Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-07-21 23:10

Відпочинок біля річки.

Дякую, що заглянули до мого запису! ) Та вибачте за те, що не можу писати коротко. )
Нарешті склалися карти, і я вигулялася із сином на #Дніпро . То не є зовсім так уж Дніпро, а якась місцева #затока , на березі котрої понастроїли крутих баз-котеджів. Але вода там все ж проточна, на відміну від місцевого каналу, який також популярний в нашому районі. Цивільні #пляжі від нас далеченько, тож сама туди виїхати з дитиною я побоялась. А побувати на воді вже аж пищало - ось так мій вибір склався, як склався.
Думала, побудемо там часинку та й усе. Бо торік син чомусь дуже забоявся заходити у воду на морі, і ми два безцінні дні лишень його привчали до того моря. Тож чекала цього літа від нього такого ж остраху до водички.
Але син річку сприйняв дуже прихильно. Так, як завжди він її ї сприймав! Я гадаю, причини на те дві: 1). він таки бачить протилежний берег; 2). дно в річці - чисто пісок, без отих кирилівських домішок із подрібнених та болючих черепашок (а дитя моє дуже чутливе до будь-якого дискомфорту).
Людей було не багато і не мало. Були пари з маленькими дітками. Сонечко сяяло, вітерець був майже не відчутний, #водичка відчувалася приємною, лагідною, тепленькою. Звичайно, сказати, що вода кришталево чиста - не скажеш. Але #прозорість таки є, #РяскаВідсутня , заростей водоростей не спостерігалось. І на цьому дякуємо! )
Поплескались на мілині. Покрутила, попідкидувала у воді мої любі 14 кг. живої ваги. А потім вдалося домовитись із сином дати мамі сплавати недалечко туди й назад, аби я вся водою омилася і мені не було холодно від бризок. Ось тоді я змогла спокійно зайти із ним #НаГлибину . На глибині син не дуже любить, навіть якщо мама його плескає та розважає. Йому подобається відчувати ніжками дно. Тож з глибини знов перемістилися на мілину. Побісилися, а потім пішли на бережок витиратися-грітися-сохнути. Зробили #ВежуІзПіску , а потім почали збирати #черепашки та обкладати її ними. Ідея пішла "на ура": до нас приєдналися інші дітки, навперебій хвасталися знайденими черепашками та старанно вмощували їх (щоб трималися гарно!). Моє серце не могло нарадуватись, бо тож таке гарне тренування дрібної моторики!
Далі все по колу ще 2 рази: мілина - моє соло на глибині - ми на глибині удвох - ми на мілині- ми гріємось-сохнемо. )
Між цими двома разиками вода якось прибула, і підтопила нашу вежу, тож ми побудували іншу. На цей раз виклали по низу "фундамент" із каменів, що їх теж всі дружно та активно шукали-збирали-примощували. Сподіваюсь, на фоточках можна буде розгледіти різницю між тими двома "архітектурними" шедеврами! )
Так, хвилина за хвилиною, а пробули ми на річці 2,5 години! ) Аж поки не стало сідати сонечко. Остерігаючись холодриги та атаки ненажерливих комарів, ми зазбиралися додому.
Дуже потішив #пейзаж тихої води та густих зелених дерев, над якими повільно сідало притомлене за світовий день сонечко. Я давненько щось не бачила цієї краси, аж підзабула, що то є дивовижно гарне видовище! Аж син мене до тями приводив, тягнучи за руку: "Мамо,так ми йдемо чи ні?"
Що ж, задоволення ми отримали колосальне! Айс!
Обіцяла, що кожного дня водитиму тепер сина на річку, поки вода на ній ще стерпна. А те #море може й не скластися цього року, тож треба вигуляти хоч на Дніпро!
Але обставини так знущаються.
То вчора затягнули приготування-святкування Денрикау родичів, і не вийшли до води (хоча вчора вона була до нас так близько, як ніколи раніше). Сьогодні вітер такий сильний весь день, що навіть уявляючи, як воно буде холодно у воді, я вже здригалася. Завтра плануємо з Божою поміччю поїздку і гості до моєї мами... І от все ніяк більше не виходить повторити цей чудовий вояж. Що ж за халепа така, га? )
Але сподіваюсь, що таки ми якусь кількість приємних прогулянок до річки ще маємо здійснити цього літечка! ) Доречі.
Багато хто з наших знайомих гидують купатися в нашому брудному Дніпрі. І визнають лише море. А є такі, що з першим теплом на річці "живуть" та таку засмагу демонструють вже в червні - закачаєшся!
Тож на останок питання - а як ви ставитесь до відпочинку на річкових пляжах: на муніципальних та й таких ось "стихійних"? )
7

Коментарі 6

  • 2015-07-22 00:25
    То і у вас є своє море! Класно ж ви відпочили! А ще скільки ж там черепашок - я аж заздрю, бо сама люблю таке збирати :)
    • 2015-07-24 16:11
      Так, мажеМоре!!! ))) Ходили вчора прям на Дніпро, і аж сім'єю! От наскільки там вода прозоріша та чистіша - бо таки проточна! - то настільки ж вона холоднішааааа! ))) Бррррр............ але звикнути можна. )))))) А от черепашок там маже немає, бо всі вони вимиті штучно в оті насипні острови, накволо яких і є оті такі ж штучні затоки. )))
      • 2015-07-29 11:56
        Дніпро-Дніпро! Бачила його лише через вікно. 
        Ахахах, в рифму вийшло :)
        • 2015-07-29 17:36
          ))))
  • 2015-07-22 08:55
    Есть третья причина, по которой сын перестал так бояться: он стал на целый год старше! ))) Водить купаться деток нужно хотя бы потому, что так они закаляются. И правда, время у воды быстро бежит с детками... это в разы лучше, чем на площадке или раскаленном асфальте.
    • 2015-07-24 16:14
      Він був меншим і не боявся ні річки, ні моря, бо ми на річку ходили з ним в його 1 рік і 8 міс. і на море їздили! А в 2 і 8 стался криза на моречку. А що уде в цьому році - подивимось, якщо складеться. )

Наступний запис

2015-07-21 16:54

Старий замок у Тернополі

9
14

© 2010 - 2024. Всі права захищено.