Рукоділля

Група, учасників: 38
2015-06-10 22:05

Як зробити заколку

Для виготовленя простенької заколки мені знадобилося:
- квітка з листочками;
- заколка-крокодил;
- звичайний термопістолет із силіконом.
Готову квіточку зрізати зі стебла, але таким чином, щоб квітка трималася вкупі. Потім підібрати листочок та приклеїти його до низу квітки. Завершуючий крок: силікон в "пістолеті" добре розігріти та приклеїти заколку до основи.
Новенька квіточка-заколка готова.
19

Коментарі 5

  • 2015-06-13 13:57
    Я теж полюбляю рукділля такого плану ;-). Раніше часто щось пришивала дочці на ризинки, потім й до заклок добралася (і особливо до "крокодилів"). Але тоді все було значно складніше: я за допомгою шила робила дві дірки та пришивала обрану композицію)))
    • 2015-06-14 22:53
      І я робила так до придбання термопістолета. Але бувають поверхні, де краще все ж пришити нитками - клей чомусь довго не тримається (незважаючі на всілякі обезжирювання та інше). А на декотрих матеріалах його навіть не відірвеш))
  • 2015-06-15 09:20
    Дивлячись на картинку, необхідно відірвати жилки з листочка, вони заважають і користі не приносять. Ще хочу розповісти, чому клей іноді приклеює добре, іноді погано. 
    По-перше, клей також буває різний, якщо Ви, навіть, не бачете різниці. Я декілька років професійного користування клеєм для термопістолета та покупки його в різних місцях, я вбрала одного продавця, у якого клей тримається дуже міцно.  
    По-друге, погано тримає клей, якщо пістолет недостатньо розігрітий, я не починаю клеяти, раніше, ніж пройде 5 хвилин (достатньо для розігріву) 
    Також звернула увагу, що якщо взимку прикраси винести на холод, або в них проитися, вони частіше відпадають, це пов'язано з металевою основою. Вона дуже охолоджується, то необхідно укриплювати зворотню частину. На прикладі малюнка з соняшником-зворотня частина (фото2): необхідно на основі віджати лапку та приклеяти поперек на зубчики листочок або смужечку стрічки.
    • 2015-06-17 01:21
      Дякую за корисні поради.
    • 2015-07-02 13:59
      Так, я згідна з вашою думкою. Я теж досить давно займаюсь подібним. Я роблю на замовлення подібні речі. Дуже шкода, коли клієнт не встигне почепити заколочку, а вона розлетиться. Особисто я, стараюся добре притискати більші, основні деталі, а потім вже клеїти менші. Ну, а щодо пришивання, то треба буде спробувати, можливо, це якраз те, чого бракувало.)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.