Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-08-14 16:13

Окуляри для роботи за комп'ютером

Комп'ютерні #окуляри стали чи не однією із найбільш потрібних речей в наш час. Більшість використовує їх суто за цільовим призначенням, тобто для роботи за комп'ютером; а дехто навіть одягає щоби доповнити свій образ.
Особисто я на #зір ніколи не скаржилася і вперше відчула негативну дію #випромінювання із цього роду техніки перед державним екзаменом в університеті та захистом дипломної роботи - очі настільки пересохли і втомилися від безперестанного навчання і "сидіння" перед #компютер /ом, що я ледве бачила екзаменаційні тести. Тоді мене врятували очні краплі, вони на деякий час зволожували зовнішню оболонку ока, дозволяючи працювати далі.
Набагато серйознішою є ситуація коли людина весь робочий день працює за комп'ютером, а таких серед нас чимало. Та все ж таки не всі користуються окулярами для захисту, посилаючись на відмінний зір та відсутність втоми очей. Я належала саме до них, але останнім часом почала задумуватися про придбання таких захисних окулярів і зараз вони в мене є (в комплекті із футляром та спеціальною серветкою). Скажу одразу, що ефект від їхнього використання відчутний: #очі не печуть, не втомлюються, не мерехтить перед очима...
Звісно, є велика різниця між дешевими (котрі можуть навіть і зашкодити) і дорожчими окулярами, також рекомендується купляти їх в спеціалізованих магазинах, ні в якому разі не замовляти по інтернету.
14

Коментарі 24

  • 2015-08-14 17:04
    А что делать очкарикам?
    • 2015-08-14 18:46
      Я не сильна в тому, але чула, що є такі окуляри, котрі поєднують в собі і одне і друге. Чесно, не цікавилася... Але вихід має бути точно! :)
      • 2015-08-14 19:22
        хммм, это какое-то наверное покрытие специальное...
        • 2015-08-14 19:24
          Мабуть щось таке! Треба було мені попитати заради цікавості хоча б....
          • 2015-08-14 19:28
            Оправа красивая, но мне такая почему-то не идет... мерила я мерила... так хотела, но нет. выбрала другую
            • 2015-08-14 19:31
              Дякую, там такий широкий вибір, що губишся! Я стільки всього переміряла.
  • 2015-08-15 00:41
    Можливо я неправа, але з появою ЛСД та ЛЕД технологій потреба в окулярах пропала, оскільки в таких моніторах мерехтіння практично відсутнє. В той же час є окуляри які підсилюють контрастність зображення, покращують кольори чи відбивають відблиски - але це вже індивідуальні потреби людини. 
     
    Пам'ятаю, колись ходили люди і пропонували окуляри, де замість лінз чорне полотно з дірками - ніби якісь тренувальні))
    • 2015-08-15 00:54
      То в мене якраз все в комплекті: захист від відблисків, контрастність зображення і ще якесь антирефлексне покриття, котре мало би забезпечити вищий комфорт бачення, захист від пошкоджень і довготривалу прозорість окулярів. Не знаю що там ще є, але мені реально допомагає, ніякої втоми, все чітко і суперово! :)
      • 2015-08-15 00:55
        А якщо не секрет - скільки коштує таке задоволення?
        • 2015-08-15 01:03
          Думаю, що це досить посередня ціна, але все є відносним, зараз вам відпишуся.
  • 2015-08-15 12:15
    Пробувала декілька днів користуватися окулярами для роботи за комп'ютером, що належали моїй колезі. Але, ніяких позитивних змін не відчула, тому вважаю рекламування цих окулярів лише вдалим маркетинговим кроком. 
     
    Звичайно, сидячи перед монітором вісім і більше годин на добу, з'являється втома, очі можуть почервоніти і буде здаватися, що в них хтось насипав піску. Це означає лише одне: потрібно дати очам і собі відпочинок.  
     
