Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-08-02 00:14

Як потішила мене здорова молодь.

Під час далекої і довгої прогулянки вирішили трохи перепочити, і зайшли до найближчого двору. Він мене вразив просто – стільки чиєїсь праці та натхнення у ньому!!! Покажу фото, давно я не бачила такого прикладання людських рук! Та мова не про це)
Посеред майданчика є гірка, там бавились діти. Раптом прибігла компанія молоді – чоловік 8, років по 12-14, і гайда на гірку. Я насторожилась - там купа малечі, і моє серед них, проте решта мамочок – місцеві, певно, - залишались абсолютно спокійними. Підлітки погасали на горці, і відбігли трохи осторонь. Не могла зрозуміти, що саме мені видалось дивним, дійшло трохи згодом. Дівчата зі зграйки були не нафарбовані! Взагалі без косметики! За пару хвилин всі вони повернулись із м’ячем, та почали грати в «цурка» м’ячем на вибивання на гірці. Я спостерігала. Коли якесь маля підходило до підлітка, він дбайливо переводив його по гірці, і страхував з усіх боків, допомагав з’їхати. Тинейджери звертались одне до одного не на прізвище – чи то прізвисько, а на ПОВНЕ ім’я - Оля, Андрій. Навіть не Олька! Жодного лайливого слова я не почула! Діти просто грали у м’яча, реготали та насолоджувались канікулами.
Мене вразила ця компанія, давно я так не відпочивала душею. Проте і моє сприйняття мене вразило також – чому я була так здивована нормальними дітьми та їх поведінкою??? Адже це в принципі має бути нормою. Це нормальна здорова молодь, з якої виростуть адекватні люди. Чому їх так мало?
4

Коментарі 11

  • 2015-08-02 13:51
    От якраз нормальні люди зараз і дивують, бо все більше з'являється неадекватних. Трішки не по темі, але декілька днів назад побачила, як дівчинка скинула кошеня в підвал. Підійшла, насварилася, питаю: "А нащо ти це зробила?" Вона ж розповіла, що таким способом просто хотіла заховати його від одного хлопчика з двору, який над цим кошеням цілий день знущався. Він навіть додумався на нього напісяти! От поясніть, як батьки виховували цього хлопця, якщо в нього виникають такі думки?
    • 2015-08-04 14:47
      Я сама іноді настільки здивована вихованням деяких дітей, на щастя в нашому оточенні таких не має, але вони десь є і рано чи пізно можуть потрапити в коло спілкування і наших дітей, чого від них можна навчитися?
      • 2015-08-04 17:34
        Мене це теж дуже лякає... але від усього ж свою дитину не вбережеш(
        • 2015-08-04 22:46
          Іноді, натрапивши на таку дитину, тихо починаю ненавидіти її батьків :(
          • 2015-08-04 23:03
            оце точно!
  • 2015-08-02 21:24
    Дожились, нормальна поведінка вже викликає здивування. Я коли з малою гуляю, дуже уважно спостерігаю за іншими дітьми. Іноді такі екземпляри трапляються, що волосся дибки стає. Особливо, коли дитина знає, що за нею не стежать. Поки що в моєму оточенні більше людей вихованих і адекватних.
    • 2015-08-03 16:17
      А мене страшенно лякає, що чекає моїх діток коли вони виходитимуть старші гуляти без мене.  
      Всіма силами виховую-виховую-виховую, щоб сформувати залізобетонній імунітет від всієї тієї погані, аморальності і гидоти. Бережи нас всіх Господь Бог.
      • 2015-08-03 21:17
        А я ще не думаю про це, хоча нам майже 4 роки... Ну, я, звичайно, виховую та приструнюю, пояснюю та розповідаю.... Але мені здається, що я не така палка, як от ви... А скільки вашим діткам?
        • 2015-10-21 12:08
          Синочку теж чотири роки, а донечці два рочки. Ще не вистачає двійні)))) як ми шуткуємо.  
          А ще я часто спостерігаю картину я мамочки поступають егоїстично, підло і нахабно по відношенню до інших мам і діточок на майданчику подаючи яскравий антиприклад своїм малюкам. Я і сама за свою дитину порву кого завгодно, але справедливість перш за все!!!
    • 2015-08-03 21:13
      Я уже кілька разів спостерігала шкодних малят, які кидали косяки на маму, і якщо вона по телефону балакає або на нього не дивиться - починає робити дрібні капості іншим діткам. А як тільки мама зиркає - то стає "шовковим та пухнастим"... Ото так і ростуть - хитрі та увертливі змалечку, і я вже не дивуюсь, як так буває, що батьки не в курсі поведінки своїх великовозрастних чад.....
  • 2015-08-03 21:09
    У нашому районІ на майданчиках дітки такі ж - оберігають молодших, піклуються про них. Я ніколи не переживала за свого, так як з ним всі носилися як я сама. Це так кайфово, і так хочеться, аби було на кожному майданчику так! )

Наступний запис

2015-08-01 21:49

Чарівне містечко Швебиш-Халль

10
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.