Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-07-03 11:03

М’ясний рулет. Рулет у шубі з картоплі. (частина 1)***

Попереджую одразу, що рецепт не для слабкодухих. Мороки багатенько, але воно того варте.
Необхідні інгредієнти та технологія приготування.
- м'ясо свиняче (0,5 кг.);
- цибуля (велика 1 шт.);
- морква (2 шт.);
- помідор (1-2 шт.);
- часник (1 зубчик);
- картопля (0,5 кг.);
- яйця (2 шт.);
- допоміжні інгредієнти - сіль, перець чорний, перець білий, борошно, приправи, майонез, зелень, олія.
М’якоть свинини розрізати так, щоб отримати велику відбивну. Немає значення вздовж чи поперек волокна різати (в мене не було вибору і я різала вздовж волокон: на смак ніжність м’яса це не вплинуло). Добренько відбиваємо м’ясце, змащуємо легенько майонезом і відставляємо на півгодини. У цей час готуємо начиння: цибулю та моркву дрібно ріжемо/тремо на терку і обсмажуємо. Охолоджуємо. Помідор дрібно ріжемо кубиками і теж обсмажуємо разом з вичавленим часником. Охолоджуємо.
Наш майбутній рулет солимо, перчимо і насипаємо один шар – цибуля з морквою, інший шар – помідор з часником. Тугенько завертаємо м'ясо у рулет, обвалюємо його у борошні і на півгодини охолоджуємо у холодильнику.
У цей час готуємо «шубу» для рулету: картоплю тремо на терку з дрібними отворами прямо у холодну воду, набрану в ємкість. Промиваємо терту картоплю і вичавлюємо з неї всю рідину. Далі потрібно робити все якомога швидко: солимо картоплю, перчимо (білий перець), додаємо 1 яйце та приправи, а також пару ложок борошна, вимішуємо. На стіл простеляємо харчову плівку і викладаємо ложкою картоплю. Це потрібно робити швидко, бо завдяки солі картопля починає виділяти рідину і «стікати» соком. Саме тому в мене не було часу зробити посагові фото цього процесу, я поспішала.
*** Продовження у частині другій http://betaproject.net/retsepty/wall-i9915.html#co...
5

Коментарі 5

  • 2015-07-10 09:14
    А м"ясний шар складається з декількох, але великих відбивних, викладених у пласт? Не побоюся труднощів і, все ж таки, спробую приготувати Вашу заманливо-апетитну страву!
    • 2015-07-10 09:17
      А який ефект дає ця процедура з промиванням натертої картоплі?ЇЇ потім на сито процідити від води, чи марлею віджати?
    • 2015-07-10 10:39
      Это большой цельный кусок мяса. Процедура с картошкой не дает картошке потемнеть, освобождает от лишнего крахмала и так удобно. Попробуйте и вы поймете разницу. Потом можно и на сито, и марлей (нет значения) отжать.
      • 2015-07-13 14:34
        Дякую Вам Велике, Тетянка! Все зробила по Вашій доступній інструкції, і для першого разу можу похвалитися вийшло дуже навіть смачно. Я боюся ризикувати і готувати не відомі страви, але на цей раз не пожалкувала. І з картоплею все зрозуміло.

Наступний запис

2015-07-02 23:44

Запіканка з кабачків та сиру

15
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.