Він і Вона

Група, учасників: 26
2015-06-19 12:38

Жадібність. Чоловіче скупердяйство

Я впевнена, що кожна жінка рано чи пізно стикається з чоловічим скупердяйством. Дріб'язковість, жадібність, економія на всьому можливому і неможливому, а головне – не на собі. Є такі знайомі? Я також впевнена, що жодна жінка ні в якому випадку не мріє про такого чоловіка. А навіщо ж, правда? Щоб він подарував квіти і зразу же почав обурюватися, що квіти занадто дорогі і він витратив на букет аж … гривень? Або постійно мотивував липові причини, чого він не може вас повести в ресторан або купити подарунка? А якщо і купив щось, то потім це буде згадувати половину свого нікчемного життя.
Нажаль таких чоловіків з кожним днем стає все більше і більше. На мій погляд, причин чоловічої жадібності/скупердяйства є три: перша (невиліковна) – виховання, коли батьки змалечку втокмачили на своєму прикладі, що «скупість/жлобство» - це норма. Друга причина – травма психологічна (виліковна), коли чоловік попікся на стосунках, в яких жінка його використала у підсумку і обібрала. У цьому випадку, якщо мужчину пригріти, приголубити і вчинками підтвердити свою відносну безкорисність, то він може і «розтанути». Третя причина (невиліковна) – непереборна любов до себе коханого. Ця причина – патологія виховання: «перелюблений» батьками він ніколи не спуститься зі свого п’єдесталу, щоб кохати когось більше ніж себе. Біжіть від таких чоловіків! І не забувайте, що ми теж батьки і повинні гідно виховувати своїх синів.
Вважаю, що у кожного чоловіка повинно бути кредо: «Краще заробити більше грошей, ніж економити на жінці/родині».
10

Коментарі 58

  • 2015-06-19 15:43
    Нещодавно стала свідком, як чоловік сказав жінці, що їй не можна купувати собі нічого, бо вона живе лише на його гроші. Так гидко було(( А вона сиділа, посміхалась і дивилась на нього закоханими очима(((
    • 2015-06-19 15:44
      Оооо, "влюбленная глупость" женщин - отдельная история )))
  • 2015-06-19 15:46
    Або ще на початку подружнього життя все добре: квіти, кахання, дарунки. А потім починається саме цікаве, ніяких квітів, тільки по святам. А ще є такий тип чоловіків, які люблять собі купувати щось, якусь нову річ, а не дитині і дружині. Сумно, але так і є.
    • 2015-06-19 15:50
      То, что вы описали в виде отсутствия ухаживания после супружества, немного не относится к жадности (хотя тоже вариант). Чаще всё же это невнимательность и понимание, что уже цель достигнута и больше напрягаться не стоит.
    • 2015-06-19 16:38
      Оо, нагадали - була знайома сім'я, де чоловік забороняв жінці купувати дітям банани, а сам собі купував сухофрукти, лопав нишком і ховав під ліжком. Жах!
  • 2015-06-19 16:31
    Так подібне скупердяйство, воно буває не лише чоловічим, а й жіночим. Рідко коли чоловік розпоряджається грошима і розподіляє фінанси. Частіше навпаки, що жінка тримає касу, забирає всі заробітні плати и банкує! В тому числі і застосовує певні фінансові обмеження на сімейні витрати. Особисто я неодноразово ставав свідком ситуацій, як чоловік просить у жінки кошти або на цигарки, або на гачки для риболовлі чи пляшку пива. Так це люди, які працюють і не живуть за кошти дружини.
