Психологія

Група, учасників: 45
2015-07-22 13:55

Пороби: вірити чи ні

Як поводитися #ЯкщоПороблено і чи вірити в це?
Бувають моменти в житті коли все складається якось не так: задумані справи не вдаються, стосунки із людьми не складаються, постійно потрапляєш у якісь халепи, здоров'я підводить, все валиться з рук. Та що там говорити - навіть техніка ламається: вся і одразу!
Стараєшся знайти помилки та упущення, прокручуєш суперечливі моменти в голові, копирсаєшся в собі та все-одно не можеш за щось зачепитися. Вже й навіть списуєш все на втому, знервованість, свою надмірну емоційність та вразливість. Але в той же момент розумієш, що всі вищеназвані стани можуть бути не лише першопричиною, а й наслідком.
І тут хтось «доброзичливо» кидає фразу: «А може тобі #пороблено »? Людська ж заздрість чи ненависть часто здатні спонукати на безглузді і навіть небезпечні вчинки, в тому числі на #пороби , заговорювання, прокльони, порчі...
Далі все залежить від особистих поглядів кожного. Хтось зачепиться за це як за рятівну соломину і почне шукати будь-які явні ознаки поробу (підкинуті мотки ниток, зілля, іржаві цвяхи, голки, мокрі сліди від «мертвої» води, ляльки вуду та ін.); далі буде навідуватися до ворожок та ясновидців; безперестанно скроплюватиме себе, свій дім і все довкола свяченою водою; буде проводити сумнівні обряди... і повільно сходити з розуму (можливо). Інший же поставиться до такої заяви скептично та шукатиме зовсім інші шляхи виходу із наявної ситуації.
До речі, чимало людей щиро вірять в те, що такі речі мають місце в нашому житті. Більше того - розповідають історії із власного досвіду, в котрих не обійшлося без допомоги тих же ворожок. То ж може варто взяти цей момент до уваги?
А як ви ставитеся до подібних ситуацій: приймаєте це чи абсолютно і безсумнівно відкидаєте навіть будь-які натяки на щось містичне?
117

