Кімнатні рослини

Група, учасників: 31
2015-05-12 14:03

Мої кімнатні рослини... або вазони для лінивих

Знаєте, іноді буває, що заходиш до когось в гості — шикарна квартира чи будинок, чудовий ремонт, стильні меблі... що ще потрібно? А не відчувається в цьому домі життя, незатишно якось. Особисто для мене такий затишок створюють #КімнатніРослини — вони буквально оживляють приміщення.
Сьогодні вирішила показати декілька своїх улюбленців. Скажу зразу, я не фанатик у мене немає 10 спеціальних лійок, окремого добрива для кожної рослини, штучного освітлення та мікроклімату. Вони просто ростуть, а я їх просто іноді поливаю)
Для початку папороть. Декілька років назад я вкрала невеличкий пагін у дуже підлої і неприємної колеги. Знаючи людину, не думала, що він прийметься. Але от яким він виріс всім на зло)
Далі йде гібіскус або, як ще його називають, китайська троянда. Залишився ще від бабусі. Всі, хто його бачить вперше, чомусь думають, що він штучний.
Дифенбахія. Фото трішки застаріле, зараз це вже майже метрова красуня. Але доводиться ховати її від кота на балконі. У них стан війни)
Фікус. Теж залишився від бабусі, однак тоді на ньому було лише 3 листочки. Росте повільно, але якщо надумає, то викидає листок за листком.
Спатіфіліум. Виростила з маленького пагінця з двома листочками. До речі, є повір'я, якщо він зацвітає, то обов'язково хтось має вийти заміж. Ми на роботі вже тричі це перевірили)
Драцена. Подарунок мами. Кіт чомусь часто приймає її за траву, тому зараз вона вже не така гарна(
Хойя. Дуже симпатична кімнатна рослина, виглядає так, ніби зроблена з воску... а як цвіте!)
Сінгоніум. В принципі він гарно плететься... але у мене нікуди. Так що в горщику буквально наплутано 2 метри ліан. Росте, як скажений — уже всім знайомим його подарувала)
Назву наступної рослини не пам'ятаю. Колись купила в магазині на останні гроші — просто сподобалась... правда після цього тиждень сиділи на сухому пайку.
Незрозуміла фігня. Дісталась у спадок від колишньої колеги. Усі, коли її бачать, запитують, навіщо мені в дому засохший вазон. Та не засохший він, просто рожевий!
Це лише частина колекції. Але дані рослини самі невибагливі і витривалі. Виживають в будь-яких умовах, тому можу порадити навіть самим забудькуватим)
677

Коментарі 22

  • 2015-05-12 14:32
    Уууух какой папоротник шикарный. Вы что с ним делаете? У меня очень много пустил листьев, но они все какие-то коротенькие. Вообще, мои папоротники на пуделя похожи. Ой, ой, а вот тот гибискус.... ииии, и я такой хочу. Блин, Татьяна, у вас все цветы клёвые. как раз такие как я люблю - красивые кустики. А ещё на фоне любимых обоев я теперь знаю как они будут смотреться. Уже молчу о таких же горшках как у меня.
    • 2015-05-12 15:50
      Я его просто не трогаю) А вообще папоротник нужно ставить повыше и подальше от солнечного света - тогда он будет темным, сочным и большим. 
      Спасибо)) Мне тоже больше всего такие кустики нравятся - чтобы постоянно красивые были, а не только тогда, когда цветут.
  • 2015-05-12 14:33
    И ещё: думаю, что вы хороший человек, но я бы у вас украла все цветы без исключения, разве что обои оставила.
    • 2015-05-12 15:51
      Говорят, что лучше всего приживаются именно те цветы, которые крадутся)) Так что сама таким страдаю)
  • 2015-05-12 15:20
    Ваші рослини виглядають доглянутими і задовленими життям:) Остання рослина схажо на вид антуріуму. А як ви спасаєете драцену від кота? Моя киця скор доїсть мою метрову красуню-драцену(( киця перетиная будь-які переподни, щоб дістатися до листочків, особливо молоденьких(( 
    В мене теж є спатафілум, драцена, також три кротони, антуріум, два каштанопермума, три маленьких молочаї, бегонія і ще рослина, яка вється із фіолетовими листочками) не знаєте, що воно таке?))
    • 2015-05-13 12:32
      Ні, це не антуріум, про нього я поки що тільки мрію) 
      Драцену я намагаюсь ставити в важкодоступні місця, одна, на скільки змогла зрозуміти, таких для котів не існує) 
       
