2015-01-17 20:45

Хочу розказати історію про велику дружбу між собакою та кішкою, котрі жили в квартирі у моїх батьків, коли ми з сестрою були ще дітьми.

#Собачка # - пекінес, дуже весела і галаслива дівчинка Джулька. Коли їй було 8 років, у нас появилося маленьке кошенятко (померла старенька сусідка, в якої залишилася #бритнська_голуба_кішка # з тритижневими малятами, котрих роздали бажаючим). Ми нарекли котика Дімкою. Джулька відразу прийняла кошенятко як своє дитя - вилизувала, гріла, спала з ним, не допускала нас, дітей, тривожити малюка.
І виріс наш Дмитрик великим і красивим котом з лагідним характером. Так як був він красенем з пухнастою сріблястою шубкою, то і від наречених не було відбою. Одним словом, розгулявся наш Дімка, і коли відчув, що у сусідів загуляла кішечка - якось втік з квартири і... пропав.
Здається, найбільше переживала з цього приводу Джулька - ми цілими днями шукали нашого "волоцюгу" по підвалах сусідніх будинків, розклеїли вивіски, кликали і перепитували перехожих. А Джуля винюхувала сліди, бігала і жалібно скавучала. Так в пошуках пройшло 5 днів.
І от одного разу, коли я вигулювала собачку і, як завжди, кликала Дімку, Джуля побігла у сусідні двори і зникла з виду. Я залишилася чекати біля будинку, тому що вона так часто гуляла. Цього разу вона затрималая десь на півгодини.
Раптом чую - галасливе гавкання і дике мявчання кота. Виходжу на вулицю і бачу картину: попереду, весело вистрибуючи і бігаючи взад-вперед, біжить наша Джулька, а позаду, жалісно лементуючи, тягне ноги наш Дмитрик - весь в болоті, задні лапи в мазуті, такий виснажений і нещасний....
Потім діти з сусідніх дворів розказували, що раніше бачили, як собаки загнали кота в підвал, де він попав в якусь бочку з мазутом. Вийти з підвалу, напевне, боявся, тай двір був чужим - дороги додому не знав. Якби не допомога Джулі - так і не знайшли б нашого улюбленця.
#Дружба_тварин # тривала до самої сметрі Джульки - вона померла у віці 16 років від старості. А Дімка все-таки пропав - півроку по смерті своєї коліжанки. Коли на Новий рік в хату приходили колядники, він умудрився втекти з квартири і зник. Дуже надіємося, що його забрали добрі люди в хорошу сім'ю. Щороку, коли в хату просяться колядники, ми з сумом згадуємо про наших маленьких друзів з великими люблячими серцями.
10

Коментарі 5

  • 2015-01-17 21:35
    Дуже гарна історія. Чомусь часто дружба між тваринами краща, ніж між людьми
    • 2015-01-18 00:21
      Та чого зразу так категорично) - я в 5-му класі почала займатися сучасними танцями, знайшла трьох подружок. І от уже 15 років ми дружимо, тепер уже сім'ями. І ЖОДНОГО разу ми не сварилися. Правда, живемо в різних районах міста, стрічаємося не дуже часто, тобто, не кожен день. Може, це і зберегло нашу дружбу.
      • 2015-01-18 12:36
        Дуже рада за вас)  
        В мене ж все так гарно не вийшло, тому взагалі розчарувалася в жіночій дружбі.
  • 2015-02-05 16:05
    Дуже зворушлива історія. В нас кіт як гуляє, то на довго. Одного разу 3 тижні його не було. Ми вже подумали, що з ним мабуть щось трапилось погане. Якось вже звикати почали жити без нього. А тут він заявляється. Навіть не дуже й похудав, вірогідно десь він харчувався. Доволі чистий, ніяких не було на ньому пошкоджень. Звичайний кіт, тільки трохи голодний. З того часу він на такий довгий термін не зникав. То й добре. =)
  • 2015-02-12 15:36
    Історія і справді дуже зворушлива. Тварини - вони дуже чемні і вірні створіння. Щодо колядників - то мушу сказати, що ніколи не впускаю їх до власної оселі. Вважаю, що ця традиція колядувати, за сучасних умов застосовується та трактується не зовсім вірно: отже це не гарна ідея ходити по домівках чи квартирах незнайомих людей. Можна прийти колядувати до друзів, рідних, тобто - туди, де на вас чекають і будуть вам ради. На превеликий жаль, багато шахраїв використовують цей звичай, як засіб вдертися та пограбувати чужу домівку.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.