2015-03-07 12:16
Вчора переглянула кінострічку Kingsman: Секретна служба, яка має досить непогані рейтинги. Зараз мої думки стосовно цього я хочу викласти в #рецензії . Як на мою думку, фільм виявився по-справжньому хороший. Давно вже фільм не викликав в мене таку широку посмішку і гарний настрій. Виконаний він в трохи перебільшеній, але все ж традиційній манері класичних шпигунських картин. Фільм розповідає хай і не сильно оригінальну, але вельми захоплюючу історію. Історію, традиційно досить масштабну, але разом з тим наділену певною комічністю головного лиходія.
Головне достоїнство фільму не в його структурі, не в сюжеті, а в загальній цілісності фільму, як художнього явища. Важливу роль відіграє створена атмосфера: поведінка героїв не як індивідуумів, а як складових тіла фільму частин; саундтрек як кров, що біжить по венах цього тіла, картинка як вікна в його душу. У справі створення образів дуже велику роль відіграють костюми. Обраний стиль - це сувора класична елегантність. Строгі костюми підкреслюють приналежність не просто до шпигунського суспільства, але до самих англійських традицій.
Основний костюм Еггсі - спортивний, тобто у звичному розумінні стиль шпани, і це незважаючи на шанси потрапити в команду джентльменів. Давно відомо, що на поведінку людини впливає те, як він одягнений, і, можливо, це причина всіляких дрес-кодів.
Ідея грандіозного злодійства повинна припасти до смаку людям, закоханим у «зелені» ідеї. Логіка спіймана дуже чітко, часто приходить думка: «А й справді!». Проте варто проводити грань між простою боротьбою за збереження планети і страшним радикалізмом, яким страждає головний лиходій. Знову піднімається питання кордонів допустимості та спроб деяких людей пограти в Бога.
План здійснення лиходійства виглядає як легка насмішка над нашим високотехнологічним століттям. З одного боку, технології роблять життя зручнішим, але з іншого - значно вразливішим, ніж воно було раніше.
Окремо хочеться відзначити чудового Коліна Ферта. «Родзинка» його героя в його сталості поведінки, повсякчасної елегантності, навіть у той момент, коли він укладає на лопатки десятки супротивників. Самі бої поставлені так, що ними милуєшся. Не важливо, правдоподібні чи рухи, важливо, що вони надзвичайно красиві і кіногенічні. Будь-який #фільм - це казка, так нехай же і бійки в картинах будуть цікавими.
12