Психологія

Група, учасників: 45
2015-09-08 14:22

Як заводити нові знайомства та розширювати коло спілкування, якщо Ваш бюджет обмежений?

Парадокс - у світі величезна кількість людей, проте чимало людей примудряються залишатися самотніми і страждати від нестачі спілкування. Вся проблема в рамках, які ми самі собі ставимо. Якщо заглибитися у свій внутрішній світ, то напевно ви «накопаєте» багато переконань, які обмежують вас у спілкуванні.
Наприклад, ось я недавно переїхала жити до одного з міст Західної України, а саме до Чернівців. І зіткнулася з проблемою, що мені не вистачає спілкування. Життя проходить за маршрутом «робота - дім». Не дивлячись на те, що я тут навчалась після технікуму, майже всі мої однокурсниці повиходили заміж і є вже діти. Тобто їм зараз не до мене. Спілкування в соціальних мережах мені не вистачає, а як в дорослому віці завести нових друзів і знайомих, я не знаю. Для моєї роботи (сфери юриспруденції) мені потрібно розширювати коло спілкування. Але чомусь знайти людину для цікаво спілкування важко. Тут дві крайності або занадто релігійні, або занадто вульгарні і розбещені. Плюс до всього я не палю, не вживаю алкоголь і веду здоровий спосіб життя. На жаль, для більшості людей я якась інопланетянка.
На роботі я нормально спілкуюся з колегами, нам є про що поговорити, але колектив маленький.
Звичайно у такій ситуації можна порадити записатися на якісь курси, там танці, йогу, пілатес, цигун і т.д., але це коштує грошей. Цікаво почути Вашу думку хто і як знаходить собі нових знайомих, і не просто знайомих а хороших друзів. Можливо у вас є якісь перевірені способи?
486

