викласти, аби не вони не згоріли. Завжди думала, що то я секрету якогось не знаю. Ще можна додати до печінки трохи соєвого соусу, так отримаємо більш пікантний смак.
  • 2015-02-03 21:19
    У меня муж терпеть не может печенку, хоть в каком виде. А я люблю более зажаристей, чем у вас и только с луком (без моркови).

© 2010 - 2024. Всі права захищено.