2015-01-17 10:17
Виникло бажання поділитися історією селища у якому я народилася. Розташоване воно у Донецькій області Слов'янського району. І має назву #Майдан . Це для тих хто говорить, що у нас ніколи не жили українці. Просто пам'ять про це стиралася на протязі дуже великого часу. У нашому етнографічному музею, розташованому на свіжому повітрі, розказують, що сюди приїхав пан Бантиш з російськими селянами ї тут вони осіли. Не знаю скільки було тих переселенців, та чому всі мешканці розмовляли українською мовою, ніхто не пояснює. Та моя бабуся розповідала, що її дід був #козак . А від мого дому за 100 метрів розміщувалися, якісь дивні земляні насипи, схожі на #фортекаційніспоруди , По їх будові можна здогадатися, що оборону можна було вести на всі сторони. Такий собі козацький блок-пост по-сучасному. Зараз вони повністю зруйновані, та я їх пам'ятаю з дитинства. Має те місце назву "Могила". У дитинстві я про це не замислювалася, та тепер розумію. Там загинули #козаки , останні захисники #козацькоїдержави , від російського війська. А на місці де ми живемо, збиралися козаки і радилися як далі жити. Кожна родина, крім основного прізвища, мала ще кумедне прізвисько, наприклад Курінні, Коритьки і т.д.. Тепер хочу на тому місці збудувати #памятнийхрест , щоб ця сторінка нашої історії, не була забута у майбутньому. І ніхто не сумнівався, що Донбас це Україна.
5

Коментарі 3

  • 2015-01-21 00:54
    Заінтригували Ви мене своїм розказом про своє село. Хотіла знайти в інтернеті більш детальну інформацію про створення села (історію), але марно, нічого не має. Хочеться більше інформації і фото Майдану.
    • 2015-01-21 11:39
      Інформації дійсно не має. Це все мої дослідження. Я довгий час тут не проживала, але за обставинами вимушена була повернутися і хочу найти підтвердження моїм гіпотезам. Ця інформація зібрана по шматочкам, поки вона не склеїна до купи, але я цим займаюсь.
  • 2015-02-01 12:56
    Коли ще у школі навчалася, досліджувала історію свого селища. Я живу у Запорізькій області, смт Михайлівка. Заснував його у 1805 році Михайло Чудновський, збудувавши тут свій курінь. У нас навіть свій гімн є.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.