Психологія

Група, учасників: 45
2015-08-25 15:08

Дружний колектив

Усі ми хоч раз у житті шукали роботу або може хтось тільки-но збирається працевлаштовуватися. Тоді ця стаття для вас.
Пошук роботи починається з моніторингу ринку праці та свіженьких вакансій. Проглядаючи вакансії ми дивимося вимоги до кандидата на посаду (чи підходимо ми) та умови праці, які пропонує роботодавець (соціальний пакет, зарплатня тощо). Часто ми можемо побачити такий чарівний рядок «дружний колектив», як перевагу в умовах праці. А що це і як розуміти – невідомо. Так ось, щоб вас більше не вводили в оману скажу, що ніяких ДРУЖНИХ колективів не існує. Та посадова особа, яка описувала вакансію: або новенький hr - менеджер, або якась дівчинка-секретарка, яка всунула цей рядок лише для того, щоб зайняти більше місця на сторінці.
Поясню чому я так категорична до такої заяви роботодавців. Так ось, на роботі завжди один відділ «дружить» з іншим відділом проти третього відділу (велике або середнє підприємство). Наприклад, бухгалтерія «дружить» з юридичним відділом проти фінансового відділу. Чи навпаки. Якщо ж маленький колектив, то завжди є якийсь фаворит/ка директора, який або яка має і своїх прихильників (підлабузників багато), і своїх ворогів (заздрість нікуди не дінеш). Особливо це вищезгадане стосується жіночих колективів, де плітки та підстави на кожному кроці.
Крім того, на робочому місці дружні стосунки просто неможливі: ви ж не ходите з колегою під час робочого часу у кіно чи на танці? Так, можна просто потеревенити під час обіду або перекуру, але це ж не дружба. Тому, проглядаючи вакансії і знаходячи той рядочок про «дружний колектив», ніколи не звертайте на нього уваги. А ще краще візьміть за правило: на роботу ходять працювати, а не «дружити».
33

