2015-04-03 09:09
#НастінніРозписи лікарні. Боротьба з хвилюванням.
Я свято вірю словам Махатма Ганді: «Немає дороги до спокою; спокій є дорога».
Кожен може розповісти багато прикладів боротьби з перепонами на своєму життєвому шляху. І кожен погодиться з вище згаданими словами про спокій. Саме #спокій допомагає приймати адекватні рішення, тримати внутрішню рівновагу, підтримувати інших.
Тому, знаходячись у дитячій клінічній лікарні №2 ( #Київ ) під час оперування молодшого сина ( #видалення аденоїдів і мигдалин) я шукала душевної рівноваги у звичайних речах. Мою увагу привернув настінний #розпис у #ЛОР – відділенні лікарні. Я розуміла, що виглядаю дивно (м’яко кажучи), розглядаючи і фотографуючи фольклорні #малюнки у той час, коли мою дитину оперують. Але для мене більш прийнятним є подолання хвилювання, відволікаючись на позитивні речі.
Крім того, мені й насправді дуже сподобалися малюнки невідомого художника, який так старанно прикрасив лікарняні коридори українськими мотивами. Подивіться самі. Хіба ви бачили щось подібне у ваших лікарнях? Тільки розпис на третьому фото мені не подобається, я гадаю, що цей малюнок був зроблений набагато раніше інших (тхне «пострадянщиною») і іншим художником.
Коли мою крихітку привезли з операційної, то я була усміхненою і переповненою спокоєм і рішучістю, що все гаразд. Раджу усім вам здоров’я і душевної рівноваги, бо «Будь яка печаль, незалежно від її причини, - є жалем за самим собою» (Ентоні де Мелло).
11

Коментарі 4

  • 2015-04-03 11:42
    У нас в лікарні такого точно немає - ні в дитячому, ні в дорослому відділеннях - все стримано і офіційно... хоча могли б намалювати бодай Вінні-Пуха, щоб підняти діткам настрій. 
     
    А от подолання стресу шляхом переключення уваги на щось інше - дієвий спосіб, однак, на жаль, не завжди це вдається
    • 2015-04-03 12:01
      Век живи - век учись. :)
  • 2015-04-03 21:26
    На третьому фото дійсно "радянський" малюнок. Українські мотиви дуже гарні, але мені найбільше сподобалися рамочки із зображеннями пташок і метеликів - цікаво і пізнавально, особливо для діток! А Ви молодець - дитині краще,відкривши очі після операції, побачити спокійну і усміхнену маму ніж знервовану і заплакану...якби це важко не було.
    • 2015-04-03 21:58
      Это правда. И мне понравились птички и бабочки. мне показалось, что художник именно в них душу вложил.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.