Психологія

Група, учасників: 45
2015-05-30 13:01
#Домашнітварини допомагають налагоджувати контакти
Вихованці добре впливають на психічне і фізичне здоров'я своїх власників, у тому числі знижуючи тиск і стрес.
Ліза Вуд (Lisa Wood) зі школи здоров'я населення Університету Західної Австралії (University of Western Australia's School of Population Health) і колеги надали, що власники виграють навіть більше. Міжнародна команда дослідників опитала по телефону близько 2500 чоловік з чотирьох міст США та Австралії. Виявилося, що 42% власників домашніх тварин отримували практичну або емоційну підтримку від тих, з ким вони познайомилися завдяки своїм вихованцям.
Допомога була найрізноманітнішою, від позичання речей або «склянки цукру» до рад і розмов про наболіле. Як каже Ліза Вуд, домашні вихованці покращують соціальну структуру суспільства, психічне здоров'я благополуччя, оскільки вони дарують людям відчуття причетності. Будь-який домашній улюбленець може «виправдати» соціальний контакт: собака, кішка, птах, морська свинка, кролик, рептилія або ж золота рибка. Крім того, власники вихованців стають уважнішими і до тих, у кого тварин немає, і навіть до тих, хто їх не любить.
Домашні тварини можуть бути корисні для різних цілей, але можуть і завдавати шкоди. Дослідники з Університету Каліфорнії вважають, що власники кішок більше схильні до глаукоми: у них підвищений рівень білка, пов'язаного з захворюванням. Високий рівень обумовлений саме частим контактом з кішками.
10

Коментарі 9

  • 2015-05-30 13:37
    Я вважаю, тварини так позитивно на нас впливають бо вони як би наближають нас до природи, ми ж самі частина природи і самі того не розуміючи страждаємо при її недоліку в сучасній техногенної середовищі. Подумайте, люди в селах живуть набагато довше, хоча і трудяться неміряно. А яке для нас щастя, коли ми їдемо в подорож або просто за місто на природу! У будинку повинно бути щось природне, домашні рослини або вихованці.
  • 2015-05-30 21:48
    В мене був такий метіз Тимоха. Він народився від мами сіамки та татка перса. Сам прийшов до нас і став з нами мешкати. Дуже характерний був (говорю у минулому часі бо він зник).  
    Тварини допомагають нам стати добріше та чуйніше. А щодо захварювань, у власників котів може бути уреаплазма (якщо я не помиляюся).
  • 2015-05-30 22:16
    От на рахунок знайомств через тварин, то справді так - набагато простіше підійти й заговорити з людиною, якщо поряд з нею є якась тваринка, бо це вже є тема розмови, адже всі власники дуже люблять розповідати про своїх улюбленців
  • 2015-05-31 00:47
    Я взагалі не можу уявити свого життя без котів. У мене їх троє. Одна з них сфінкс, друга - моя чорна улюблениця, а третя - малеча з літерою М на лобі. Кожна особлива, як людина: зі своїми примхами, побажаннями та настроями. Однак, коли на душі паршиво, то вони всі втрьох по черзі прийдуть та посумують разом з тобою. А потім - бац - і ти розумієш, що кожна з них забрала часточку суму у тебе і розвіяла її десь. І ти вже посміхаєшся. А вони вимагають вечерю :)
  • 2015-05-31 23:08
    Домашні тварини приносять тількі радість, головне їх любити, показувати їм свою любов, тоді і вони будуть відповідати вам тим же. Особливо корисно мати домашнього улюбленця коли у домі є маленькі дітки. Вони звикають піклуватись про тварин, кормити, дбати про них. В подальшому житті ці навики ох як пригодяться.
  • 2015-05-31 23:16
    Згодна повністю. В мене акваріум — це такий релакс. Кожного дня приходжу додому і дивлюсь на рибок. Цікаво за ними спостерігати, вони заспокоюють. Але все є таки мені більше подобаються контактні тварини — ті, яких можна погладити і взяти на руки.
  • 2015-06-01 10:25
    Тварини - істоти хитрі. Це ми думаємо, що вони нам прислужують, а насправді все зовсім навпаки. У мене є морська свинка, так вона у нас той ще генерал, командує не тільки моєю дитиною, а й мною з дружиною )
  • 2015-06-01 12:30
    Повністю згідна з статтею. В мене вдома є кицька. Коли мені погано, сумно чи тривожно на душі, я беру її до себе на руки і тоді відчуваю тепло і душевний спокій. Справді відчувається душевна підтримка.
  • 2015-06-01 13:29
    Чесно кажучи, я раніше ніколи не думала, що тварини так позитивно можуть впливати на людину. З дитинства чому я не любила кішок, але коли моїй доньці подарували кішку, викинути її на вулицю я не змогла. З часом я помітила, що завдяки кішці стала спокійнішою і врівноваженою. Вона часто приходить і лягає мені на руки, вони стали мене менше боліти. Тому я повністю згідна із написаною статтею.

Наступний запис

2015-05-30 11:01

Самомотивація як двигун прогресу.

19
18

© 2010 - 2024. Всі права захищено.