Коментарі 19

  • 2015-08-25 17:04
    Дружний колектив 
    Я працюю на посаді вже понад 12 років-скільки я всього пережила.І плітки і багато чого.А кажуть соціальний робітник-це легко-теревениш з людьми-і все.так ось тут саме собака і порився.В колективі і самі проблеми.Прийде якийсь особа, що чекає на допомогу-мовчить, чекає.А ось в колективі і стосунки між працівниками-то плітки, то злість, то в тебе більш, ніж в мене грошей, а я так гарно працюю. Повністю підтримую думку, що треба працювати, а не пліткувати, та дивитись на колектив, хоч який би гарний він, тобто колектив не був. Треба займатися улюбленою справою. Кажуть так: гарно там, там де нас нема. Ходять всі на головах.-тільки там, там, де нас нема. Тому треба просто працювати і ні на що не зважати. Праця повинна приносити задоволення.Повинно щоб був зворотній зв'язок, тому працювати треба з радістю, хоча інколи, це забирає частину тебе. Втрачається час на роботу з невеликою зарплатою, але дякування тих, кому допомогла порада твоя, чи особистий приклад-це того варте на 100%
    • 2015-08-25 17:14
      Я как-то полумывала стать социальным работником. Тоже люблю возюкаться с людьми. Хотя иногда не хватает терпения, т.к. бахнутых людей много и они меня раздражают. А сплетни есть везде и всегда, меньше обращать внимания на них нужно. Говорят? Значит есть, что у вас обсудить)))
      • 2015-08-26 16:40
        Після двох років роботи в абонентському відділі я зрозуміла, як я люблю копм і папірці... ненавиджу спілкування з людьми.
        • 2015-08-26 20:56
          А я люблю и то, и другое... Канцелярские крысы)))
  • 2015-08-25 22:41
    А мені завжди більше до душі був чоловічий колектив :)))) Просто якось спокійніше себе в ньому почуваю, а не те, що може хтось там подумав :)))))))))) На теперішньому місці роботи 2/3 колективу складають саме чоловіки - може це секрет "дружності"? :)
  • 2015-08-26 16:38
    Мені здається, що терміну «дружній колектив» бути не може, його просто не існує в природі. Коли людей багато (в мене на роботі адмін. персоналу більше 20 чоловік), то неминуче будуть заздрощі, буде спихування вини один на одного. А коли на горизонті маяче загроза скорочення – кожний ладен іншому горлянку перегризти
    • 2015-08-26 20:55
      И не только по этой причине горло перегрызут.)
  • 2015-08-26 22:03
    Ех, скільки разів я обламувалась, вірячи в модливість дружби на роботі(( І до цих пір нічого так і не навчилась(
    • 2015-08-26 22:07
      Любишь грабли?)))
      • 2015-08-26 22:17
        Мой фетиш)
  • 2015-08-27 13:19
    Так, працювати з людьми завжди важко, але для цього потрібно любити свою роботу. Найцікавіше, завжди здається. що ось та робота цікавіше моєї, але вже скільки переконувалася, що завжди добре там, де нас немає. Всі роботи гарні, і колектив теж буває різний, але мені завжди напевно щастило, я дуже швидко знаходжу спільну підхід до людей. Завжди важко перший тиждень а потім наче так і працювала все своє життя. А дружити треба, це правда, не на робот. По работі у нас сослуживці ось і все....)))))і
  • 2015-08-28 16:34
    Багато чого ще залежить від самої людини і її уміння спілкуватися. Я особисто знаю декілька людей, які в будь-якому колективі, можуть знайти спільну мову майже з усіма людьми. Вони так би мовити, психологи з якими легко і просто спілкуватися, при цьому ти відчуваєш себе собою. Не всім людям данно таке уміння. Все життя ми чомусь вчимося і пристосовуємся до них, частково змінюючи себе та інших. Колектив колективом, але друзів собі потрібно вибирати тих, які нам до душі.
    • 2015-08-28 18:59
      Ага, а вы можете с уверенностью сказать, что этот человек за спиной ничего не говорит ни о ком?
  • 2015-08-28 16:53
    Я вважаю, що дружній колектив - це невідчепна частина гарного настрою на роботі або на робочому місці. 
    Поясню - у мене на роботі працює 14хлопців, є хлопець який завжди сам по собі і ні з ким не контактує впродовж робочого дня. Якщо у нього щось питаєш або якось надієшся його розговорити (з гарними намірами), натикаєшся на стіну неподобств і злості. Він завжди у поганому настрої і здається цього нічого в житті не радує. 
    Всі інші, хоч і далеко не друзі, але ніяк інакше ніж "ДРУЖНИМ" наш колектив не обізвеш. Ми завжди збираємось на зустрічі з якихось нагод, іноді просто тому що гарна погода. На роботі бувають різні моменти, але всі друг другу допоможуть без зайвих слів. 
    І взагалі - дружній колектив ніяк не значить що всі співробітники друзі.
    • 2015-08-28 19:01
      А вы не путаете понятие "дружный коллектив" с понятием "здоровая атмосфера в коллективе"?
  • 2015-10-28 21:57
    А в моём понимании "дружный коллектив" - это не обязательно значит, что все друзья. По отношению к коллективу "дружный" - четко слаженное, организованное выполнение задач, в котором подчиненные умеют находить общий язык, могут друг друга подменить, поддержать, вместе решить непреодолимую задачу, никто никого не подставляет дабы выделиться. Понятное дело, люди все разные, у каждого свой характер, настроение может быть разное, но если на работе все объединяются ради достижения общей цели, результата - то это и есть дружный коллектив! Как пчелки в улике ).
    • 2015-10-29 13:56
      Вы описали рабочую адекватность, профессианализм и деловую этику. Ничего общего с дружбой они не имеют.
      • 2015-11-08 23:24
        Дружный - сплоченный, слаженный, значения есть разные, почитайте словари. Что тогда в вашем понимании "дружно взяться за дело"? Тоже только друзья имеют право на такое? По-моему это у вас какое-то странное восприятие "дружбы" между отделами против третьего. И представляете, да, на работе можно дружить! Дружить в прямом понимании этого слова. Понятно, что не со всем коллективом, но кто-то же может быть близким по духу. Общение с друзьями может проходить в после рабочее время, на работе же нужно работать (тут вы правы). Просто вам видимо "дружный коллектив" не попадался.
        • 2015-11-09 14:47
          Да ну! Дружба с кем-то на работе, не одно и то же, что "дружный" коллектив, как вы это воспринимаете. Мне вот интересно, как вы тогда воспринимаете: профессионализм и здоровую обстановку в коллективе? Как раз то, что вы написали о сплоченности и слаженности, это и есть профессионализм и здоровая обстановка. Я думаю, что вы изначально неправильно подходите к работе и ищите того, чего в принципе не должно быть.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.