Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-27 19:52

Рецепт крем-супу з баклажанів

Цей сайт змушує експериментувати, скажу я вам. От начиталася про те, які смачні супи-пюре, і не стрималася, щоб не спробувати самій. Для перестраховки вибрала найулюбленіший овоч – баклажан – його я можу з’їсти в будь-якому вигляді)
За основу взяла рецепт крем-супу «Ренуар», але не змогла обійтись без своїх доповнень. По-перше, щоб чоловік не вимагав ще щось поживніше, чим суп, вирішила все-таки додати порізану картоплю та моркву. По-друге, на кухні не знайшлося вершків, тому замінила їх ще одним плавленим сирком.
Але все по-порядку) Для початку варимо бульйон. Поки кісточки помаленьку киплять, ми нарізаємо баклажани, злегка їх присолюємо та даємо постояти хвилин 20.
Помідори ошпарюємо окропом та знімаємо шкірку. Розрізаємо їх на четвертинки, додаємо декілька зубчиків часнику та запікаємо протягом 20 хвилин у духовці на 200 градусах. Оммм, який запах розноситься в цей час по квартирі)))
Ще залишається час почистити і нарізати цибулю, моркву і картоплю. Повторюся ще раз, картопля і морква не входять до класичного рецепту. Проте й смак вони зовсім не зіпсували)
Цибулю й промиті баклажани обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору, а моркву та картоплю просто відправляємо до бульйону, з якого попередньо виймаємо все зайве.
Тепер прийшов час робити пюре. За допомогою блендера подрібнюємо баклажани з цибулею та помідори з часником, і відправляємо все у каструльку з супом.
Туди ж кидаємо потертий на тертку плавлений сирок. Досолюємо при потребі, додаємо перець, чабер, базилік і розмарин. Варимо до повного розчинення сирка.
Вийшло несподівано дуже смачно. Я зовсім не так уявляла майбутній смак. А нотка запечений томатів мене просто зачарувала) Обов’язково ще колись повторю) Навіть не дивлячись на його не зовсім гарний вигляд)
Загалом на 3,5-літрову каструлю у мене пішло:
- 4 середніх баклажани;
- 4 середніх помідори;
- 6 картоплин;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 1 невелика головка часнику;
- 2 плавлених сирка.
PS. І знаєте, що мені сказав чоловік? Цей суп настільки ситний, що картоплю можна було не додавати!!! Ото старайся вгодити після цього))
7

Коментарі 4

  • 2015-08-28 17:00
    Моя родина теж дуже полюбляє баклажани. Я роблю щось подібне до вашого рецепту, але потім не перемішую все це в блендері. Тобто: інгредієнти ті самі, але в мене це виходить не суп-пюре, чи крем-суп, а смачна овочева страва, вірніше - класний гарнір до м'яса. 
     
    Отже, як це роблю я: 
    - пасерую цибулю на оливковій олії, коли вона стане жовто-рожевою, додаю нарізану кружечками моркву, накриваю сковороду кришкою; 
    - на інший сковороді мілко порізані помидори краще - без шкурки, але я лінуюся і шкурку не знімаю) жарю на оливковій олії під кришкою разом із болгарським перцем (іноді, замість свіжих помидорів використовую консервовані або томатну пасту, чи томатний сік); 
    - потім, змішую помідори і перець з пасірованою цибулею та морквою; 
    - нарізані тонкими кружечками баклажани з обох сторін обвалюю в борошні з сіллю і подсмажую в олії на сковороді на великому вогні; 
    - усі підсмажені овочі складаю у велику миску, добре перемішую; 
    - в готовий бульйон, чи як його ще називають - консоме, з якого винуті всі кістки, горошини чорного перця та лавровий лист, насипаю 1-2 столових ложки борошна і роблю рідкий білий соус; 
    - в декілька невеликих турочок накладаю підсмажені, перемішані овочі, зверху заливаю соусом і трішки посипаю тертим твердим сиром, та додаю 3-5 великих капель майонезу; 
    - ставлю в духовку на 180° на півгодини (доки зверху не з'явиться рум'яна корочка). Коли вона з'явиться - це буде означати, що страва готова: турочку ставлю на блюдечко и подаю на стіл з ложкою і виделкою. На окремій тарілці подаю біфштекс або котлетку з відвареною картоплею, яку доречно посипати зеленню. 
    Смачного всім.
    • 2015-08-28 22:48
      Ого, як в кращих ресторанах Парижу)) Це, напевне, неймовірно смачно й гарно, а Ви ще й ТАК описали)))
  • 2015-08-30 10:19
    Так, виходить дуже смачно і зреліщно. Як варіан, в турочку до овочів додаю відварне нарізане м'ясо, а картоплю варю в мундирах. Замість металевої турочки іноді використовую невеликі глиняні горшики. Якщо не додавати у горшик тертого сиру, то можна його зверху накрити листом тіста - млинцем. Коли побачите, що млинець в духовці підсмажився, це буде означати, що страва готова.
    • 2015-08-30 14:32
      Ну Ви мене просто спокушаєте))

Наступний запис

2015-08-26 23:57

Рецепт печива

18
10

© 2010 - 2024. Всі права захищено.