2015-01-15 12:12

Гострі баклажани "Кобра"

А ось іще один чудовий рецепт, однак цю страву я готую виключно для споживання у свіжому вигляді, хоча деякі господині й закатують у баночки. Синенькі, приготовані за цим рецептом, гострі, - для тих, кому це до смаку. Узагалі, я дуже люблю #баклажани і знаю багато смачних страв із них. Цей #овоч (чи #ягода ?) дуже корисний, особливо для тих, кому дошкуляють #нирки , але тоді не за рецептом, який зараз я вам запропоную. Якщо є будь-який #недуг , гостре краще не вживати.
А для тих кому можна хоч трохи гостренького, слід купити 6-7 не дуже товстих баклажанчиків, помити їх, обсушити й нарізати кільцями. Обсмажити з обох боків на гарячій пательні з олією. А поки кільця будуть стигнути, є #час приготувати приправу. Нам знадобляться #часник , гіркий та солодкий перець, томати й трохи петрушки. Ще, звісно, #сіль . Пропорції можна складати довільно, а гіркий прець додавати за смаком.
Зазвичай на 6-7 баклажанів я беру стільки ж болгарських перчин і 10-12 середніх томатів, ще 2 голівки подрібненого часнику. Й, мабуть, зо 3-4 (можна більше) червоних гірких перчини. Усі ці овочі перекручуємо на м"ясорубці, додаємо сіль за смаком (2-3 ст ложки) й порібнену петрушку. Ще можна влити 100 гр оцету, ала це за бажанням. Тепер складаємо шарами в емалірований #посуд смажені синеньки й персипаємо їх гострою приправою. Ставимо на пару годин у #холодильник .
Кажу стовідсотково, - це дуже смачно. Коли я подаю такі синенькі до столу, їх беруть перш за все. На свої літні свята, а у цей період у нас вдома самісінькі дні народження, ми без ціїє страви не обходимося. Дуже смакує вона до шашликів. Словом, спробуйте приготувати, - впевнена, вам також сподобається. А хто бажає, - складає "Кобру" у банку, стирілізує й закручує. Ці #синенькі можна пару тижнів тримати у холодильнику свіжими. Смачного вам.
11

Коментарі 0

Наступний запис

2015-01-12 14:48

Готуємо смачно - смажені болгарські перці

7
1

© 2010 - 2024. Всі права захищено.