    • 2015-06-19 16:39
      Ого, це вже теж якась крайність(
    • 2015-06-19 16:56
      Вы забываете, что именно женщина в семье заведует расходами: оплачивает коммуналку, составляет меню, следит за тем кому что надо из одежды, обуви, а также садики и школы также на женщине. Так чего деньги должны быть у мужчины, если все, что его интересует (как вы написали), так это сигареты, пиво и рыбалка?!) Есть важнее вещи. Заберите все проблемы с плеч женщины, оплачивайте всё, да ещё и какую-то копейку отложите. Я посмотрю с удовольствием на это)
      • 2015-06-27 16:25
        Можно подумать, что женщины сейчас не курят и не пьют пиво. Я согласен на счет того, что женщина заведует семейным бюджетом в семье. Я написал о крайностях и злоупотреблениях такого распоряжения финансами. Когда у мужика забирают полностью всю зарплату, а наличие личных средств - даже и не обсуждается. И подобное встречается довольно часто. Вот так и рождаются заначки и прочие тайны. По поводу продуктов и покупки вещей, так я знаю массу семей, когда эти покупки совершаются вместе и нет никаких проблем, перегрузок обязанностями и прочее. Не зря же говорят: "Совет да любовь". Там где есть хотя бы семейный совет, то обязательно появится и взаимопонимание. А значит не будет скупердяйства, тайн и сокрытия доходов!
        • 2015-06-27 16:29
          Жаль, что раньше женщины не догадались пить пиво и курить ))) А если мне не нужен совет мужа: какие трусы покупать, косметику и туфли? Всё равно нужен "совет"?)))
          • 2015-06-30 15:36
            Татьяна, надеюсь, что Вам такой совет не нужен!!!
            • 2015-06-30 15:38
              Конечно не нужен. )
  • 2015-06-19 20:00
    Мені на щастя жадібні не зустрічались. Іноді читаю форум і дивуюсь, бо пишуть, що потрібно випрошувати на навіть собі на прокладки. Для мене це дико. В нас бюджет спільний і я ніколи не буду звітувати на що витратила. Та я не транжира. Мій брат двоюрідний видає дружині дозовано суми і постійно жаліється, що тринькає направо-наліво. Вона запросто може спустити пів з\п на дешеву біжутерію з оріфлеймовського каталогу, або витратити останні гроші на соту кофтинку при порожньому холодильнику. Може бій брат для неї теж жлоб -)
    • 2015-06-19 20:13
      Вы знаете, когда я писала статью, то подумала о таких женщинах, которым всегда мало т.к. не умеют распоряжаться деньгами, его решила, что все же это отдельная тема о женской "ненасытности". Я тоже одну такую знаю, что ей сколько денег не давай - прорва: она найдёт 1000000 причин почему она не может жить без сотой кофточки или тридцатого бюстгалтера. Увы, бывают и такие, но это совсем другая история)
  • 2015-06-20 13:51
    Моя мама, а їй уже за сімдесят завжди мені говорила, що гірше жадібного і скупого чоловіка нічого немає. І я з нею повністю згодна. Вона каже, що можна навіть пробачити одну зраду, але жити з жадібним не варто і одного дня, так як це не "лікується", тому кожна з жінок робе сама свої висновки.
    • 2015-06-20 14:21
      Соглашаюсь с вашей мамой на все 100% )
      • 2015-06-22 13:48
        )))
    • 2015-06-22 11:50
      Оооо, я подібне не раз чула від поважних жінок, таки розуміються вони в житті!
  • 2015-06-20 20:32
    Мне в этот плане с мужем очень повезло, с первых дней нашей совместной жизни всю зарплату он приносил в семью и отдавал мне, для меня это норма так как и у моих родителей так же. Не представляю как жить с жадным человеком, я бы точно не смогла, так как когда любишь , то хочется отдать все что у тебя есть и в материальном плане и в духовном.
    • 2015-06-20 21:30
      Вы ошибаетесь лишь в одном: любовь у каждого своя. У щедрого мужчины - щедрая, у скупого - скупая, т.к. по-другому не умеют. Вот так и любят кто как.
  • 2015-06-21 16:46
    Звичайно, жадібний і дріб"язковий чоловік - явище огидне! Але можливо,якщо жінку влаштовують всі інші риси характеру її обранця,вона його кохає...варто спробувати якось непомітно,мудро змінити чоловіка? А якщо він економить для сім"ї, для майбутнього - можливо потрібно його підтримати?  