Коментарі 13

  • 2015-09-08 15:33
    Извините, но я что-то не поняла из написанного: вам "хочется" иметь новых знакомых или вам "нужно" иметь знакомства для работы?
  • 2015-09-09 10:02
    Желательно найти и тех и других
    • 2015-09-10 15:29
      Ну, для работы вы можете создавать объявления в и-нете. А вот с друзьями так вряд ли выйдет. Только с годами найдутся друзья.
  • 2015-10-22 12:39
    А як на мій погляд, так у дорослому віці заводити знайомства набагато простіше, на відміну від підліткового віку. особливо, якщо Ви працюєте в галузі юриспруденції. Це ж щоденне спілкування з величезною кількістю різних осіб. Я сам за фахом юрист, маю досвід роботи і зараз займаюсь практичною діяльністю, тому не з чуток знаю, что в юриспруденції кожен новий день приносить нові знайомства. Звичайно не всі з них можуть перерости у дружні стосунки, але 10% відсотків знайомих можуть стати друзями. Наприклад, я також не палю і не вживаю алкоголю, займаюсь спортом, бігаю, намагаюсь робити добрі справи. В моєму містечку такі люди, як я також мають статус інопланетян, але це не заважає мені знайомитися з новими людьми і заводити друзів. Потрібно бути відкритим до спілкування. Не супити брови, не дивитися на людей незадоволеним поглядом, а частіше посміхатися, казати вічливі слова, бути спокійним та врівноваженим. Тоді проблеми самотності зникне, а Ви про неї навіть і не згадаєте.
  • 2015-10-23 12:48
    Одне точно не зрозуміло. До чого тут малий бюджет?! Ви ж не збираєтесь купувати собі оточення?! Чи Ви справді вважаєте, що людей приважують лише гроші? Якщо на цьому базуватись, то добрих друзів Ви так ніколи й не знайдете. Хіба що меркантильних знайомих, які радо приходитимуть в гості на день отримання Вами зарплатні...
  • 2015-10-24 12:26
    Якби Ви жили зі мною в одному місті, ми б точно потоваришували)) Я така ж інопланетянка)) Раджу знайомитись на стадіоні, виходячи на ранкові і вечірні пробіжки. Або з клієнтами. Якщо людина цікава не соромтесь запросити її в кав"ярню, щоб поспілкуватись.
  • 2015-10-25 14:37
    У більшості міст гуртки за інтересами. Як правило вони безкоштовні. Пошукайте в інтернеті такі гуртки і тоді отримаєте нові знайомства і враження. До речі, вести здоровий спосіб життя і не вживати алкоголь є абсолютно нормальним.
  • 2015-10-27 14:32
    З появою мережі интернет більше не існує така проблема, як знайти спілкування, тому мені не зрозумілий взаємозв’язок між обмеженим бюджетом та новими знайомствами. В кожному місті є форум, де можно спілкуватися на різноманітні теми та знаходити нових друзів. Крім того, можно знаходити городскі цікаві івенти, та знайомитися з людьми там, або піти в якусь секцію, що вам цікава.
  • 2015-10-28 12:23
    Близька тема, дуже. Уявіть на хвилинку, що Ви не в Чернівцях, а в маленькому місті, де кількість жителів 10-20тис. В таких містах і курсів нема, виходить зовсім патова ситуація. У Вас же є вибір і, що головне, МОЖЛИВІСТЬ.  
    Я от також стикався з тим, що знайти цікаву людину (навіть не кажу людей) досить важко. Всі якісь, м'яко кажучи, тупенькі. Кілька марних спроб і зрозумів, що краще шукати "по інтересам". А у мене маленьке місто. От і все.  
    Якщо не хочете витрачати гроші на курси, то можете спілкуватись в пабліках по інтересам, там і знайомі з'являться з якими можна буде зустрітись. В таких пабліках інколи організовують зустрічі підписників. Безкоштовні. Просто люди приходять, знайомляться, відпочивають.  
    Якщо хтось з маленького міста, то можна також в таких пабліках знайомитись, виїхати кудись і там зустрітись. Інтернет дає багато можливостей, їх потрібно вміти бачити.  
    ...але я знову хочу звернути увагу, що Ви в дуже хорошому становищі. У Вас є вибір. У багатьох його просто нема.
  • 2015-10-28 22:13
    Якщо вам те саме "паління" чи "алкоголь" не заважає в інших, то думаю це не є проблема. А на рахунок нових знайомств, думаю навіть на роботі можна у вас буде знайти тих людей, за яких можна буде зачіпитись і дійсно непогано так поспілкуватись, а в подальшому і завести міцну дружбу. А якщо не брати роботу, то як варіант пошукати в інтернеті щось "цікаве" типу пабліків, і сходити на якісь массові збори, неважливо якого типу, навіть "Наведемо порядок у нашому місті". Чи там поїздка кудись. Я впевнений що в відпочинку чи на такій роботі, можна буде завести нові знайомства, тим паче , дівчина яка не палить і не вживає - це свого роду теж діамант :)
  • 2015-10-30 19:21
    Цікаве запитання, но думаю що якщо ви весела людина, то ви дуже швидко найдете собі нових друзів. Розпочніть розширювати свій круг знайомства із колектива. Напевно, крім роботи ви з колективом відвідуєте інші місця, на яких присутні їхні знайомі та друзі, і якщо часто із ними зустрічатися то вони можуть стати і вашими друзями. Не всі п'ють та курять, є дуже багато ріноманітних людей, які займаються різноманітними цікавими речами, серед них сплав, рибалка. Думаю, що ви скоро найдете собі нових друзів.
  • 2015-11-02 00:18
    Якщо у вас є хоббі, то вже легше почніть з людей, у котрих такі ж інтереси, зайдіть на форум, а потім домовляйтеся зустрітися в реалі, наприклад вишивку передати чи новий візерунок показати, і ось у вас нова подруга, яка теж бажає спілкування.
  • 2015-11-02 18:28
    Знаєте, назва Вашого посту просто вражає) Яка різниця, який бюджет для заведення знайомств? Чи Ви звикли купувати друзів? Взагалі, Ваша проблема є цілком надумана. Ви переїхали в чудове місто, де живуть прекрасні люди. З часом, з'являться і нові знайомі і друзі, з допомогою роботи, інтернету. Просто будьте собою

© 2010 - 2024. Всі права захищено.