Цікаві факти

Група, учасників: 27
2015-07-03 22:13

Левова тераса Воронцовського палацу

Однією з найбільших та найшикарніших прикрас Криму став #ВоронцовськийПалац . Багато туристів, котрі їдуть на #відпочинок до ПБК, відвідують цей замок. В очі всім без винятку кидаються леви, котрі знаходяться на південній частині палацу. Левова тераса являє собою сходи, прикрашені трьома парами сторожових левів з білого мармуру. Одного з них називають на честь англійського премєр-міністра Черчилем. Колись тут знаходилась його резиденція. Черчиль довго роздивлявся лева, запитуючи у свого оточення: «Ви не вважаєте, що поглядом він схожий на мене?». Ці леви були виконані в відомій майстерні знаменитого італійського скульптора Джовані Боннані. Леви не сплять ні вдень, ні вночі, вони охороняють замок від підступних ворогів. Відомо, що леви над верхніми сходами – копія левів Антоніо Канови з гробниці папи Климента ХІІ у Римі. Ось така вона #ЛевоваТерасаВоронцовськогоПалацу . А що ви знаєте про цих левів? Теж фотографувалися біля них?
9

Коментарі 4

  • 2015-07-05 14:08
    Крім цього палацу і не варто інші відвідувати. Дуже гарні краевиди і парк чудовий. Можна взяти електромобіль хвилин на 30 та обїздити все навкруги. А кошенята дійсно цікаві, байдужим біля них не пройдеш.
    • 2015-07-07 16:15
      Ой, як це нам не запропонували електромобіль?! Чи, може, вже не було вільних... Чи ми були не в тому місці, не в той час))) Якщо потраплю туди ще раз (сподіваюсь, що колись так і буде), обов"язково проїдусь з вітерцем на такій машинці))) А Вам вдалося все об"їздити? Чи теж своїми ногами обходили цю красу?
  • 2015-07-06 15:16
    Була я в цьому палаці. Кімнати заворожують, Високі арки, лепнина, багатство наповнення дійсно кажуть про вельможний стан колись дуже впливових хазяєвів. Фотографії зовсім не передають простір. Тераса дуже велика, коли на неї виходишь - наче пів всесвіту на долоні. Сходинок теж багато, але який же краєвид. Леви теж на багато більші в реальності, ніж на фото. Вони дійсно оберігають палац наче хазяйські пси.
    • 2015-07-07 16:20
      Фотографії - це одне, а в реальності там побувати - зовсім інше! Краще один раз побачити цю красу вживу, ніж багато разів про неї чути від тих, кому вдалося розглянути наяву все багатство Воронцовського палацу в деталях.

Наступний запис

2015-07-01 22:53

Стародавні єгиптяни та косметика

13
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.