      Каштанопермум - вперше почула таку назву)) А виявляється дуже гарна рослина. Вже поклала не неї око) 
      А про рослинку з фіолетовими листочками, на жаль, нічого не знаю(
  • 2015-05-13 09:32
    Відгукнулась на ваше "ліниві вазони", і не зовсім зрозуміла - де вони? А потім поміркувала, роздивилась вазони. Вся "лінивість" їх - у господині) Але, якщо серйозно, ви таки маєате рацію - вазони так влаштовані, що не поливати рослини просто злочин) Я точно піду та придбают таку річ. Мені у спадок від чоловіка дісталися квіти (кактуси, алое, які довго можуть без вологи, на жаль), а для мене це проблема. Їх треба не забути полити. Так от такий вазон - відмінна знахідка для мене. Налила у піддончик водички, і забула на час, квітка сама вбере скульки їй потрібно. Можливо, щось не так я зрозуміла?  
    На жаль, тут не можна вікласти фото. я бі показала забуті мною квіти, які тепер поливаю.
    • 2015-05-13 12:34
      Я мала на увазі, що ці вазони підійдуть для лінивих людей, які не мають бажання або часу щодня ними займатися, оскільки ці рослини зовсім невибагливі, вистачає лише поливання.
  • 2015-05-13 09:33
    Пробачте, не ліниві вазони, а вазони для лінивих)
  • 2015-05-13 10:23
    Таня, у вас тут ціла колекція. Папороть класна. В мене вдома теж раніше була, єдина рослина, що росла нормально. Бо дуже темна квартира. Я бачу ви полюбляєте рослини, що ростуть великі, з масивними листочками. 
    І китайська троянда в мене була. Коли вона виросла до стелі віднесла на роботу. Я воду працювала в жеці, робота була за 10 метрів від мого дому. Хлопці до кабінету занесли. Вже і жеку немає в тому місці, а моя квіточка стоїть у нових власників приміщення -)))
    • 2015-05-13 12:48
      Дякую)  
      Я справді люблю вазони з гарними і великими листочками, такі, які постійно виглядають гарно. А Вам які більше до вподоби? 
      Вазон до стелі - взагалі моя мрія)) Але немає куди такий ставити. Свою троянду спеціально виставила на полицю, і пообрізала верхні гілочки, щоб вона вона росла в шир і була розлогою. Тепер займає цілий куток в кухні)
      • 2015-05-13 13:55
        В мене в квартирі тільки «сімейний кактус». Сімейний – бо подарувала його чоловіку, коли ми ще зустрічались маленьким кактусенятком. А виріс вже великий-великий. В мене вдома дуже темно, квіти не ростуть. На роботі вирощую фіалки разом зі співробітницею. Мрію, що коли переїду до власної квартири заставлю підвіконня квітами. Мені подобається «виноград» - я не знаю як правильно називаються, в’ється і листочки як у винограда, тільки маленькі. Також на роботі виростила -)
        • 2015-05-14 15:40
          Кактусенятко)) Ой, не можу)) 
          А той "виноград" мені теж дуже подобається. Колись у знайомих бачила цілу стіну ним заплетену - вони так зробили перегородку в кімнаті, розмежувавши кухню і вітальню.
  • 2015-05-24 14:30
    Чудова колекція кімнатних рослин! Мій чоловік кожен рік погрожує викинути моїх велетнів: монстеру та дифенбахію. Особливе це відбувається весною та пізньої осені, коли треба ці рослини виносити або на балкон, або з балкону в кімнату. 
    Дифенбахія – чудовий барометр, коли повинен піти дощ, на листях дифенбахії виступають краплинки.
    • 2015-05-24 22:05
      Як же ж я люблю великі вазони... от тільки площа квартири не дозволяє їх заводити. 
       
