Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-07-30 10:07

Дитячий відпочинок. Засоби безпеки на пляжі

Що за янголятка наші діти! Можна годинами спостерігати, як вони бавляться у водоймах. Такі бадьорі, активні, вигадливі на забави, невгамовні та безтурботні. А от відповідальним батькам не має ні хвилини спокою контролюючи своїх дітлахів під час водних забав.
Часто дорослі нехтують своїми обов’язками і не дбають про засоби безпеки для дітей. Але ж #відпочинок повинен бути безпечним! Подивіться на фото: чи багато дітлахів ви бачите у головних уборах? Спостерігаючи за батьками, я не бачила нікого, хто б намазав дитину засобом від сонячних опіків. При чому самі дорослі сиділи під парасольками від сонця. А з усього пляжу я нарахувала лише 2-3 дитини у надувних наплічниках і одну дитину у жилеті. І все!
Так, батьки спостерігали за своїми нащадками (пильно чи ні – інша справа), але все одно мені лячно дивитися, як дитина, яка не вміє плавати заходить на глибину без дорослих і без захисних засобів. Я знаю на своєму прикладі, що інколи дорослі можуть не вгледіти або не встигнути вчасно допомогти: у дитинстві я тонула і мене ледве встигли витягти з води. Крім того, якось на відпочинку біля моря я отримала сонячний удар (батьки забули вдіти панамку на морську прогулянку катером) і це запам’яталося мені не все життя.
Будьте уважні і відповідальні за своїх дітей, захистіть їх від небезпек.
***Свого сина я відпускаю у воду лише з одягнутими надувними наплічниками, хоча йому вони не особливо подобаються, але ж безпека – у першу чергу.
10

Коментарі 12

  • 2015-07-30 11:26
    Не вслідкуєш за всім - це точно! Треба хіба що безперестанно стояти над тою дитиною, але краще подбати про все наперед.
    • 2015-07-30 11:53
      да, не уследишь, но лучше делать всё на упреждение ситуации.
      • 2015-07-30 13:33
        А я вважаю, що все залежить від дитини. Є такі, які не дають розслабитися, і з ними треба тисячу разів "перебдіти". І увіщувати їх - марно. А є такі, що прислухаються до поянень-роз'яснень, і їх можна навчити контролювати ситуацію та відповідати за свої дії. Звичано, контроль та "око за око" з такими теж потрібні, але свободу дій їм можна давати.  
        Щодо панамок. Я своєму то надягаю, то знімаю. Бо саме в панамці або кепці він швидше отримає тепловий удар, аніж без неї - сонячний. Бо він дуже в мене жаркий. Пітніє страшне. Тож йому краще без головних уборів. Тому ми ходимо на річку коли спека спадає, а не зранку, коли вона наростає.  
        Щодо засобів від сонця. Чомусь на річках моветон мазатись такими засобами. Але так я сама згоряю страшенно, та й чоловік, та й син білокожий, я мащу усіх кремами і на річці. Вірніш - маслами, бо вони мені здаються надійнішими ті довгограючішими. І я спокійна, не переживаю, що син хапане зайвої радіації. Та й за себе спокійна - не пектиме. )
  • 2015-07-30 23:26
    Я колись тонула в кругові - просто перевернулась вверх ногами і так застрягла, добре, що якись добрий дядько витягнув з води за ногу. Так що всі захисні штуки - це добре, але, думаю, дитину просто змалку потрібно вчити плавати, а цим багато хто нехтує.
    • 2015-07-31 08:18
      Хммм, обычный детский круг это не способ безопасности, а только развлечения. К сожалению, и умеющие плавать так же тонут.
  • 2015-07-31 20:05
    Я минулого року купила доньці жилет. Нарукавники їй не подобались, а круг не викликає довіри. Жилет не спаде і дитина може копирсатись у воді. Але цього року ми активно вчимось плавати, тож взагалі на річку ходимо без усього. Мені головняк великий, книжку не почитаєш, в інтернеті не посидиш — потрібно за нею дивитись.
    • 2015-07-31 20:39
      неее, круг для баловства. правильно,что учите плавать! а жилет и мы уже присматриваем, т.к. сын также не любит наплечники
  • 2015-08-05 07:50
    По телевізору, в засобах масової інформації лікарі постійно попереджають про шкідливість сонячних променів. Я не розумію батьків, які до них не дослухаються. Адже люблячі батьки завжди дбають про захист свого малюка. А в воді я завжди поруч із своєю донькою. Як то кажуть: "Береженого бог береже".
  • 2015-08-08 11:15
    Дуже добре що ви написали про дитячі засоби захисту на море. Про них повинен знати кожен батько . Я тільки приїхав з моря і бачив що багато дітей на море купаються без жилетів або будь-яких інших засобів захисту. Лючше не купувати плавальні засоби від поганих виробників. Я купив китайський матрац в підсумку тільки відплив від берега , а в ньому зламався повітряний клапан.
    • 2015-08-08 11:35
      Вот вы, как и многие взрослые, путаете защитные средства с развлекательными. Матрас и круг - НЕ являются спасательными/защитными средствами. буквально на днях передавали как на море четырёхлетний ребенок пропал (до сих пор не нашли): купался в кругу, круг остался, а ребёнок исчез. Обычные надувные круги - это средство развлечения, в них если ребёнок перевернётся, то уже 100% смерть. Это опасно. Только жилеты и нарукавники могут защитить.
  • 2015-08-21 16:38
    О, для мене самої тема безпеки на воді дуже актуальна! Колись давно, років у 13-14 тонула в річці і з тих пір води боюся, заходжу в річку чи море тільки по пояс, плаваю лише з надувною подушкою зовсім недалеко від берега і обов'язково з кимось надійним поруч. Без подушки можу поплюхатися десь на мілині, і мені цього досить! Навіть при тому, що плавати вмію і люблю! Після того прикрого випадку з дитинства вода - не моя стихія! Хоча в дитинстві, як і всі діти, з води не вилазила, аж поки губи не посиніють, і батьки не виженуть на берег))) Доньці своїй (можливо, це й неправильно) прищепила таке ж ставлення до води - краще перестрахуватися і недооцінити свої можливості, ніж переоцінити і поплатится за це.  
    Читала нещодавно статтю в інтернеті (зараз пошукаю її в закладках) про те, як тонуть люди. Тобто, про фізіологічну сторону цього процесу. Стаття корисна і цікава, але ще більш корисними і цікавими виявилися коментарі під нею, близько трьохсот. Перечитала всі. Люди ділилися досвідом - як кому вдалося врятуватися, коли вони тонули.  
    • 2015-08-21 16:56
      )))) Иннусь, не поверишь, но я тоже читала эту статью. Правда без комментариев. Кажется, кто-то в одноклассниках её выставлял. Да, правда интересно, что можно утонуть в метре от людей, а они не поймут, что ты тонешь. И к слову, меня родители сразу же отдали на плаванье, где меня не только научили плавать, но и развили любовь к воде. Теперь я и плаваю хорошо, и без воды не представляю ни одного отдыха на природе.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.