2015-03-10 17:59
Я завжди покупала звичайне молоко в пакеті. І, використовуючи якусь частину, ставила його в холодильник, граючи в російську рулетку – чи розіл’ють його, чи ні. Дуже часто розливали.
Так, воно дешевше за молоко в паперовій коробці, чи в пляшці, але, не дуже зручне у використанні.
Останнім часом я покупаю молоко в картоні, воно дорожче, але використовуємо – випиваємо ми його до останньої краплинки. Мені стало цікаво, чим відрізняється одне молоко від іншого. Що таке пастеризоване, стерилізоване молоко?
#Пастеризованемолоко – молочний продукт, який нагрівають до температури 70 градусів на протязі декількох секунд. Завдяки такій технології, молоко стає безпечним для використання, та зберігає всі корисні властивості.
#Ультрапастеризованемолоко – продукт, що витримав високу температуру (біля 150°С) на протязі декількох секунд, та миттєво був охолоджений. Термін використання такого молока дуже довгий.
#Стерилізованемолоко – це молоко, доведене до стану стерильності – те, чого прагнуть господарки, консервуючи овочі та фрукти. Термін використання довгий. Дуже довгий. Користь майже мінімальна.
Молоко в целофановому пакеті відрізняється від іншого лише тим, що така упаковка дешевша та може деформуватися.
Виробники молочної продукції зацікавлені в тому, щоб молоко мало більш тривалий строк використання. Споживачі, купляючи молоко в крамниці, зацікавлені в тому, щоб воно було свіже, доступне та смачне. І щоб не розливалось.
А досвідчені покупці радять купляти молоко, що позиціюється, як дитяче.
0

Коментарі 3

  • 2015-03-11 15:41
    Я вже довгий час купляю молоко в пакеті. По-перше дешевше на 1-1,5 грн, а по-друге, там термін придатності 3-4 доби. Мені це імпонує. В картонних пакетах біля тижня термін придатності. В нас для таких пакетів-проливайок є літрова кружка, в яку ми ставимо початий пакет:) Кружка чудово вміщається в холодильник) А молоко з терміном 45 діб ми беремо на роботу, до кави додавати)
    • 2015-03-11 17:11
      Чоловік моєї сестри працює на молокозаводі. Там, до цих пакетів дають спеціальну ємкість. Але він ніяк не принесе.
  • 2015-03-11 23:49
    А чим важко просто перелити в літрову банку? Хоча в нас до цього просто не доходить - молоко закінчується раніше))

Наступний запис

2015-01-02 19:51

Мода на домашних животных.

6
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.