Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-08-09 23:38

Культурний відпочинок.

Вчора були з малечею на черговій екскурсії. То не прямо екскурсія, а просто нове місце, де нас ще не було, або за яким скучила мама) Цього разу прогулялись центром міста. Перлиною нашого майдану Незалежності, крім пам’ятника Т.Г.Шевченку, є , безумовно, кінотеатр Україна. Та оскільки нам туди ще трохи ранувато, нас цікавило те, що за ним. Там довга пішохідна алея з величезними клумбами посередині та купою лавочок. На клумбах – троянди. У спеку вони не дуже привабливі, проте кущі усі на місці. Городяни скидались грішми та зробили цю трояндову алею на честь колишнього (покійного) мера міста, що дуже багато зробив для Рівного.
Серед молоді цю алею називають Бродвей.
Починають та завершують алею фонтани – саме вони були метою візиту сюди. Малий сказав, що фонтани йому не сподобались(йому більше сподобались морозиво і машинки), проте вам все одно їх покажу).
Ще мені вдалось зробити кадр із розфарбованою сріблястою леді. Потім з’явилась ще золота, але мене вже звідти тягнули за руку. Леді стояла, злегка помахувала ручкою або віялом, та… збирала гроші.
Я отримала насолоду від мандрівки, трохи занурилась у минуле, пов’язане з цими місцями.
Не сподобалось мені лише те, що раніше я із задоволенням проводила тут час із книжкою, кавою чи друзями, а тепер ту ніде сісти з дитям і поїсти морозива – усюди хтось чимсь заробляє. Чи то розфарбовані пані, чи то хлопчаки із прокатними картами та повітряними кульками.
Не звертайте увагу на останній абзац – то особисте) Приїздіть до Рівного – наше місто гарне!)))
7

Коментарі 6

  • 2015-08-10 00:09
    Капец, в такую жару и в серебрянке! А "бродвеями" наверное в каждом городе какие-то алейки называют. Я много таких знаю.
  • 2015-08-10 12:22
    Что я могу сказать, конечно красивый город, и я бы с радостью приняла ваше предложение приехать)) Но есть одно существенное НО #привітУкрзалізниці : нет прямого ж/д сообщения между Харьковом и Ровно. Как и с некоторыми другими не менее интересными городами.
  • 2015-08-10 23:08
    У кожному місті є свій Бродвей - ото вже ця назва славу завоювала)) До речі, скільки була в Рівному, але за "Україну" ніколи не заходила... Навіть не знала, що там ціла алея.
  • 2015-08-11 00:30
    Обожнюю фонтани! Дякую - війнуло свіжістю та ніби побризкало водичкою! ))
  • 2015-08-11 13:17
    А от я звернула увагу власне на останній абзац. Хоча з задоволенням переглянула всі фото, красиве місто! 
    Різні почуття виникають, коли у центрі міста (а я живу в приморскому місті) бачиш все це - купу кіосків, все те, що ви описали. Начебто все це зайве. Можна ж кудись і в інше місце розташувати - таких місць багато. Але зрозуміти і цих людей можна. Десь же вони мають же заробляти на життя-буття.. Тому коли бачу таку картину ( а у нас навіть завезли різні атракциони у центр), терпляче ставлюсь. До речі, приїжджі радіють можливости отримати дозу адреналіну, невідходячи, як кажуть, від каси. Ось місцева влада могла бі якісь умови поставити перед підприємцями - скажімо, вісаджувати квіти поруч и т.д.
  • 2015-08-13 12:20
    Коли гуляш по Луцьку і виражаешь місцевим мешканцям своє задоволення прикрасам міста, то не рідко чуєш у відповідь - "так, так у Рівному такого нема" ))  
    Щодо Рівного то мене більше за все вразило лебедине озеро та пам'ятник Марії Рівненський.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.