Рукоділля

Група, учасників: 38
2015-06-09 12:06

Урок в'язання спицями.

Робота називається квітка "Калла". Це моя перша робота, не судіть строго.
Нам потрібно пряжа жовтого, білого і зеленого кольору, також спиці, гачок, ножиці, голка для збірки.
Приступаємо до роботи.
Починаємо роботу ниткою зеленого кольору. Виконуємо ковзну петлю. Шнурковим набором набираємо 4 петлі. Далі пров'язуємо 4 особових петлі. Роботу не перевертаємо, зрушуємо петлі на край спиці. Потім підтягуємо робочу нитку і знову пров'язуємо 4 особових. Так продовжуємо на необхідну довжину.
Далі розширюємо наш хвостик, для цього першу петлю пров’язуємо лицьовою петлею, далі з петлі вив`язуємо дві (лицьова петля за задню стінку, лицьова петля за передню стінку), останню пров'язуємо лицьовою петлею. Також зсуваємо на кінець спиці. Повинно бути на спиці 6 петель, їх пров'язуємо лицьовими петлями. Так в'яжемо ще пару рядів.
Тепер вводимо в роботу білу нитку. Пров'язуємо 6 лицьових петель, закінчуємо крайньою (виворітна петля). Перевертаємо роботу на виворітну сторону, перша петля крайня (знімаємо не пров'язуючи), з виворітного боку всі петлі в'яжемо виворітними.
Перевертаємо і в'яжемо наступним чином: крайню знімаємо, а з кожної петлі будемо вив'язувати дві (петля за задню стінку і за передню), остання петля кромочна.
По виворітній стороні всі виворітні петлі.
Роботу перевернули, тепер знову кромочну знімаємо, з кожної петлі вив`язуємо дві (лицьова за задню стінку і за передню). І так до кінця ряду, остання кромочна.
По виворітній стороні всі виворітні петлі до кінця ряду.
Роботу перевертаємо і пров'язуємо всі петлі лицьовими.
Перевернули і на вивороті всі виворітні петлі.
На спицях повинно бути 18 петель.
Ці 18 петель ділимо на три частини і в кожній частині будемо робити поповнення. Тобто, кромочну ми знімаємо - це і буде 1 петля, 2 - лицьова, 3 - тя лицьова, 4 - а лицьова, 5 - лицьова, 6 петля - це остання петля першої частини, з неї вив’язуємо дві петлі. Далі за тим же принципом.
Роботу перевертаємо, по виворітній стороні всі виворітні петлі.
Тепер у нас не по 6 петель, а по 7. Відраховуємо і з 7 петлі робимо дві. Остання новація буде на 11 - ій петлі. На спицях повинно бути по закінченню 36 петель.
Пров'язуємо ще 4 ряди: ряд особових, ряд виворітних петель.
Тепер закриваємо петлі лицьовими. Спочатку ми закриваємо 6 петель, далі в'яжемо ряд лицьових петель до кінця і кромочна петля.
Перевертаємо і пров'язуємо 6 петель виворітними петлями і продовжуємо роботу виворітними петлями.
І так до тих пір, поки не залишиться одна.
Тепер спиці відкладаємо, беремо в роботу гачок. Так як робоча нитка залишилася по центру квітки, з допомогою гачка проходимо до основи, для цього виконуємо сполучні петлі. Заходимо під петлю, захоплюємо робочу нитку і протягуємо через дві петлі. Так під кожну петельку і до кінця.
Приступаємо до виконання серединки. Беремо пряжу жовтого кольору і виконуємо шнур з 4 - х петель. В'яжемо так само, як і стебло. В'яжемо до необхідної довжини. Далі хвостик ниточки одягаємо в голку і 4 петлі, які на спиці, спицю прибираємо, а петлі переносимо на голку і стягаємо, фіксуємо ще одним стібком.
Беремо заготовку квітки, приміряємо нашу серединку, викладаємо пелюсточки як подобається. Далі зшиваємо роботу.
Творчих успіхів!
6

Коментарі 4

  • 2015-06-09 13:41
    Така гарна квітка та зовсім нескладна у виготовленні. Автор, ви не просто майстриня в'язання, а ще й маєте не аби який дар "пояснювання" (все зрозуміло та доступно описано). Мені сподобалось, ця об'ємна кала чудова прикраса для дитячої шапочки
    • 2015-06-10 13:57
      Дякую за такі теплі слова, дуже старалася. Плетіння - дуже цікава річ, я тільки початківець. Скоро ще порадую квіточками. Щоб сплести каллу мені знадобилося дві години часу. Річ проста, задоволення маса, головне бути уважним, щоб збігалося потрібна кількість петель.
  • 2015-06-15 13:34
    У вас вийшла дуже ніжна і гарна квітка. Це улюблені квіти моєї мами, тому я завжди звертаю увагу на всілякі речі де вона зустрічається. Але такої оригінальної деталі мені ще не траплялося. Її можна будь де використати і для одягу і для декору картини, подушки та будь де. А якщо зробити композицію з використанням таких квітів то вийде просто блискуча річ. Дякую вам адже ваша квітка надихнула мене створити, щось цікаве.
    • 2015-06-16 11:45
      Дякую Вам! Таку квіточку насправді досить просто плести. У мене пішло часу десь приблизно дві години, враховуючи те, що я починаюча рукодільниця. Головна запорука успіху у плетінні цієї квітки - це уважність, бажання та гарний настрій)!

Наступний запис

2015-06-08 17:58

Книжка своїми руками

9
6

© 2010 - 2024. Всі права захищено.