Рукоділля

Група, учасників: 38
2015-06-14 23:53

Моя вишивка хрестиком дитяча

Зовсім нещодавно наткнулася на чарівну роботу моєї знайомої – #вишивка ікони. Я вже давно думала теж приступити за цю кропітку працю, але чогось не вистачило мені, аби взяти канву та голку з ниткою до рук. Чомусь мені здається, що лише свята людина може вишивати таке зображення. Але ностальгія все ж таки відвідала мене, на очі потрапила моя #вишивкаХрестикомДитяча . Як давно це було, ще в середній школі))) А як давно ви вишиваєте? Зберіглася тяга до вишивки з дитинства чи з’явилася нещодавно? Відгукніться, хто вишивав ікони? Дуже складно?
31

Коментарі 26

  • 2015-06-15 07:02
    А мне, если честно, не особо нравятся вышитые иконы, можно сказать, что вообще не нравятся. Наверное, я не смогу объяснить причины, но глядя на работы моей сотрудницы, которая пачками вышивает на подарки, у меня именно иконы не вызывали никакого интереса. Я долго рассматривала ее пейзажи, животных, натюрморты, а иконы откладыаала в сторону.
    • 2015-06-15 23:34
      Може, то просто у Вашої співробітниці була трохи невдала чи нереалістична робота? Чи Вам взагалі жодна з її вишитих ікон не сподобалась? А вона часом бісером їх не вишиває?  
      А як Ви взагалі ставитесь до церковних речей/святостей і т.п.? Може, причина зовсім не в іконах?
      • 2015-06-15 23:37
        Работы её идеальны без исключения. Вышивает она и бисером, и крестиком, и гладью, и ещё черт знает чем. )) Это всего лишь моё отношение к иконам. А к церковной атрибутике, как я уже писала, отношусь никак. Это всего лишь вещи. Ну не вижу я чего-то эдакого в вышивании икон.
  • 2015-06-15 12:19
    Не думаю, що ікона чимось складніша за іншу вишивку... тільки терпіння побільше необхідно)
    • 2015-06-15 23:45
      О, терпіння - моя ахіллесова п"ята))))
  • 2015-06-15 15:03
    Вышивала икону Божьей Матери с младенцем на руках. Родила через год мальчика) У меня даже фото есть, где я держу сына и издалека мы похожи на икону. Раньше я не знала про всякие приметы, купила икону потому, что она мне понравилась и мне захотелось вышить что-то настоящее, красивое, фундаментальное, а не просто рыбок и цветочки. Оказалось, примета работает. 
     
