Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-12 15:54

Догляд за кротоном

Маю вдома три чудових кротона. Два з них лишила свекров, третій придбала особисто, щоб подарувати свекрові замість тих двох, але так він у мене і лишився. Пережили рослинки переїзд взимку і жахливий ремонт зі штробінням стін
#Кротон (офіційнана назва #Кодіеум ) – рослина родом з тропіків, любить вологу і тепло. Влітку бажано поливати через день і оприскувати, але після «процедур» не можна виставляти на сонце, щоб листя не отримали опіки.
Я доглядаю кротон мінімально: грунт – універсальна суміш, горщик – пластиковий з днренажем на дні, полив і оприскування. Інколи підживлюю універасильнім добривом. Начебто кротони почувають себе непогано) Один з них постійно цвіте, не дивлячись на те, що його давно вже потрібно пересадити)
Вважається, що яскраве забарвлення залежить від попадання сонячних променів. А у мене якось навпаки – кротон, що стоїть на східному вікні – зелений, а ті що в глибині кімнат – яскраві)
21

Коментарі 7

  • 2015-05-13 09:30
    Купувала я якось кротон собі, дуже він мені сподобався своїм яскравими листям, але нажаль, пробув він у мене трохи менше року. Спочатку була гарна рослина, потім потроху почали відпадати листя, і був один голий стовбур, а зверху пару листочків, у кінці, взагалі, пропав. Що я зробила не так, я не розумію: обприскувала, поливала два рази на тиждень, але йому у мене не сподобалося. Більше я його не купувала.
  • 2015-05-13 13:32
    Які класні) Їм у Вас дійсно добре, бо ті що я бачила у магазині були значно гіршими і не виникало бажання їх купити, у Вас же справжні красені.  
     
    А які літачки на задньому фоні))
    • 2015-05-13 13:51
      ))) то фото з дитячої кімнати) ті шпалери мали бути тимчасовими) але вже третій рік на тому ж місці)
      • 2015-05-13 14:15
        Немає нічого постійнішого, чим тимчасове)
  • 2015-05-13 19:24
    А я вперше побачила цю екзотичну рослину на роботі. І звичайно ж мою увагу він привернув своїм цікавим забарвленням і формою листя. На той період часу я стала спостерігати за квіткою. Виявляється кротон ще й розумний квітка. Я помітила, що як тільки йому не вистачало вологи, він миттєво опускав листя. Своєрідний індикатор поливання. А ще мені сподобалося, що під впливом сонечка нижнє листя кротона набуває червонуватого забарвлення.
  • 2015-05-15 15:34
    А у мене якось з кротоном не склалось..Купила в квітковому магазині, пробув десь місяць, а далі почало опадати листя...я до нього, а по лисках і стовбурі повзають якісь павучки....зібрала його в кульок і викинула на смітник... ось моя історія... напевно його ще можна було врятувати, але побоялась щоб не заразив інші...
  • 2015-07-27 14:45
    9 років тому ми з моїм (тоді ще) майбутнім чоловіком купили в квітковому магазині кротон в подарунок його мамі. Чесно кажучи не знаю як саме вона за ним доглядає, але цей кротон один з найгарніших які я бачила. Часто сміємось з чоловіком от що означає подарунок від чистого серця. За 9 років у нього відпало може 3-4 листочка, а забарвлення на листі знизу догори змінюється від темно червоного до жовтого, і від ніжно-зеленого до темно-зеленого

© 2010 - 2024. Всі права захищено.