    Також, завжди потрібно контролювати відстань, на якій ваші очі дивляться на екран: вона мусить бути не менше, чим 40-50 см. Тоді все з вашими очима буде гаразд, без усіяких окулярів.
    • 2015-08-15 12:31
      Не зовсім із вами згідна, так як дійсно відчуваю різницю. Без окулярів ледве можу дотягнути до обіду, потім часто повинна відволікатися на відпочинок, від якого мало ефекту, а в окулярах працюю собі спокійно весь день і ніякої втоми, почервоніння і т.п. Думаю, що просто вони не всім потрібні, не всім підходять, а ще бувають дуже різні окуляри: і такі, котрі дають користь і такі, що малоефективні.
  • 2015-08-15 15:01
    То як дізнатися про ті окуляри, що дають користь: мені такі невідомі:(
    • 2015-08-15 15:37
      Я не буду нічого стверджувати, можливо просто мої окуляри мені підійшли якщо і не ідеально (мабуть, ще кращі бувають), то майже ідеально. Критерієм тут може бути ціна, наприклад, багато хто не рекомендує купляти найдешевші із них (я бачила за 200 грн.) Також варто звернути увагу на характеристики тих окулярів і виробника лінз. Ну, і звичайно поспілкуватися із спеціалістом - може він зможе порадити які вам краще підійдуть. Знайомі можуть порекомендувати магазин оптики, який має хороші відгуки і, відповідно, лінзи хорошої якості. Якось так і шукається. Можливо у вас новий сучасний і не шкідливий комп'ютер та здорові очі, які не втомлюються, а також у вас немає потреби довго працювати за комп'ютером - то не дуже ті окуляри і потрібні, думаю... А я вже переконалася, що особисто для мене в окулярах набагато зручніше.
  • 2015-08-16 20:02
    В мене такі були до декретної відпустки. Якщо чесно, я не помітила різниці, що з окулярами — що без окулярів. Якщо монітор — допотопна фігня. То ніякі окуляри не врітують очі. І тому я заради свого здоров'я придбала на роботу монітор за власні гроші.
    • 2015-08-24 12:36
      На роботі новий монітор, але все ж таки мені зручніше працювати в окулярах. Згідна щодо "допотопних" моніторів - це взагалі жесть! :(
  • 2015-08-17 12:08
    В мене виникло питання про очні краплі. Які ви порадите. Я ношу лінзи вже років 10-ть і проблема пересушеного ока дуже турбує. До лікарів ходила, але вони завжди рядять тільки те, що їм вигідно продати (в моєму місті так), а користі від таких засобів немає, або вона мало відчутна. Окуляри ношу тільки вдома. Вони теж у мене зі спеціальним напиленням та підходять для роботи перед монітором. 
    Тож які краплі вам більш всего сподобались?
    • 2015-08-24 12:34
      Дуже би хотіла допомогти вам порадою, але, на жаль, не маю великого досвіду у використанні крапель для очей - користувалася ними лише один раз - у випадку який описала вище (під час екзаменів). А зазвичай не було проблем із пересиханням очей, аж поки не пішла працювати - тоді довелося купити окуляри, бо очі почали сильно втомлюватися. Назви тих крапель, котрі тоді використовувала вже й не згадаю, купила їх за порадою аптекарки.
  • 2015-08-20 13:10
    На біль ніколи не скаржилась, мала відмінний зір, але після 1-го семестру навчання в університеті одразу придбала окуляри для роботи з ком*ютером і книжками. Спочатку було важко звикнути, іноді використовувала краплі + окуляри. А зараз це просто річ, без якої я не можу обійтись. 
    Дійсно очі не так втомлюются, а зір залишається на висоті. 
    Покупку я здійснювала в аптеці, і спеціалисти пояснили, які краще брати. 
    А щодо ціни, то все залежить не тільки від лінз(бажано брати найпростіші, якщо у вас немає проблем із зором), а і від оправи.
    • 2015-08-24 12:24
      Так, дійсно, оправа часто може вартувати більше ніж самі лінзи - це вже вибір кожного. Ще раз переконуюся, що є люди котрим ці окуляри потрібні і дійсно мають результат - та й на своєму ж досвіді переконалася в цьому! А є такі, що не відчувають різниці в окулярах і без них - дуже ж це індивідуально!
  • 2015-08-24 16:26
    Я, наприклад, придбала собi такi окуляри у спецiалiзованому магазинi. Там менi пiдказали, ща найяскравiша ознака справжнiх окулярiв радужнi лiнзи. Окуляри с безкольоровим склом - пiдробка. На власному досвiдi переконалась в еффективностi цих барвистих лiнз.
  • 2015-08-25 17:29
    Извиняюсь за мой русский как обычно. Пишу с нетбука - нет украинского, а телефон, к большущему сожалению, поврежден экран.  
    Я давно-давно мечтала о таких очках. Еще как только в школе нам начали преподавать информатику. помню образ нашей учительницы))) мне нравилось и казалось, что это так круто - и компьютер и очки)) Помню такие мониторы были, какой-то полукруглый экран...меня аж тошнило от работы за ним. всегда плохо себя чувствовала после уроков, радовалась, что информатика хоть всегда была последним уроком. А вот когда нам с братом купили родители компьютер, сидела за ним чаще и как-то вроде адаптировалась. уже не так тошнило, а вскоре и вовсе перестало. А глаза, да помню очень болели...В институте у нас были крутейшие компы и мониторы))) об очках и не думала. А вот сейчас у меня нетбук с диагональю 10 и после долгой работы глаза болят, а работать приходиться ооочень много. Сижу и думаю, что мне лучше очки приобрести или новый ноут))) шучу конечно. оно то конечно лучше новый ноут, но с нынешними ценами новый мне не светит вообще... А вот как выбрать правильные очки, чтоб не обмануться...Оптика в нашем городе меня как-то вообще настораживает. что-то пока писала тут и размышляла, как-то грустно стало...Нужно что-то решать с приобретением ноутбука и все...И воплощать представляемый мне образ - леди в очках за компьютером)))
  • 2015-08-27 17:09
    Досить давно користуюся окулярами для компьютера .Хочу сказати , що вони не захищають , вони допомагають .Раніше , коли я не користувався цими окулярами , в мене боліли очі після тривалого користування компьютером , а зараз - ні .Вони дуже допомагають очам .На мою думку , всі кто працюють з компьютером повинні мати данні окуляри
  • 2015-10-28 14:15
    Один час по усіх офісах міста ходили торгові агенти і пропонували купити окуляри, для роботи за комп'ютером в тому числі. Але особисто я таким агентам не сильно довіряю. Ні відповідної освіти, ні гарантії на продукцію, ні можливості повернути її. Тому купувати окуляри потрібно лише в спеціалізованих магазинах і після консультації офтальмолога.

Наступний запис

2015-08-12 13:53

Товсті жінки

420
43

© 2010 - 2024. Всі права захищено.