    Вышивать не сложно, главное настроиться на кропотливую работу. У меня иконка 30*40 см, подарила бабушке. Она очень рада)
    • 2015-06-15 23:38
      Коли я була вагітна, трохи нудьгувала, коли був вільний час. У мене все-таки пробігала думка взятися за вишивання ікони, але так і не наважилась. Кажуть, що вагітним взагалі не можна займатися вишивкою?! Я повірила в цю прикмету. Поки що так і не здійснила одну свою маленьку мрію))))
  • 2015-06-15 15:23
    Яка краса, просто шедевр, дуже гарно, ще ніколи не бачила такої краси. Я сама не вмію вишивати, але вишиті речі люблю. Фото просто супер. У вас просто талант. Я би теж хотіла навчитись вишивати так як ви.
    • 2015-06-15 23:43
      Не смішіть:) Який "шедевр"? Це звичайні вишивки, зроблені ученицею (якщо не помиляюсь) 7 класу за шкільною програмою. Якщо, справді, хочете навчитись вишивати, починати ніколи не пізно. Такий, як Ви кажете, талант дуже швидко до Вас прибуде))))  
      Але все рівно дякую за красивий комент:)))
  • 2015-06-17 12:21
    Я до вишивання вдалась після смерті чоловіка. Дуже заспокоює нерви (у мене це так, хоч знаю декого монотонна робота дратує). Вишиваю загалом нестандартні картини, типу модерн, або підбираю авторську канву. Пробувала вишивати бісером, але мене не так захопило, як звичайним хрестиком. До вишивання ікон ставлюсь байдуже, хоча один раз бачила дуже цікаву роботу, портрет Іісуса у сірих тонах, монохромна вишивка. І саме не ікона, а портрет. Дуже гарно було виконано, і дуже цікаво з точки зору виконання самої роботи.
    • 2015-06-17 17:02
      Співчуваю Вам((((  
      Ви молодчина, що обрали нестандартні роботи. Не кожна жінка за таке береться. Більшість вишивають різні пейзажі, тварин, людей і т.п. Я за щось серйозне і грандіозне ніяк не візьмусь. А що таке авторська канва?
  • 2015-06-20 20:28
    я вишиваю вже 4 роки, також "натхненням" слугував декрет- багато вільного часу заповнила вишиванням. Встигла вишити портрет чоловіка, а також багато дитячих метрик за схемами з інтернету та картини природи за купленими готовими наборами.Маю надію довго не полишати це улюблене хоббі. Щодо вишивок ікони- то це не для мене. Треба дійсно щиро вірувати,щоб взятись за таку роботу. Тому набори з іконами обміняла на набори з іншими сюжетами. А вишивати їх,як на мене, з технічного боку- не складніше, ніж ваших дельфінчиків.
    • 2015-06-21 22:32
      Портрет чоловіка?! Ого! Нічого собі! А як Ви це робили? Є якась спеціальна програма, щоб розбити фотографію на "крапочки" (не знаю, як правильно називається)? Чи як? Ви вишивали портрет чорно-білими нитками чи різнокольоровими?  
      Напевно, Ви дуже любите свою другу половинку?!)))
      • 2015-06-23 16:53
        Так, є дуже багато програм для перетворення зображення на схему для вишивки.З найбільш вдалих це Pattern Maker, тоді ще я не знала,що таке "прогон" і як доводити до ладу такий прогон, щоб схема стала кращою. Обрала чорно-білі тони,(50 відтінків сірого))), насправді було кольорів з 16. Чому портрет чоловіка так, люблю його, ще й на чоловіках експериментувати краще)
        • 2015-06-24 00:27
          Ух ти. Ніколи детально не стикалася з цими програмами для перетворення зображення на схему для вишивки. Дякую за корисну інформацію. Якщо наважусь колись вишити портрет свого чоловіка, то обов"язково скористуюсь програмкою. А що таке цей "прогон"? Дуже складно портрет вишивати? Вийшло реалістично?)))
          • 2015-06-25 15:40
            також хочу сказати про ваше велике терпіння в шкільному віці, якого потребує заняття вишиванням. Цим дійсно треба захоплюватися, щоб вийшло те, чого ти хочеш) Тепер поясню щодо прогону.Це коли ти просто перетворюєш фото на схемку , і відразу починаєш шити. В такому разі схема ще недосконала, там буде забагато" одиночних" хрестиків,що дуже утруднює шиття. Також можна замінити якийсь колір на інший, ну, допрацювати "до ідеалу" . Вишивати портрет не набагато складніше,ніж звичайну вишивку. Я б показала ,як вийшло, але не знаю,чи завантажуються на цьому сайті фото?
            • 2015-06-26 00:51
              Ще раз дякую! 
