2015-04-08 16:13

Про походження прізвищ

Виявляється, прізвища ведуть своє походження за трьома основними ознаками. За географічною ознакою, за індивідуальною ознакою, за професійною. Таким чином можна відстежити походження свого прізвища. Наприклад: Коваль - зрозуміло, що в роду були ковалі (професійна ознака); Дніпрянський - предки жили на Дніпрі (географічна ознака); Лисенко - в роду були лисі (індивідуальна ознака). Так можна відстежити будь-яке прізвище. Причому, логіка походження прізвищ дотримується в будь-яких національних мовах. Єдине, потрібно знайти правильний переклад слова, яке закладено в основу прізвища. Наприклад, така відома німецька прізвище як Шумахер (Schuhmaher) має професійне походження і означає в перекладі "швець")))
3

Коментарі 3

  • 2015-04-08 16:39
    Історія мого дівочого прізвища повідомила, що прізвище пішло від людини з великою пятою точкою))) А ще я якось вирішила, що хочу дізнатися про пердів і составити генеалдлогічне дерево. До сьомого коліна було б дуже важко, але дуже хотілося. Зверталася до двох великих архивів із заявкою, але нічого мені не відповіли..
  • 2015-04-08 17:36
    Моє дівоче прізвище пішло від назви квітки - калачика (Калашнік). А ось зараз, по чоловікові я "Надольна", означає якісь дольки, ділити на дольки.  
    Я читала, що в давнину, батюшка, коли охрещував дитину, надавав їй ім’я, а інколи навіть прізвище. Деколи вони були наскільки неадекватні і залежали від того, чим займалися батьки. Багато таких прізвищ збереглися і на сьогоднішній час.
  • 2015-04-08 18:39
    К сожалению далеко по фамилии не уйдешь к предкам. На Руси фамилии покупались богатыми и это было не так уж и давно (сравнительно со всемирной историей), а простые люди имели прозвища, которые намного позже становились (при желании) фамилией.

Наступний запис

2015-04-08 15:00

#Весна #Відпочинок #Квіти

11
2

© 2010 - 2024. Всі права захищено.