    Жалібність те ж потрібно розглядати по ситуацїї..Витратити останні гроші на квіти і залишити дружину,дитину без вечері - не думаю,що б мені це сподобалось би!
    • 2015-06-21 16:59
      Думаю, что любовь к скрягам быстро проходит. ))) и вы верите, что мужчину можно изменить? Знаете, я помню такой нарисованный в журнале шарж с детства: жених и невеста под ручку счастливые и улыбающиеся с мыслями/надписями: она - ничего, после свадьбы я его изменю; он - хоть бы она после свадьбы не изменилась! )))) Мужчина меняется, но с годами. Хорошо, что вы такого мужчину не встречали, так бы знали, что экономичность и жадность - совсем разные вещи. Жадный будет в рот заглядывать, когда вы что-то будете есть с контролем, чтобы вы лишнее или вкуснее не съели.
  • 2015-06-21 16:59
    Скупердяйство на самом деле не красит мужчину. Это мягко говоря. Второй половинке нужно делать выводы чем раньше, тем лучше. С годами этот порок возрастает на почве эгоизма и себялюбия до одного единственного человека на планете. Знаю не понаслышке. Родной человек ухлопал на такого жлоба всю свою жизнь, ухаживал за ним и сдувал пылинки, а теперь он живет на свою пенсию сам для себя, в 80 лет и в упор не видит свою жену, за своей персоной. А ее предупреждали в свое время! Вот так встречать старость, с кем?
    • 2015-06-21 17:00
      Я так понимаю, что пенсия не маленькая ))
  • 2015-06-21 17:46
    Мені теж не пощастило в цьому плані! На жаль... В мене хлопець саме з такими "задатками". Дуже ображає коли чую: "Навіщо тобі ті квіти,вони ж зав'януть і таких грошей коштують,краще купити пива!" Я все не знаю як реагувати, а ще бісить коли він починає розказувати, як мені витрачати МОЇ кошти. Я вже мовчу про те, що грошей від нього не дочекаєшся навіть на необхідне ( бо він зараз безробітний),все дуже дороге і потрібно економити, але ця економія чомусь завжди на мені( Уявіть, подарувати коханій дівчині на день народження ОДНУ троянду!!! Я б на його місці залізла б в борги,але купила б достойний подарунок.А коли починаю говорити про це,то одразу починається пісня "А пам'ятаєш,я ж тобі раніше купував все: квіти, вино,...як швидко ти все забуваєш". І що тут робити!? Це жах просто!
    • 2015-06-21 17:53
      Срочно перевяжите его бантиком, вложите в руки коробку конфет и бутылку шампанского и с лёгким сердцем ПОДАРИТЕ своему врагу!!! Зачем вы с ним? Что вас держит с таким?
    • 2015-06-26 12:37
      О, що буде пізніше! Втім, це добре, що помічаєте таку поведінку та скидаєте рожеві окуляри. Просто сядьте та "прокрутіть" можливий сценарій: як він зміниться через місяць, два, шість, рік...  
      Чесно признайтеся собі, як почуваєтеся зараз та що, можливо, будете відчувати у недалекому майбутньому. Уявіть, що буде, якщо будете вагітні та потрібна буде щоденна допомога, здорове харчування, купа грошей у пологовий будинок та для малюка. А як він буде поводитись після виписки, коли матері ще треба відпочити? Він буде про вас піклуватися, іздити за підгузками, вставати вночі до малятка, щоб дати вам виспатися? Ви проживете всі на 930 гривень, якщо такий чоловік не шукатиме роботу??? 
      Повірте, навіть разом з гарними чоловіками іноді нелегко протистояти труднощам, яких у житті буває чимало. Добре все зважте та прійміть вірне рішення.
  • 2015-06-21 19:40
    Я навіть не можу сказати точно... Чи звикла,чи дійсно якість почуття...:-(
  • 2015-06-21 20:23
    Ох вы намучаетесь, если не кинете это дело.
