Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-17 13:25

Рис з овочами приготування.

Сьогодні будемо готувати рис з овочами. Для цього нам потрібно: рис пропарений, олія соняшникова, морква, цибуля, горох, сіль, перець мелений, зелень, часник. Рекомендую ще додати до страви ізюм, виходить набагато смачніше. В мене ізюму не було, готувала без нього.
Почнемо! Кількість інгрідієнтів беримо за власним бажанням. Готувати будемо прямо в каструлі. Каструлю ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію, нагріваємо. В нагріту посуду кладемо порізану цибулю, підсмажуємо її, доки не стане прозорою. Далі додаємо порізану соломкою моркву, знову підсмажуємо.
Насипаємо молодий горох, митий рис, все гарно перемішуємо. Наливаємо воду. Води повинно бути на два пальця більше рису в каструлі. Ставимо на маленький вогонь, коли вода закипить, можна сипати сіль, перець. Стежимо, за водою в каструлі, коли залишиться не багато, поміщаємо часник цілими зубочками в середину рису. Час приготування 30 хвилин. Присипаємо зеленю.
Смачного!
7

Коментарі 3

  • 2015-06-18 12:29
    Я такий "веганський плов" теж частенько готую - дуже добра страва для посту. Та й на гарнір до курочки смачнісінько! Крім моркви, ще обов’язково біле коріння кладу, трохи підсмажене, і солодкий перець: рис виходить дуже ароматним та смачним. Взимку теж готую таке: з консервованими горошком та обов¦язково кукурудзою, вона дає дуже ніжний смак. А інколи додаю капусту - виходять такі собі "ліниві голубці".  
    Готую такий рис не тільки вегетаріанським. До обсмажених овочів додаю курячий фарш, а потім - рис. Така м’ясна страва готується дуже швидко - набагато швидше ніж звичайний плов. А наприкінці тушкування можна трохи заправити томатом чи навіть кетчупом. 
    І ще один мій улюблений рецептик рису з овочами. Готується приблизно так само, обов’язково з солодким перцем. А усі тонкощі - коли рис вже свариться. Стиглі помидори ошпарюю, мелю на м’ясорубці та заливаю рис. Додаю ще прянощів - перець, орегано, трохи листків базилику. Зверху посипаю тертим твердим сиром (як піццу), прикрашаю маслинами та ставлю запікатися. Виходить справжнє італійське ризотто!
  • 2015-06-18 13:40
    Дуже люблю готувати рис за цим рецептом зимою - страва виходить яскравою і різнокольоровою... якраз те, що потрібно, щоб підняти настрій, коли все навкруги сумне й сіре)
  • 2015-06-23 16:11
    Це одна з моїх улюблених страв)))) И смачно, и корисно))) Завжди додаю да рису кукурудзу, горошок та солодкий перчик різних кольорів, виходить дуже яскраво. Таку страву і неочікуванним гостям не соромно на стіл подати.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.