2015-02-06 20:53
#БолгарськіСтрави дивують, насичують, змушують за ними сумувати.
Надзвичайна смачна і близька до української кухні – #КухняБолгарська . За деякими відмінностями: болгари люблять бринзу і оливки (тільки засолені), тому в багатьох стравах можна зустріти ці інгредієнти. Також щедро вони використовують часник та спеції. Вважаю, що саме головне – це величезні порції, якими можна нагодувати трьох водночас. Я так ніде не обжиралася, як у Болгарії. Особливу увагу приділяла морепродуктам. Якось вони так смачно готують мідії у клярі. Під пиво – саме раз.
А знає хтось, що яєчня болгарською мовою буде звучати «яйца на очі». І болгари дуже дивуються, коли кажуть «болгарський перець», бо болгарською мовою перець – чушка, а гіркий перець – люта чушка. А ще мені було дуже незручно називати жінок – болгарками. Ви ж розумієте чому? А ось «болгаринкам» мені було важко пояснити чому так і що спільного має наш інструмент «болгарка» з болгарками – жінками.
Шокуюча річ у Болгарії – кивок головою. Обережно, там все навпаки: коли головою махаєш «так», то у Болгарії це означає – «ні», а коли махаєш зі сторони в сторону «ні», то це означає «так». Стільки казусів було з цим маханням!
6

Коментарі 8

  • 2015-02-07 13:09
    Цікаві поради для тих, хто хоче подорожувати у Болгарію. У мене теж є ця мрія, є надія, що у наступному році я її здійсню. А які ціни у Болгарії і де можна зупинитися на відпочинок разом із дітьми? Який клімат там, яка температура води?
    • 2015-02-07 17:46
      Есть два варианта добраться в Болгарию. 1) самолетом до Бургаса, а там рукой подать до любого курортного места (30 минут - 1,5 часа). 2) автобусом. И в том, и в другом случае есть свои "но". Самолетом вы доберётесь за 1 час 20 минут, но стоимость за одного человека в две стороны - 200 у.е. (+/- 20 у.е.). По сегодняшним расценкам - кусается. Автобусом дешевле, но ехать очень тяжело даже взрослому. Созопол - это практически самая южная точка отдыха и туда добираться автобусным туром 1,5 суток. Ночью нельзя поспать - таможни, границы. Ужасно. Кому-то мешают кондиционеры, кому-то наоборот жарко. Я первый раз поехала автобусом, после чего сказала - хватит, это издевательство. Второй раз уже летала самолетом. Я к тому, что мне (взрослой) было туго, а как с детьми ехать - не представляю. Что касается мест отдыха, то вариантов много. Моя сестра ездит в Болгарию каждое лето уже 15 лет. У неё есть знакомые, которым она звонит и заказывает места (4-6 у.е.). Это комната в частном доме над морем.
      • 2015-02-08 12:43
        4-6 дол. - це за кімнату чи за одного чоловіка і які умови проживання? А що стосується їжі, як там? Які ціни на продукти і де можна харчуватися? 
        Дякую за відповідь, ви дуже мені допомогли, я все ж-таки хочу поїхати у Болгарію.
        • 2015-02-08 12:53
          4-6 у.е. за место в комнате. Комнаты разные. Условия проживания нормальные (комната, где есть все необходимое, балкон, холодильник, туалет, душ). Кушать в кафе (много). сейчас я не могу вас сориентировать по ценам, в связи с ростом курса доллара и евро. На первом фото частично видны цены.
  • 2015-02-08 15:41
    А ще ми з сином довго згадували, як у Болгарії називається поп-корн. Як ви думаєте? Царєвіца-пукалка :) Мені там зі страв сподобалась їхня баніца. Щось схоже на пиріг з тоненьких пластів тіста з начинкою з бринзи. У нас на півдні України роблять схожу страву - вертуту. Зі спецій вони щедро додають в мясо та овочі зіру. Я раніше її дуже не любила, але після відпочинку в Болгарії навіть звикла до неї. Іноді й сама добавляю зіру в страви. Дуже смачний солодкий перець тушкований з овочами та приправлений зірою. Цю страву теж вподобала в Болгаріїї і коли починається сезон овочів, обовязково готую її.
    • 2015-02-08 16:52
      :))) у меня на странице есть подписанное фото, где я кормлю птичку на пляже БАНИЦЕЙ. Да, вкус не передать, надо пробовать.
  • 2015-02-09 00:49
    Скільки зайвих кілограмів привезли? ;)
    • 2015-02-09 09:31
      Ни одного! :))) Тут себе обжираешься, а тут плаваешь, танцуешь до упаду. Все продумано, сбалансировано! :))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.