Коментарі 23

  • 2015-07-22 14:58
    К сожалению, я верю, что есть магия. Не могу сказать, что прямо таки каждый день об этом думаю, но всё же иногда задумываюсь. Особенно верю в испуги детей, которые потом "откатывают" яйцами. А вообще, это страшные вещи и я их относительно боюсь.
    • 2015-07-22 15:12
      Так, вона є! І я в це теж вірю, бо багатенько людей зараз цим займаються: і професіонали є і ті, хто тільки пробує зробити іншому якусь прикрість. Але чи дійсно вона має якийсь вплив на людей? Ось щодо цього я не можу бути впевнена, хоча стикалася із ситуаціями що мали подібний характер. Завжди стараєшся пояснити це якось адекватно...
      • 2015-07-22 15:28
        Мы и не сможем это объяснить, т.к. это нельзя потрогать и находится выше нашего понимания. Я 18 лет назад "откатывала" старшего сына... эффект меня поразил и ужаснул одновременно. Поразил, т.к. действительно сын моментально перестал ночами орать, а удаснул, т.к. понимаешь, что есть что-то потустороннее, о чём вообще ничего не понимаешь!
        • 2015-07-22 15:39
          Ну, я от багато чого подібного чула і зараз не хочу ставити ваші слова під сумнів, бо зазвичай я допускала, що люди можуть себе накручувати... Часто просто не знаєш як подібне сприймати :(
  • 2015-07-23 17:30
    У мене раптово помер батько, хоча він хворів останні півроку, але від сім'ї це ретельно приховував. Щось з серцем, експерти так і не зійшлися в думках, чи то тромбоемболія, чи то інфаркт. Так от, мама, жінка скажімо так забобонна, відразу почала шукати причини саме в тому, що це магія. Що пороблено. Так, вона знайшла моток чорних ниток на робочому місці батька. Але я не знаю, це маячня якась в стилі фентезі, не можна списати смерть військового у віці на якусь магію, але для мами це самозаспокоєння. Так простіше думати. Простіше звалити все на темні сили. Я не вірю, батько воював і не дивно, що він помер у 55 років, після всіх поранень та стресів у військових конфліктах, а також через проблеми із серцем.
    • 2015-07-24 11:24
      То ж, я так розумію, ви повністю відкидаєте можливість впливу магії на життя людей? Чи все ж іноді і у вас бувають сумніви щодо цього?
  • 2015-07-23 18:41
    Щось точно є, і, думаю, всі не раз з цим стикалися, але не варто на магію списувати свої невдачі - це вже крайній варіант, коли інші способи не допомогли.
    • 2015-07-24 11:30
      А як от знати де та межа? До якого моменту можна розраховувати на свої сили, а коли вже варто звернутися до "спеціалістів"? Думаю, деякі люди надто скоро опускають руки...
  • 2015-07-23 22:17
    Так і хочеться згадати фразу з фільму “в наш век технического прогресса, когда корабли бороздят просторы космоса...” Якщо чесно, аж підкидає коли говорять про “пороби”, “привороти” та інші подібні речі. Я вважаю, що кожному буде дано “по вірі”, тобто якщо людина вірить в пороби, то в будь якому нещасті вона буде їх бачити.
    • 2015-07-24 11:38
      Повністю згідна із вашим останнім реченням - не можна абсолютно у всьому бачити пороби і чийсь злий умисел. Але в той же час важко ігнорувати слова багатьох людей (дорослих та адекватних), котрі в силу свого досвіду та пережитого, стверджують, що магія має місце в нашому житті... Як тут бути?
      • 2015-07-24 20:14
        Есть люди, обладающие необычными способностями. Но чаще всего к "поробам" отнесут любой косой взгляд соседки или завистливой сотрудницы. Я не думаю, что истинно "знающие" люди будут привораживать Васю Пупкина или наводить смертельный сглаз на всяких Манек-Ванек. Недавно наткнулась в инете на заговор для "роста груди". Дружно ржали всем коллективом, а ведь кто то в это верит и будет повторять на растущей луне "растите мои титечки, увеличивайтесь" -)))
        • 2015-07-29 11:53
          Ахахах, це дійсно смішно. В інтернеті зараз є багато таких безглуздих заговорів і т.п. А люди із надзвичайними можливостями, не обов'язково можуть бути професіоналами, вони можуть бути навіть сусідкою того ж Васі Пупкіна, і тут начувайся Вася!
  • 2015-08-07 15:46
    В "пороби" не вірю. В енергетику вірю. Якщо ви заздрите, ображаєте, обманюєте, робите негарні речі по відношенню до інших людей - чекайте приліт бумеранга до себеі. Це своєрідний закон збереження енергії в сфері людських відносин.
    • 2015-08-07 23:50
      А ще бувають люди - енергетичні вампіри... і тут замішана енергетика. Я теж вірю в те, що все вчинене повертається назад, але іноді ті всі "злюки" живуть собі і горя не знають... А може, ще просто той час не настав?
      • 2015-08-11 19:20
        Може й не настав, а може будуть "відповідати" їх діти або онуки. Взагалі, якщо закони енергетичної рівноваги покладені в основу більшості релігійних вчень, то мабуть щось в цьому є. 
        А от "бабусі", які "роблять" або "відробляють" - це небезпечне явище. Так, якусь кількість людей зцілила їх же віра в зцілення, одужання. А скільки людей потрапило в біду, не звернувшись вчасно до медиків, а довіривши своє здоров’я "бабці"?
        • 2015-08-12 21:34
          Так, іноді ті бабки стають єдиним виходом для декого, але потім і це може вилізти боком :(
  • 2015-08-19 19:09
    Ніхто напевне й точно не скаже, як воно є насправді. Відголоски язичницького минулого живуть в нас і зараз. Коли трапляється щось таке,від чого стає моторошно і нема як це пояснити - віриш. Іноді навпаки, вважаєш, що кожен бачить в певній ситуації те,що хоче бачити, тому не звертаєш увагу на " поробляння", воно тебе й не зачепить.
    • 2015-08-24 12:13
      Я теж часто чую, що якщо в щось не вірити то воно і не зачепить, але нас завжди якісь сумніви супрводжують, повсякденно... :(
  • 2015-08-21 12:44
    Не вірю в забобони, талісмани, ворожіння, тим більше, що християнська віра вважає це гріхом. Натомість вірю в те, що мої вчинки обов"язково повернуться до мене, і якщо вони були добрими, то повернуться добром і навпаки. Якщо мені здається, що хтось мені бажає зла, або підозріло поводиться, я просто подумки молюсь, бо Господь сильніший від усіх ворожок, навіть якщо вони і справді володіють якимись темними силами.
    • 2015-08-24 12:17
      Мені дуже подобається ваша позиція!!! Та в цій ситуації потрібна сильна віра, не у всіх вона є, на жаль :(
  • 2015-08-23 16:39
    На мою думку, стовідсотково щось містичне нас оточує постійно, просто в звичайних людей не вистачає дару це побачити. І я вірю в те, що є люди, які здатні бачити набагато більше, ніж око звичайної людини. Мені здається, що людині просто необхідно вірити в паранормальні явища, хоча б в ті, які приносять позитивні враження та натхнення в дечому. В світі зажди існували добрі і злі сторони, люди, вчинки, то чому б не вірити в те, що є якась хороша сила, яка може нам допомогти і направити на вірний шлях?
    • 2015-08-24 12:18
      Якби у світі існувала лише ця хороша сила!!!! Як би ж це було добре....
      • 2015-08-25 16:57
        Так, дійсно, це було б просто ідеально. Але звучить занадто утопічно. Коли було таке, що людей оточувало тільки хороше? На жаль, негативу набагато більше і більшість людей навіть здатна цим активно користуватись. Ось звідки взагалі взялись пороби? Що вони в собі несуть? Це ж, фактично, бажання отримати те, що тобі не належить не зовсім правильними шляхами. Просто люди не замислюються над тим, що коли вони несуть негатив, роблять негативні дії, які здатні вплинути на когось іншого, то все це рано чи піздно повернеться! Як правило, страждають від цього діти, онуки, правнуки. То навіщо робити те, що принесе шкоду власним рідним?

Наступний запис

2015-07-20 23:07

Помста. Кому гірше?

8
11

© 2010 - 2024. Всі права захищено.