Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-22 09:51

Овочеве рагу

Компоненти:
Картопля – 3 шт.
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
горох зелений – 100 г.
квасоля – 100 г.
капуста – 100 г.
сіль
зелень
рослинна олія – 4 ст. л.
помідори – 2 шт.
перець чорний
часник – 2 зуб.
Лавр
Як приготувати рагу:
Так як у нас багато #овочів , їх потрібно обробити. Очищаємо і промиваємо. Нарізаємо традиційно, моркву – соломкою, картоплю – середніми брусочками, а цибулю, часник і зелень дрібно порубаємо, капусту шаткуємо. З помідорів знімемо шкірку і нарізаємо шматочками.
Заздалегідь відварюємо квасолю і зелений горошок.
На розігрітій сковороді з товстим дном пасеруємо на рослинній олії моркву і цибулю. Додаємо помідори й тушкуємо до випарювання рідини.
Окремо обсмажуємо нарізану картоплю.
Тепер всі овочі, крім капусти, і #бобові складаємо в казанок, додаємо пасеровані моркву, цибулю з помідорами. Тушкуємо 15 хвилин.
Потім додаємо капусту, часник, лавр, солимо і перчимо. Т
15

Коментарі 11

  • 2015-05-22 10:11
    Вы прочитали мои мысли. Я тоооооже такое хочу.
    • 2015-05-22 10:30
      А мы уже все съели.
  • 2015-05-22 12:16
    Смакота)) Люблю готувати рагу влітку, коли багато різноманітних овочів. 
    А у Вас вийшли такі апетитні фото, що справді відразу хочеться собі таке приготувати\0
  • 2015-05-22 22:13
    Ну ще трошки і ми будемо таке смакувати))) Але так гарно виглядає...
  • 2015-05-23 11:59
    Дуже цікавий рецепт. Для мене рагу - це винятково літня страва. Так як готую його я з кабачків, помідорів, капусти і картоплі. А у вас вийшло гарне рагу з продуктів, які можна взяти і взимку. 
    Я правильно зрозуміла, що капусту ви не обжарююте, а додаєте в казанок сирою?
    • 2015-05-23 17:25
      Так, ви вірно зрозуміли. Мені так більше подобається, вона не переварена, а хрустка виходить. Хоча це на любителя. Моя мама, так вона всі овочі окремо тушкує, а потім в казан пересипає і томатом заливає і тушкує ще так хвилин 10. І все, готово.
  • 2015-05-23 14:37
    Починається сезон свіжих овочів на своєму городі і не тільки. Дуже подобатися сходити до себе на город і після цього зробити таке смачне блюдо. Головне не переборщити з картоплею , а з овочами переборщити ніяк не можна.
  • 2015-05-23 14:58
    irycik, для мене теж раніше це була літня страва. Але останні пару років я роблю заготовку для такого рагу . Це дуже просто: обсмажую шматочки кабачків чи баклажанів, тушкую їж з підсмаженою цибулею, солодким перцем та нарізаним (не натертим!) корінням моркви, селери чи пастернаку. Заливаю все це натертими чи змеленими блендером помидорами (обов’язково без шкірочки - і смачніше, і краще зберігається), додаю нарізану зелень селери. Воду якщо і доливаю, то трішечки - овочі повинні у власному соці зваритися. Гарячим розливаю у банки і закриваю кришками "твіст". Остигнуть - ставлю у холодильник - місце для такої смакоти там знайдеться! А якщо без холодильника зберігати, то можна цю заготовку добре простерилізувати, десь з годину, і закрутити. Дуже добрий напівфабрикат віходить: взимку стушкувати з картоплею, заправити розчавленим зубчиком часнику - і майже літнє рагу готово! А якщо полюбляєте ікру, ії теж можна дуже просто приготувати з такої заготови: протерти блендером, можна трохи "підсушити" на сковороді, заправити часником, сіллю-перцем-оцтом, як вам подобається. 
    Ще я готовлю таке рагу з стручками спаржевої квасолі, з цвітною капустою. Взимку можна заморожені овочі покласти..  
    Но мій улюблений рецепт для зими - з нутом. Це такий сорт гороху, його ще "баранячим" називають (в нього й справді трохи "м’ясний" присмак). Замочую нут на ніч, відварюю (вариться довго). А далі - усе приблизно як у рецепті Світлани, тільки без капусти, томат чи помидори теж можна не класти - нут і так дає дуже гарний смак. Дуже поживна вегетаріанська страва виходить - у нуті дуже багато білку. Під час посту завджи готую таке рагу.
  • 2015-05-23 16:40
    3вичайно літнє рагу саме повноцінне по вмісту різноманітних овочів. Консервування гарна ідея зберегти овочі на зиму, але я цього року заморожувала перець і баклажани, на скільки знаю так більше зберігається вітамінів. Баклажани запікала, знімала шкірку,а потім різала невеличкими кубиками і на порції по пакетиках.
    • 2015-05-23 17:29
      У на цей рік із овочів заморожувала перець, кабачки, баклажани, помідори, також молодий горох і кукурудзу. Баклажани я заморожую в сирому вигляді.  
      Рагу можна було готувати всю зиму, але ні, чомусь хочеться його влітку.
  • 2015-05-23 20:25
    Цікаво, а я ніколи квасолю і горох не додавала до рагу. Треба буде спробувати.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.