      Кажете дощ дифенбахія показує? Пішла дивитись на листочки, а то він мені зараз ой як потрібен)
      • 2015-05-25 18:12
        Дифенбахія, монстера, калла та ще багато інших рослин є барометрами. Вони чудово відчувають зміни клімату, та коли повинен піти дощ, на їх листях появляються краплинки «дощику» або сльози, як я їх називаю. Рослини починають плакати. Вже кілька днів моя дифинбахія плаче, а зараз на вулиці дуже гримить, мабуть буде дощ.
  • 2015-07-15 13:36
    У мене зацвіла дифенбахія! Я, навіть, ніколи не знала, що вона квітне, але одного ранку глянула на свою красуню та не зрозуміла, що з нею таке. Дивлюся, а у неї лізе листочок, але якийсь більш товстий ніж завжди, а потім через кілька днів я зрозуміла, що це квітка. Квіти у дифенбахії схожі на подорожник, принаймні зараз, їй вже більше тижня, але до кінця вона ще не розпустилася.
    • 2015-07-15 19:20
      Для мене це теж стало новиною) Покажете?
      • 2015-07-25 15:24
        Я залишила свої рослина та поїхала відпочивати на море, сьогодні приїхала та що я бачу? – всі рослини чудово обішлися без мене, а моя дифенбахія лежіть на підлозі, але стовбур ще цілий. Квітка до кінця так і не розпустилася, а вже почала підсихати. Завтра, якщо вийде, я покажу фото моєї дифенбахії до поїздки на море. 
        Зразу хочу заспокоїти, рослина ціла, але як я дізналася з інтернету, коли вона квітне, тоді дуже багато сил віддає на квітку, а стовбур часто гине, тому багато хто квітку зразу обрізає.
  • 2015-08-15 12:55
     
    Як я і обіцяла показую фото квітки дифенбахії. Ніколи не знала, що вона може квітнути у домашніх умовах. Нічого цікавого у квітці немає, але сам факт, що вона зацвіла – це вже чудово. На цьому фото квітці пару тижнів. 
    Правда у тому, що всі дають пораду квітку видаляти, тому що вона забирає усю силу самої рослини – це також правда, після квітіння моя дифенбахія почала гинути, але я сподіваюсь, що її врятую.
    • 2015-08-15 19:41
      Дякую за фото) Для мене це справжня дивина, оскільки вдома ростуть декілька дифенбахій, але жодна так і не зацвіла. Ви кажете, що квітці декілька тижнів - а скільки вона взагалі протрималася? Схожа на качанчик) 
      Нехай ваша рослинка вилікується і знову радує своєю красою!
      • 2015-08-17 13:29
        Скільки я шукала, але знайшла тільки одну відповідь – дифенбахія квітне біля чотирьох тижнів. Моїй квітці два тижні, а далі, як я і писала, я поїхала на море, за квітами ніхто не дивився та їй забракло води. Коли я приїхала, кінчик квітки був засохлий, а потім він зів’яв.  
        А самій рослині всього лише три роки, я вважаю, що вона в мене ще дуже молода. Взяла її маленькою рослинкою, яка у воді пустила коріння, посадила у землю, останні два роки вона сильно пішла у ріст, навіть не знаю, куди її вже ставити.

Наступний запис

2015-05-11 20:31

Герань кімнатна

66
10

© 2010 - 2024. Всі права захищено.