  • 2015-06-22 11:00
    Досі смішно згадувати)) колись чоловік пообіцяв на мої 30 років подарувати мені золоті сережки (а я якраз до свого "ювілею" вперше в житті проколола вуха). Вже й зарплату отримав (досить непогану), вже й день народження зовсім близько, а він задню включив - "та хай, та потім, та я подумаю") Ну і щоб він не дуже довго переймався, взяла гроші і пішла купила їх сама!))) Отримала неабияке задоволення від свого нахабного вчинку!)) І нічого мені за нього не було))))
    • 2015-06-22 11:07
      А если бы деньги не лежали? Топнула бы ногой и с криком: "разведусь" забрала?))
      • 2015-06-22 11:12
        Деньги всегда были у меня - я же оплачивала ком.счета, покупала продукты и т.д. Крупные покупки оговаривали вместе. Вот и мои серёжки оговорили, он пообещал, а потом зажлобился)) но не тут-то было!)))
        • 2015-06-22 11:14
          )))ахахах! Молодец!
  • 2015-06-22 11:55
    Почитала-почитала і можу підбити підсумок: ВСІМ ЩЕДРИХ-ПРЕЩЕДРИХ ЧОЛОВІКІВ! :)
    • 2015-06-22 11:57
      То уже будет перебор - сплошное расточительство )))
      • 2015-06-22 12:40
        Не думаю, що нам це аж дуже зашкодить. Головне з розумом! :)
  • 2015-06-23 15:51
    Мой бывший - жадина! Поэтому, он и бывший, кстати) Я никогда не требовала от него золотых гор ( а может, и надо было). Моя зарплата всегда была бюджетом семьи, а вот его - это на сигареты, кафе, ставки в интернете. Удивлял меня он не своими сюрпризами и подарками, а наоборот: я была крайне поражена, когда деньги на развлечения нашлись, а на букет мне не хватило (не смотря на то, что в этот день я праздновала свой День Рождения). Тогда я и решила что хватит.  
    Вообще, хочу девушкам всем пожелать не мелочных мужичков) Не повторите моего горького опыта, когда только слова, а дела нет)
    • 2015-06-23 15:53
      Простите, а у меня вопрос: а не было сразу видно по вашему "бывшему", что он жлоб? Может надо сразу всем обращать внимание на какую-то черту, которая выдает жлоба?
  • 2015-06-23 16:02
    Никогда не поверю и не признаю РАВНОПРАВИЕ между мужчиной и женщиной, пока меня женщина не поведет в ресторан, не напоит за свой счет, не отвезет к себе домой и хорошенько не от кохает )))
    • 2015-06-23 16:03
      это юмор конечно, но в каждой шутке...
      • 2015-06-23 16:06
        А кто здесь рассказывает о равноправии? )))) Брысь от сюда! Нам нужны щедрые мужчины! ))) Да здравствуют рестораны!
        • 2015-06-26 12:51
          + ;)))
        • 2015-06-30 12:56
          400 грамм водки и два бокала пива в генделе.
  • 2015-06-30 13:03
    Есть вторая сторона медали в этом вопросе "чоловічого скупердяйства" - Женская неблагодарность! Но дамы ее за собой не замечают и продолжают валить все на мужскую жадность. Я в молодости сильно расстраивался, когда после подарков, ресторанов, морских курортов в один момент не можешь позволить выделить деньги на покупку какой то хрени и тут на тебе - "тебе жалко для меня денег", "ты меня не любишь". С возрастом понял, что обижаться на женщин большой грех)
    • 2015-06-30 13:24
      Это как диагноз прозвучало)))
      • 2015-07-04 12:11
        Суровая правда
  • 2015-07-03 12:37
    Мабуть, доречніше, перш за все, на себе у дзеркало добре подивитися та задати собі просте питання: що я доброго зробила для свого бойфренда, за що він буде мене цінувати, не є я звичайною гирею на його шиї і чому він сприймає обручку, як кайдани? 
