Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-07-07 23:56

Рецепт піци

Часто задаю собі питання: «Який РецептПіци обрати, щоб приготування не забирало багато часу, а результат порадував і мене, і моїх домочадців?» Так от, я нарешті знайшла те, що давно шукала. Я робила сьогодні подвійну порцію. Кількість інгредієнтів вказую на стандартний варіант. Отже, для тіста знадобиться: 1 склянка молока, 1 яйце, 4 склянки борошна, 2 чайні ложки дріжджів, 2 столові ложки олії, сіль, цукор. В підігріте молоко додаємо дріжджі, сіль, цукор, яйце, все перемішуємо. Тепер насипаємо борошно, знову добре мішаємо. Добавляємо олію, намагаємось нібито «вибити» тісто. Ставимо його в тепле місце, зараз жарко, тож я просто накрила каструлю рушником (в мене підійшло за 1 годину). Тим часом готуємо начинку. Тут вже варто довіритись власним вподобанням. В мене вона була звичайнісінька: кетчуп, цибуля, ковбаса (цього разу копчена, зазвичай беру варену), зелень, сир, ну і майонез. Відправляємо піцу в розігріту духовку. От і все! Приблизно через 30-40 хвилин піца готова. Смачного!
19

Коментарі 5

  • 2015-07-08 11:41
    Для мене найважче - це зробити тісто, тому я купляю в супермаркеті вже готові розкатані листи. Піца буде смачнішою, якщо кетчупом, або звичайною томатною пастою змазати тісто, на яке потім виложити шматочки бекону, ковбаси, шампіньйонів, цукіні або ананасів, оливків і тоненько нарізаних томатів. Посипати зверху тертим твердим сиром і розмазати трошки майонезу та кетчупу. Зразу не доречно посипати піцу зеленню, тому що вона швидко засохне в духовці. Зелень треба додавати вже тоді, коли піца готова.
  • 2015-07-08 12:03
    Наша родина теж дуже любить піцу. Особливо коли починається сезон своїх овочів. Ми часто робимо овочеву піцу із того, що вирощуємо самі. А нещодавно я в інтернеті знайшла рецепт по якому піцу можна готувати на сковорідці, та ще ё без дріжджів. І час від початку замішування до подачі на стіл займає максимум пів години. Для тіста потрібно 2 яйця 6 ложок сметани і 2 ложки майонезу (коли не має кладу просто сметани 8 ложок), 9- 10 ложок муки, залежно від консистенції сметани. Вимісити тісто і покласти його на сковорідку, зверху начинка (ми експериментували з різними і всі виходять дуже добрими). Верхнім шаром іде сир. Ставимо на середній вогонь, а через 2-3 хвилини накриваємо кришкою і коли розплавимо сир піца готова.
  • 2015-07-08 13:04
    І я хочу вашої піци)
  • 2015-07-09 23:32
    Ех, як давно я не пекла піцу... Пора)))
  • 2015-07-10 10:32
    Ми теж дуже любимо піцу. Печу її частенько, майже щотижня. Чоловікові на роботу даю шматок, замість набридлих вже бутербродів. Але я стараюся зробити її максимально корисною, обов’язково додаю кружальця свіжих помідорів і смужечки болгарського перцю. Тісто змащую домашнім томатним соусом з спеціями і корицею. І щоб зробити піцу ще більш "італьяно" додаю в тісто при замішуванні трошки сухих трав: базиліку, орегано і на кінчику ножа чорного меленого перцю. Смак неперевершений! Із кількістю трав експерементуйте самі, бо хтось любить більш ароматну, хтось менш. Але обов’язково спробуйте і ви відчуєте себе в затишній піцерії десь в Римі чи прекрасній Венеції...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.