2015-01-30 18:30

Телебачення і його вплив. Дивитись чи не дивитись телевізор.

Інколи в зв’язку з подіями і визначними датами, що ними повниться #Україна так хочеться зачепити політичні теми, хоч я і не зовсім експерт в них. Ну добре, коли вже на цьому сайті люди обирають більш нейтральні теми, то я намагатимусь обходитися без політики.
Тим не менш трошки скажу про #телебачення , а точніше про його відсутність у моєму житті. Так, в мене є вдома #телевізор , що його мені видалося придбати близько 5-ти років тому, але вмикав я його менше десятка разів, і, навіть, не кортить робити це частіше. Мабуть багатьох така поведінка здивувала б, але маємо те що маємо.
Єдине, що я б хотів би дивитися по ящику, то #футбол , або інший #спорт , але зараз трансляцію якогось конкретного матчу можно вільно знайти в мережі #internet
Друзі і знайомі, звичайно, намагаються тримати мене в курсі останніх новин, і це тільки з добрих намірів, але про ті події, що про них я не маю права не знати, я і без ТВ дізнаюся. Тим більше, що я віддаю перевагу альтернативним джерелам інформації.
Не те щоб я шкодував про те, що в моєму телебачення займає останні місця, скажу навіть більше, я тому дуже радий. Бо в умовах інформаційної війни, яка має зараз місце в нашій країні, врятуватися від такого явища як #пропаганда дуже важко. І якщо це не пропаганда здорового способу життя, то, скоріш за все, вона, матиме шкідливий вплив на ваші #світогляд і, навіть, #самопочуття . Так-так, не дивуйтесь, вже давно існують технології підсвідомого впливу на людину через екран. Фактично, сьогодні я наштовхнувся на дуже цікаву статтю з цього приводу. В ній йдеться про такі речі як: медитативний аудіофон, зомбування, психоактивні компоненти, налаштування підсвідомості, та інші речі яких варто уникати, але про які варто знати. І як раз тому, я залишу тут посилання на цю статтю https://vk.cc/3pZMRB
В цілому, радив би людям, якщо не повністю відмовитися від телебачення, то істотно скоротити контактування з ним. В усякому разі перегляд пізнавальних передач по «Discovery» або історія успіху якогось спортсмена, набагато корисніший, ніж перегляд новин, що несуть в основному тільки негатив. Наповнюйте свій мозок позитивною складовою такої речі, як #інформація
P.S. Залюбки б продав свій телевізор, але то вже важка задача, бо він трошки старий, хоча і в ідеальному стані :-).
12

Коментарі 5

  • 2015-01-30 18:58
    Підтримую Ваш лозунг. Телевізор маємо, але він підключений до інтернету і на ньому дивимося лише серіали. Ще інколи дивлюся фільми, передачі про захист дикої природи, про диких тварин. Новини, ток-шоу й інші передачі не дивлюсь й не цікаво. А що за телевізор у Вас зайвий?:) яка діагональ і чи можна підключити до інтернету?:)
  • 2015-01-30 22:05
    Можливість підключення до інтернету там відсутня. Хоча я не майстер, звідки мені знати) 
    Кажу ж старенький він. В ньому плюс, це те, що я їм не користувався :-). Samsung CS-21Z47Z3Q 
  • 2015-01-30 22:06
    За 50$ віддав би)
  • 2015-02-10 13:05
    Ви праві - у нас теж телевізор включається дуже рідко, бо зараз набагато ефективніше користуатись комп"ютером чи інтернетом. Але чомусь повністю відмовитись від нього не можемо. Звичка, мабуть. А ваш можна віднести в найближчий ломбард, хоча 20 у.е вам навряд чи за нього дадуть.
  • 2015-02-11 17:15
    А Ви самі дивитесь ті мультики? Там суцільна жорстокість, прагматизм, відсутність нормальних людських почуттів та емоцій. Навіть тварин, що існують у природі, там мало, все якісь вигадані виродки ... Ось на цьому і формується світогляд нової людини. Ваша дитина приймає за норму те, що показують на екрані. Так хто ж з нього виросте? Добрий і ласкавий турботливий дорослий? 
    Освітянська функція телебачення, і виховна також, втратили себе на головних каналах країни, там комерція - головний коник. Залишаються навчальні канали, дитячі, типу: "Радість моя". Так сумно, ми культурно деградуємо ...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.