    Прикро, ще більшість дівчат шукає наречених з однією метою: як найкраще і заможніше впорядкувати своє життя, не на міг не замислюючись про гармонію та глибиний сенс сімейних стосунків, хибно вважаючи, що раз він мій чоловік, то винен підкорятися і під мою дудку танцювати. А так не буває: якщо в стосунках відсутня гармонія і взаємоповага, я вже не кажу про таке тонке почуття, як кохання, то надії знайти, як то кажуть, другу половинку, успіхом ніколи не завершаться: зажухне така дівчинка, як той грибочек, у розбитого корита.
    • 2015-07-03 13:15
      О какой второй половинке идет речь? И я вообще ничего не имею против финансовой стабильности. Брак - это договор: что ты дашь мне, что я дам тебе. А женщина должна растить детей в стабильности.
    • 2015-07-04 12:12
      Wicki007 - дуже гарні і розумні слова )). Нажаль так як ви міркують одиниці
      • 2015-07-04 12:22
        Ага, слова радужные и далёкие от правды (
  • 2015-07-12 14:57
    Скажу з власного досвіду. У мене чоловік не жадібний, а навпаки - він усім готовій віддати останнє, що в нього є. Він ніколи не відмовить перехожому з протягнутою рукою, а подарунки знайомим обирає найдорожчі (які тільки може собі дозволити). І що ми маємо за 8 років подружнього життя?... Та нічого. Живемо у квартирі моїх батьків, навіть не можемо собі дозволити літнього відпочинку на березі моря. Так сказати, "від зарплати да зарплати". Я би дуже хотіла, щоб він був заощадливіший. Чоловік у родині повинен бути завбачливий і мати хоча б якісь збереження. Жінка почувалася б захищенішою.
    • 2015-07-12 16:16
      Хе, так вы не путайте расточительство с щедростью. Это уже другая крайность. А почему вы не поможете сберечь семейный бюджет?
      • 2015-07-15 12:56
        На мою думку, це одне і те саме! Людина щедра - завжди марнотратна, адже не задумується, на скільки необхідна ця покупка іншому. Вона просто хоче зробити приємно, коли купує щось іншій людині. А от якщо вже стоїть питання - "А чи варто?", тоді це вже розрахунок!  
        Щодо збереження бюджету... Якщо я намагаюсь пояснити, що немає необхідності купувати дорогі речі, і в гості можна прийти просто з цукерками, а не з торбою гостинців усім членам родини, плюс гастрономічний набір (пляшка коньяку, сік, хліб, дітям "Кіндер", торт), то він всіляко мені дає зрозуміти, що я скупа. Цитую: "Ти за гривню вдавишся!!!". Роблю висновок: "Він гроші заробляє - він хай і розпоряджається..."
        • 2015-07-15 13:31
          Печально как-то звучит... Я вот сразу думаю, чем можно вам помочь... А может поставьте какую-то общую цель насобирать денег на что-то? Что ему хочется? Поехать куда-то отдохнуть, купить что-нибудь, ремонт в туалете сделать? Что-то же должно быть... Может таким образом получится сэкономить и отложить деньги. женщина просто обязана в таких случаях включать хитрость. Надо что-то придумать. Может кому-то якобы денег одолжите и т.д. По поводу расточительства и щедрости - вы всё же не правы. Это разные вещи. Просто тема для вас наболевшая, потому и разницы не видите.
          • 2015-07-24 13:33
            У мене тактика така: чоловік отримав з/п, я одразу сплачуювсі комунальні послули, купую все найнеобхідніше для дому, для дитини, а потім "ротик на зомочок". Любі жінки, цінуйте своїх завбачливих чоловіків, які турбуються про ваше спільне майбутнє.
  • 2015-08-09 14:33
    У мене зараз серйозні проблеми з фінансами, а у мого хлопця є змога допомогти, та він не пропонує допомоги, це свідчить про жадібність, чи егоїзм?
    • 2015-08-09 16:05
      Это говорит, что пора менять парня, что бы он не дай Бог мужем не стал. Эгоизм здесь не причём. И эгоисты щедрыми бывают.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.