Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-11 19:52

Свинина в мультиварці

Придбала по акції свинячу вирізку, все це вийшло десь на 65 грн. Сало відділила та просто засолила на потім. Реберця вирізала, м'якоть порізала шматочками 3х3 см. Почистила цибулю, подрібнила півкільцями. Сіль, перець, томатний сік. От і вся премудрість ;-) Поставила на режим "гасіння". Так десь годину. Потім з відкритою кришкою випарила зайву вологу та обсмажила. Так вийшла страва два в одному: свинячі реберця та шашлик. А чоловік подумав, що я у плити цілий тиждень стояла ;-)
Подала з картоплею пюре. Ще й чоловік пива купив. Тому вийшло ціле свято за розумні гроші ;-Р
Взагалі на смак був звичайний шашлик. Дуже буде в нагоді, коли на вулиці йде дощ.
6

Коментарі 5

  • 2015-05-11 22:08
    Виглядає дуже привабливо і апетитно. Чоловік напевно Вас обожнює, бо Ви йому щодня готуєте різноманітні страви в мультиварці, а коли він приходить з роботи - балуєте його. Я так розумію, що шлях до його серця Ви давно проклали, а тепер він, напевно, ніяк не натішиться, що в нього така гарна дружина.
    • 2015-05-11 22:45
      Я вже червона, як той томатний сік)))
  • 2015-05-11 23:53
    Виглядає дуже класно)) У Вас все так легко виходить)
  • 2015-05-12 10:29
    Я будь-яке м’ясо приблизно за такою технологією готую - і свинину, і яловичину, і баранину, і куряче філе (тільки спеціі різні). Трохи обсмажую - не до скоринки, а доки воне випустить сік, додаю лук, щільно накриваю кришкою и на дуже маленький вогонь. М’ясо тушкується у власному та луковому соці, воно швидко стає м’ягеньким та ніжним, "промаринованим". Воду якщо і доливаю, то дуже-дуже мало. Мультиварки в мене ще нема, усе роздумувала, чи потрібна вона мені. Тільки-но цікавилась, чи вийде у неї таким чином тушковане м’ясо - й ось він, рецептик!  
    А підливу я готую трохи інакше. З томатним соком вона вийде занадто рідка, навіть якщо випаровувати. Я додаю томат-пасту десь хвилин за 15 до готовності, а прокипить хвилин 5 - не дуже жирну сметану. І обов’язково додаю солодкий перець. Влітку - дрібно порізаний, а не в сезон - сушену паприку. Але не мелену, а сушену шматочками-"пелюстками". Продається така готова приправа - "Суміш болгарських перців", ось її беру. Виходить справжній угорський гуляш! На гарнир найчастіше готую крупу - гречану чи ячну. Справа в тому, що мої, м’яко кажучи, не дуже шанують таку корисну страву, як каша. А з гуляшем - їдять з величезним апетитом!
  • 2015-05-12 10:42
    Дуже смачно виглядає. Я теж люблю готувати у мультиварці, особливо, коли бракує часу на кулінарні шедеври, то мультиварка меня рятує. Серед таких швидких страв наші улюблені - плов, печеня, різноманітні запіканки. Крім того, інколи готую і свинячі реберця, але так ще не пробувала. Обовязково наступного разу спробую ваш рецепт!!!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.