Краса та Здоров'я

Група, учасників: 26
2015-10-27 15:06

Київські лікарні

Той, хто читав мої попередні статті, той знає, що я неодноразово вже описувала стан столичних лікарень різних спрямувань та різних районів Києва. І хоча усі вони відрізняються чимось, але стан їх однаково занедбаний та жахливий. Ви гадали, що у столиці Мінохоронздоров'я на більш розвинутому рівні працює? Запевняю вас, що це не так. Але про це можна дізнатися тільки порівнюючи.
Так от, фото, яке я зробила у поліклініці №1 міської клінічної лікарні №11 (вул. Рогозівська, 6) саме говорить про те, що твориться у столичних поліклініках та лікарнях. Але навіть такий стан тішить мешканців Києва, бо вже багато років влада закриває одну лікарню за іншою. Знаходиться хтось з «волохатою рукою», хто в тих напівзруйнованих будівлях лікарень, кошти на ремонт яких вже давно не виділяється, відкриває приватні клініки, центри, фірми. І навіть такі дірки у стелях та підлозі не заважає хворим відвідувати бідолашні державні поліклініки чи амбулаторно лікуватися у лікарнях. Краще так, ніж їхати у сусідній район до лікаря і тягнути через пів міста маленьку дитину. Пишу це і гірко посміхаюся… ми такі вже забиті своїм буттям, що радіємо навіть тому, чому цивілізовані люди радіти не можуть.
17

Коментарі 6

  • 2015-10-29 00:40
    Н-да, чим далі, тим краще... а лікуватись все-одно потрібно(
  • 2015-10-29 20:33
    Нічого дивного, що стан медичних установ настільки жалюгідний. Все через те, що навіть ті копійки, які виділяються на підтримку медичних закладів - не доходять до кінцевого споживача. Найпечальніше в усьому цьому те, що ніхто не намагається змінити ситуацію на краще. Лікарі це прекрасно розуміють і також не проявляють ентузіазму в лікуванні пацієнтів.
  • 2015-11-02 13:29
    Наша медицина у глибокій прірві. У моєму місті ситуація не краща. Хіба, що зробили зовнішній ремонт полікніки - маю на увазі фасад. А за середину забули чи грошей не хватило. Бачиш зі двору, ніби класно, супер. Заходиш всередину - те саме, що на фото - обдерті стіни і стеля. (((((
  • 2015-11-02 23:16
    У нас в Рівному старовинну будівлю в центрі міста, де багато років функціонувала жіноча консультація, відвоювала собі... прокуратура. Чиновникам все одно, що медичний заклад, в якому на другому поверсі було відділення патології вагітних і лабораторії, потребує дороговартісного капітального ремонту. Зрозуміло, що не з їх власних кишень йтимуть на це гроші.
    • 2015-11-03 08:35
      А у нас три года шла война за детскую стоматологию. Забрали. И отдали какому-то центру по реабилитации алко и нарко зависимым. Теперь вокруге шляются наркоманы и валяются шприцы. А последний год идет бойня за детскую поликлинику. Кто-то глаз на нее положил. Всё это печально очень.
      • 2015-11-08 11:10
        Понятно, что всё это - "на благо народа"(

© 2010 - 2024. Всі права захищено.