              Завантажуються, але Вам доведеться створити свій запис у групі або на своїй стіні.
  • 2015-06-23 15:46
    Ви це у школі вишивали? Як на мене, дуже велика та складна картина для школярки, але гарна. Я лише невеликі композиції вишиваю (вишила дітям метрики, синочку аплікацію на капелюшок, а доцчі "Angry Birds" на водолазку). Теж мрію створити колись велику картину для кухні, мені чомусь до душі фрукти!
    • 2015-06-24 00:32
      У школі, це було завдання на зразок : "Вишивка на вільну тему"))) Я в якомусь журналі знайшла цих дельфінів. Дуже вони мені сподобались, в друкованому вигляді були ще гарнішими, тому й взялася за них. Ну і рамку зі старої картини зняла)))  
      На кухню фрукти підійдуть ідеально.  
      Я теж хочу щось вишити грандіозне. От тільки не вистачає мені зараз якогось поштовху.
  • 2015-06-24 16:15
    Я вишиваю з п'ятого класу абсолютно різні роботи і думаю, що буду вишивати поки очі не відмовлять))) Ікони - це дійсно дуже відповідальна робота, але я не вірю, що треба бути святим для її виконання. Я вже вишила, оформила і повісила двома дві ікони і як раз зараз вишиваю третю, можливо останню. Розміри ікон приблизно 60х40 см. Складність в роботі заключається лише в тому, що вона дуже об'ємна і вимагає багато терпіння і часу. Мені особисто не складно, просто довго. Я вірю в те, що є сили, які нас охороняють і ведуть протягом нашого життєвого шляху, тому і вишивати ікони більше як для захисту свого дому можу. Але ще люблю тигрів, пінгвінів і панд. Не люблю вишивати квіти, хоча довелося і не раз. Комусь не вистачає для вишивання наснаги, комусь бажання, а мені не вистачає мого клона, він би цілими днями вишивав))
    • 2015-06-25 14:25
      Яка ж Ви молодчинка! Ви ікони вишиваєте на канві з набитим малюнком? Чи саме вираховуєте?
  • 2015-07-03 20:37
    Nyusha, я всі свої роботи вираховую сама. Я взагалі не розумію як можна на набитій кантві вишивати і ще жодної роботи такої не робила. Я навіть ніколи не розкреслюю тканину, я лише рахую хрестики. Особисто мені здається, що коли самостійно підбирати малюнки та кольори, то можна створити щось краще, ніж вже на готовій канві. Вишивання - це ж наша творчість, правда? Чому б тоді самостійно не підібрати щось своє. Я можу свої 2 ікони показати, додавши сюди)) Тільки як це зробити? Нещодавно я знайшла обличчя жінки, закрите за мусульманськими традиціями повністю, видно лише очі. Вони на малюнку блакитні. Я вирішила вишити цей малюнок, але колір очей зробити зеленими, бо в мене зелені)) Я це називаю "творчість з свого боку і для себе"))) А Ви як вишиваєте? Чи купували готові набори для роботи? Покажіть, будь ласка, свої готові роботи, якщо маєте
    • 2015-08-25 23:57
      Я вже ду-у-у-у-уже давно не вишивала. Хвалися нема чим. Лише планую вишити щось наздвичайне... Але це буде, коли "дитина піде в садок, потім до школи, вступить до ВУЗу, влаштується на роботу, створить свою родину"... От тоді я зможу всерйоз зайнятися вишивкою.
  • 2015-08-25 17:36
    Я вишиваю з шкільних років.Перша серйозна робота - ікона, величиною майже у мій зріст. ЇЇ вишивала будучи вагітною та присвятила синові. Процес мене захоплював.Тепер цією роботою милується мій синочок.
    • 2015-08-25 23:59
      Класно! Мене залякали, що вагітним не можна вишивати, тож у цей період я не займалася цією справою. Хоча...все це забобони...
      • 2015-10-24 15:37
        дуже часто говорять, що ікони взагалі не можна вишивати, бо ікони мають бути в оселі лише з церкви. Кожен може робити те, в що вірить сам особисто. Власне я вважаю, що краще створити щось самостійно, вишити своїми руками і знайти для цього місце в своїй оселі, ніж придбати відксерену картинку в рамці. Невже, вишиваючи ікону, Ви не зможете вкласти всю свою віру і зробити власний оберіг для себе і своєї родини? Мені здається, що "сили" в такій іконі буде набагато більше, ніж в кольоровій картинці. Те саме і щодо вагітних. Вишивка здатна заспокоїти, то яким це чином може нашкодити дитині?

Наступний запис

2015-06-14 23:36

Як зробити браслет своїми руками

8
5

© 2010 - 2024. Всі права захищено.